- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свободата на държавния чиновник създава корупция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Свободата на държавния чиновник създава корупция
Кажете ми мили хора дали е така по целия свят както е в нашата скъпа Родина България.Когато се назначават служители на отговорни постове-архитекти,прокурори,следователи и съдии по къкъв критерий ги избират в България.От години се боря да си върна част от имот,който е завлядян от съседите ми преди десет години .Без наше съгласие те направиха ограда в нашия имот като твърдят че уж е в тяхния .Решиха хората да се разшерят да може да им е по-удобно да си ползват гаража а за нас не ги е грижа че ни създадоха пречка да си ползваме нашия гараж.И двата гаража са на граница, а двете отстояния от границата до тяхната къща и от границата до нашата къща са 2,50.Тъй като преди десет години си закупиха лек автомобил мерцедес и им беше трудно да го вкарат в гаража ей така им скимна да вземат 40 см. от нашия имот за да им е удобно .От улицата до гаражите има пътеки около 13 метра.Гаражите и тяхния и нашия са на калкан с дълбочина 13 метра от улицата към дворовете.Сега на нас ни е тясно и с голяма трудност вкарваме и изкараме автомобила от гаража.А те се ширят.Общински съвет,полиция,прокуратура,никой не взема отношение.РДНСК и ДНСК казват този случай се решава в съда чрез частно дело. А защо е така? Защото имаме корумпирана държава.Съседката работи в прокуратурата,съпругът и е геодезист а приятелят на семейството им е съдия,главният архитект им е братовчед.От там тръгва синджирът.Предварително си опичат нещата.Регулационният и кадастралният план е на наша страна.Всичко е на лице и всичко е в наша полза.Геодезистите които идаваха по моя поръчка да ми заснемат имота и да ми кажат къде е границата бяха атакувани от тези лица със заплахи и въпреки всичко те посочиха точно границата както трябва да бъде/ установи се че са навлезнали в имота ни/,но съседът геодезист си направи протокол за строителна линия на който си отбеляза че точно там е границата където е в момента масивната ограда построена от тях.В РДНСК действа окръжния прокурор за тяхна сметка.В ДНСК се е разперил самия собственик чрез приблежени лица.Общинският съвет не вземат никакво отношение с изключение на това че си направиха труда да променят осевите точки,които играят роля за геодезическото заснемане.От самото начало като почнахме със заснемането ни се дадоха на хартиен носител от общината едни точки,но след като видяха съседите че това не е в наша полза ,направиха всичко възможно чрез главният архитект да се променят осевите точки,и те наистина ги промениха,сега на хартиен носител имам два вида осеви точки ,но общината казва "не тези първите не са вярни". Сега ми престои частно дело но как ще излезе истината на яве след като пък съдията им е приятел от детинство и все са заедно със съседите и той очевадно действаше за тях в тяхна полза и многократно са заплашвали семейството ми че много ако "мръцкаме тежко ни". В смисъл че можем да си изгубим работата и какво ли не още. Претеснява ме че и вещото лице ще притиснат чрез тяхният си метод на заплахи и знудване.Преди да почне делото кажете ми на кой да се оплача и кой път да хвана.Където и да идеш не знаеш с какъв чиновник ще се сблъскаш.Лоялни май и честни държавни служители няма.Какво да правм ние обикновенните хора,трябва да ни ограбват ли,без даможем да си защитим правото.Къде е правдата.
- danilov
- Младши потребител
Re: Свободата на държавния чиновник създава корупция
Това май ми прилича на завладяване умовете на аудиткорията с цел предизборна агитация. Дали пък нистина подозрението ми няма да се окаже вярно, като се вземе под внимание че поста е публикуван в деня на началото на новия плитически сезон?
Последна промяна julyanvonemona на 01 Сеп 2011, 12:29, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Проблемът Ви не са точно държавните чиновници.
Проблемът е шуробаджанащината - срастнали са един с друг и са се впили всеки в своето място. С годините един-друг са се подкрепяли и са си помагали, до степен, че са се превърнали в нещо като механизъм, добре смазан, с абсолютна зависимост между чаркалаците . Тази олигархия, споена с роднински и/или приятелски отношения добре работи, особено в по-малките населени места, докато в големите градове основно играят парите.
Как щяха да стоят нещата, ако архитектът беше Ваш братовчед и ако със съдията бяхте другарчета от детство ? За 72 часа оградата нямаше да я има, нали ?!
Относно света - да. Същото е. В САЩ, Франция, Бенелюкса - имат подобни проблеми.
Просто не се отказвайте. Дяволът не е толкова черен.
Само да добавя, в духа на julyanvonemona - ако нещата не бяха такива, щеше ли да е такава борба за тая ... местна власт
Проблемът е шуробаджанащината - срастнали са един с друг и са се впили всеки в своето място. С годините един-друг са се подкрепяли и са си помагали, до степен, че са се превърнали в нещо като механизъм, добре смазан, с абсолютна зависимост между чаркалаците . Тази олигархия, споена с роднински и/или приятелски отношения добре работи, особено в по-малките населени места, докато в големите градове основно играят парите.
Как щяха да стоят нещата, ако архитектът беше Ваш братовчед и ако със съдията бяхте другарчета от детство ? За 72 часа оградата нямаше да я има, нали ?!
Относно света - да. Същото е. В САЩ, Франция, Бенелюкса - имат подобни проблеми.
Просто не се отказвайте. Дяволът не е толкова черен.
Само да добавя, в духа на julyanvonemona - ако нещата не бяха такива, щеше ли да е такава борба за тая ... местна власт
Последна промяна glubomirov на 01 Сеп 2011, 12:33, променена общо 1 път
- glubomirov
- Потребител
glubomirov,каквото и да кажете няма да влезна в самолет и да се блъсна в някой американски небостъргач. А вие?
-
Животът е борба, всеки трябва да си защитава правата по съответния законов ред, в крайна сметка обикновените граждани имат възможност да избират адвокати, да се жалват срещу чиновници, които нарушават правата им, да досаждат на държавните служители, докато им обърнат внимание и им решат проблема, пътища - много, най - погрешният - отчаянието и самосъжалението.
- nk7702n
- Старши потребител
Да, теоретично всичко това е възможно, възможно е въпросните Ваши съседи да произлизат от такова голямо домочадие и всички техни роднини да са я геодезисти, я главни архитекти, я съдии и прокурори, я служители, приближени до ДНСК. Всичко на този свят е възможно. Ама аз все пак Ви съветвам да се обърнете към адвокат, вещ в тази материя, може пък да се окаже, че Вие не сте съвсем прав, че е изтекъл някакъв давностен срок, че осовите точки не са променяни или пък първите са били сгрешени и т.н.
Не че оправдавам администрацията, не че адмирирам бюрокрацията, ама богатия ми професионален опит ми е показал, че в подобни случаи жалващият се не е съвсем прав, а в много случаи се е оказвало, че именно той греши в констатациите и изводите от тях, понякога без самият той да разбира това.
Не че оправдавам администрацията, не че адмирирам бюрокрацията, ама богатия ми професионален опит ми е показал, че в подобни случаи жалващият се не е съвсем прав, а в много случаи се е оказвало, че именно той греши в констатациите и изводите от тях, понякога без самият той да разбира това.
- bgarch
- Потребител
Това което предстои да напиша произтича от убеждението, че на тази тема мястото и е в раздел "общи дискудсии". Ето какво: Днес започна есенния политичиски сезон. Този път той е белязан от местните и изборите за президент. Стартът беше даден в интервю от действащия президент. Твърдя, че изказванията на създателя и поне още един участник в темата са повлияни от този факт. Дали това е естествено повлияване или инспирирано от партийна централа оставям на вас да разсъдите. Всеки случай тези дни пътувайки из градския транспорт надавайте ухо към изказвания на висок глас от типа" Ще ми строят метро - народа умира от глад" или "Що пари се потрошиха за тези щуротии" убеден съм че прояви от подобен характер ще зачестят!
Този форум обаче по една или друга причина представя мненията на една обществена група, която не е подвластна на провикванията на трето разрядните агитатори от градския транспорт. Мисля си че поста на създателя на темата е вероятната цел - съзнателно да внушава имплицитно отчаяние от статута по който стоят нещата в момента. В противен случай, както обикновенно щеше да съдържа опит за конкретика. В случая обаче,дори и повърхностния анализ сочи че конкретиката се употребява както в живописта, светлосенките - да създадат усещане за фиктивна реалност -"съдийте са подкупни" "уж дойде демокрацията ама пак връзкарството си действа" и пр. и пр. Няма лошо, ако ми платят и аз ще го правя!
Този форум обаче по една или друга причина представя мненията на една обществена група, която не е подвластна на провикванията на трето разрядните агитатори от градския транспорт. Мисля си че поста на създателя на темата е вероятната цел - съзнателно да внушава имплицитно отчаяние от статута по който стоят нещата в момента. В противен случай, както обикновенно щеше да съдържа опит за конкретика. В случая обаче,дори и повърхностния анализ сочи че конкретиката се употребява както в живописта, светлосенките - да създадат усещане за фиктивна реалност -"съдийте са подкупни" "уж дойде демокрацията ама пак връзкарството си действа" и пр. и пр. Няма лошо, ако ми платят и аз ще го правя!
-
Не намесвайте "новия политически сезон" и разните му предизборни агитации.Това, което съм написал е самия факт,който трябва да се защити по съдебен път, но съществуващите препяствия са много от рода на шуробажинащината и те можи би ще изиграят голямата роля в загуба на делото ми.Въпросът е кой орган може да се намеси преди да започне първото заседание по делото при така изложеното от мен описание на действителността за да си защитя свободно правото без препяствия.
- danilov
- Младши потребител
danilov . Французите казват "voloir ce povoir" (да искаш значи да можеш).Щом в личен план не успявате да се справите с шуробаджанащината.И! От поста Ви не виждам да търсите конкретна помощ, а да ни обасните защо не сте могъл да се справите. Затова целият Ви пост мерише на политическа агитация.
-
Мисля, че съзнанието на държавния служител няма нищо общо с "политическата агитация".Един държавен служител трябва да е честен,безпристрастен.Да служи на обикновенния гражданин,а не да защитава интересите само на приятели и роднини,та нали ние обикновените граждани от нашите данъци му плащаме заплатата.Тази заплата не идва само от приятелите и роднините.Това важи за всяко едно правителство.Така че това не е "предизборна политическа агитация".Щом си съдия-ще издаваш реални решения.Щом си прокурор-ще издаваш правилни реални постановления,щом твоите вътрешни убеждения противоречат на законите,ти не си за този пост.
- danilov
- Младши потребител
danilov браво даже и Макс Вебер е на Вашето мнние, ама.....
-
julyanvonemona написа:danilov . Французите казват "voloir ce povoir" (да искаш значи да можеш).Щом в личен план не успявате да се справите с шуробаджанащината.И! От поста Ви не виждам да търсите конкретна помощ, а да ни обасните защо не сте могъл да се справите. Затова целият Ви пост мерише на политическа агитация.
МИризма = мирише. Дай да не търсим под вола теле, човекът просто е отчаян и това му е останало - да влезе и да си излее мъката. А и човекът дори и не каза от кой град е... каква ти политика?
Имаше една песен на Ъпсурт: "Дали ви правя нещо като песнички пея и ви ям трохите, за да оцелея...", а Георги Първанов (ето, че опряхме и до политиката, щом толкова настояваш) отговори в предаването на Росен Петров: "Нека говорят каквото си искат, пък да става каквото ТРЯБВА!".
-
teogeo - Активен потребител
teogeo има един друг виден форумец, на когото съм продал лиценз, да ми прави езикови,граматически и стилови корегции. Вие очевидно кандидатствате също да имате такъв. Лиценза е един и се подновява всяка година, а понеже освен Вас има и други кандидати, в края на 2011 ще проведа търг с явно публично наддаване, където ще бъде определен собственика на лиценза за 2012г.
-
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|