В една публикация на ветстник "Нов Живот" на 24.април, 2010г.е направена публикация с извадката:
Според изискванията на европейските програми, за финансиране на проекти за реставрация и консервация на сгради могат да кандидатстват само общини или неправителствени организации. Частни лица не могат. А даже и да можеха, изискването е всичко по проекта да е завършено и едва тогава отпускат парите. Едва ли са много хората, които могат да финансират реставрацията на една стара къща. Даже ако е паметник на културата, не могат да разчитат на помощ от държавата или по някакви програми.
Запознат ли е някой дали има промяна в някоя от мерките за финасиране.Имам стара къща в селище под "опеката" на Паметниците на културата която е над 200г.и е пред срутване.Далеч съм от мисълта че те са инстанцията която би помогнала в такава ситуация.
Доколкото знам в мярка 312 не съществува финансиране за реставрация.Запознат ли е някой дали съществува финансиране по някаква програма за такива случаи?Един общински служител ме посъветва да я съборя и да кажа че е паднала Ама като знам колко щедра е държавата ни и колко я интересуват бедствията на хората, ми звучи мн .рисковано да предприема такава крачка!?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Финансиране на реставрация на сгради
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Финансиране на реставрация на сгради
Като падне, единствената ви "кирия" е че ще можете да строите на нейно място, което в настоящия момент поради статута й на паметник на културата е невъзможно. Няма да видите и един лев от държавата, ако я "самосрутите".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Има и друг риск! Държавата в лицето на НИНКМ борави с архив, според който дори и да "самосрутите" сградата, ще Ви принуди да я възстановявате най-малкото в същия стил. Бедна Ви е фантазията докато се отървете от пиявиците на НИНКМ през какви саваци (шлюзове)трябвада минете.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Здравейте!
Аз бих могла да ви помогна за проектирането и финансирането на реставрацията. Ако проявявате интерес, обадете се на 0885 277 216.
Очаквам Ви!
Арх. Алексиева
Аз бих могла да ви помогна за проектирането и финансирането на реставрацията. Ако проявявате интерес, обадете се на 0885 277 216.
Очаквам Ви!
Арх. Алексиева
- pravdomira
- Нов потребител
Колега Алексиева!Чест Ви прави публичното предложение което отправяте тук!
-
Защо ли, pravdomira, искате да помогнете на човека "за проектирането и финансирането на реставрацията"? Прочетох още веднъж поста му, никъде той не е споменавал, че търси помощ за проектирането, а само за финансирането. Или може би Вие предлагате комплексна услуга, в смисъл- само в комплект?
Някога, във времената на социализма, това беше много разпространена опция- купуваш си стока, от която имаш нужда но е дефицитна, ама тя вървеше само в комплект със залежала стока, която трябваше да се изчисти от складовете, за да не се бракува. Та Вашият пост ми навява спомени от онези времена.
Някога, във времената на социализма, това беше много разпространена опция- купуваш си стока, от която имаш нужда но е дефицитна, ама тя вървеше само в комплект със залежала стока, която трябваше да се изчисти от складовете, за да не се бракува. Та Вашият пост ми навява спомени от онези времена.
- bgarch
- Потребител
Доколко саморекламата, маскирана като предложение за помощ, е допустима - това модераторите на този форум следва да решат. Не прави чест на г-жа арх. Алексиева, определено.
- magodeoz
- Активен потребител
Опитах се да възприема съобщението на колегата Алексиева като алтруизтично предложение, но явно кверолентното начало е по-силно.
-
pravdomira написа:Здравейте!
Очаквам Ви!
Арх. Алексиева
Благодаря Ви, непраменно ще се свържа с Вас, стига да можете да помогнете, защото не малко ваши колеги са предлагали услугите си, но те се изчерпват до изготвянето на проект, а в това не се съмнявам че можете
Този сайт е именно за взаимопомощ и обмяна на информация, нито е медиен, нито цензуриран, нито е официален сайт на някой производител, че да не се споменават чужди услуги и продукти.Няма нищо лошо, че някой предлага услугуте си конкретно с име и телефон, дори напротив.
Та на въпроса ако знаете Вие или някой друг конкретна мярка или програма за финансиране на реставрация моля да цитира или копира линка от наредбата.Защото почти навсякъде прерових и досега не срещнах подобно финансиране!Освен ако има нещо ново от тази година?
- roccosi
- Младши потребител
Много ми е интересно с финансирането как ще му помогне - аз като питах за тази година в "Красива България", ми казаха, че пари за Частна Инициатива няма да се дават, а само за общински проекти, които ще минават вероятно по програмите финансирани от ЕС. Дори и да "спечелиш" финансиране от Красива България, има доста подводни камъни. Може и там да има "свои" хора.
- axlastro
- Потребител
От кога за реставрация се иска архитектурен проект?
- malizia
- Нов потребител
Винаги щом се касае за сграда паметник на културата.
-
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|