начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Възможно ли е това?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е това?

Мнениеот scorpionbg » 31 Авг 2012, 14:12

Имам един доста интересен въпрос, как е възможно да бъде издадено разрешение за строеж примерно от столична община и в него да липсва информация на КОЙ се разрешава..... стой не попълнено. Явно е възможно... . Излиза ако имам копие от това може да са го разрешили и на мен?
scorpionbg
Младши потребител

Re: Възможно ли е това?

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 14:21

scorpionbg написа:Имам един доста интересен въпрос, как е възможно да бъде издадено разрешение за строеж примерно от столична община и в него да липсва информация на КОЙ се разрешава..... стой не попълнено. Явно е възможно... . Излиза ако имам копие от това може да са го разрешили и на мен?

Ако сте любител на силни усещания, може да го атакувате при доказано качество на "заинтересовано лице".
По-скоро считам, че е допуснат пропуск. Все пак това Разрешение за строеж е поискано пред административния орган от Заявител и са представени строителни книжа, макар това да не санира порока му.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот scorpionbg » 31 Авг 2012, 14:35

Имам подозрение че тази "грешка" е допусната съвсем умишлено..... при издаването на разрешението за строеж, поради простата причина че човекът който е изискал това разрешение му липсват документи... това само предположение..
scorpionbg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Авг 2012, 14:36

Имам един доста интересен въпрос, как е възможно да бъде издадено разрешение за строеж примерно от столична община и в него да липсва информация на КОЙ се разрешава..... стой не попълнено.

Всичко което зависи от общинарски руки е възможно! Остава да се изясни въпроса, как Вие узнахте за това разрешение?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот scorpionbg » 31 Авг 2012, 14:45

На страницата на gis софия или по-точно на http://rs.gis-sofia.bg/ с малко търсене и филтриране стигах до него....http://rs.gis-sofia.bg/get_cppdf.php?&id=24584 и ми направи впечатление, че липсва на кой е издадено..
scorpionbg
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 31 Авг 2012, 15:01

Пише, че се разрешава на СО, с кмет Й.Ф.
Няма проблем.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот scorpionbg » 31 Авг 2012, 15:08

Възникват два върпоса - реално правото за строеж е на столична община ако разбирам правилно?
И столична община разрешава на столична община забавно :D :D :D :D :D
scorpionbg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Авг 2012, 19:57

Възникват два върпоса - реално правото за строеж е на столична община ако разбирам правилно?
И столична община разрешава на столична община забавно

Това че ст. общ. Разрешева на самата себе си не бива да Ви учудва.Закона е посочил орган от столичните общинари, който следва да го стори, а съгл.§1ДР на ЗУТ явно правата са прехвърлени на районния гл. архитект на "Кр. Село".
Но изобщо кой сте Вие за да се учудвате. Закона е предвидил чл.156 ЗУТ и компетентен да се занимае с РС орган - РДНСК. Там са премъдри и изпълнени с Божий промисъл!
В същност топката вече не е и в тях. Определено Бог им се е явил и им е внушил да не се намесват. РС е от 09.04.2012г.,а Едноседмичния срок е изтекъл!
Затворете тази страница!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация