- Дата и час: 03 Дек 2024, 07:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ограда 3,65 м и допълващо застрояване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
ограда 3,65 м и допълващо застрояване
Здравейте, искам да ви опиша моя проблем и да чуя мнение дали имам шанс да оспорвам законноста на строеж. Жилището ми е на 1 етаж и срещу мен има строеж с разрешение от гл.архитект за ограда 3,65 м и допълващо застрояване гараж/1 или 2 не мога да разбера/. Тази ограда е разположена в имота на съседа и служи за стена за бетонна плоча и за скосения отгоре. Та питам-може ли ограда да се ползва за стена и да се строи върху нея. По този начин нямам никъкво отстояние от границата между имотите. В общината ми обясняват за някъкво строителство под 45 градуса. На това отгоре на чертежа за оградата видях и по едни 25 см отгоре и отдолу на оградата. Че тя така става 4,10 м. Подали сме жалби в общината и в РДНСК и чакаме отговора им. Използват тази ограда за да залепят за нея уж гаражи, и отгоре да си разширят къщата.
- preskata
- Нов потребител
Re: ограда 3,65 м и допълващо застрояване
Ако сте следили изявите ми във форума винаги съм твърдял че общинаските чиновници са изначални мързеливи негодници и както се вижда от поста Ви - тъпанари. Преди всичко не е необходимо да се прави най напред масивна ограда и след това към нея да се добавя с ново разрешение за строеж гараж! Просто тъпите общинарски чиновници не четат достатъчно закона и са въвели едни идиотски проктики. Ако го бяха чели внимателно, щяха да знаят, че могат да разрешат гараж на вашата граница и без съгласието Ви. Що се касае до масивната ограда разположена само в чуждия имот, то те дори не са прочели че тя не може да е по- висока от 2,2м. Те обаче знаят, че ако в срока по чл.156 ЗУТ съответната РДНСК не го отмени (разрешението за строеж) - после влиза макар и в нарушение на закона и се изпълнява и сам Господ -бог не може да го отмени! Лошото е че по чл.149 (2) т.1 ЗУТ Вие сте съсед и не сте заинтересувано лице. Тук по мое мнение през 2003г. съзнателно измениха закона за де не може такива като Вас да имат права. Лично аз съм против, но кой ме пита!....
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|