начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

подблоково пространство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подблоково пространство

Мнениеот kony70 » 18 Ное 2012, 13:20

Здравейте, имам такъв казус - зад блока ни има голямо подблоково пространство, което в момента се използва за паркинг, но няма определени места, като от скоро местата станаха недостатъчни за живущите, поради паркиране на външни лица (мястото е в центъра на града). Самото място не позволява издигане на надземни гаражи, а за полуподземни няма достатъчно желаещи (скъпо е).
Моля, да ми отговорите, може ли да законно да преобразуваме подблоковото пространство в паркоместа за блока, които живеещите в блока да закупим и как става това?
kony70
Нов потребител

Re: подблоково пространство

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 16:41

doc03 написа:Подблоково или околоблоково ? Защото ........ ние си го закупихме и сега там има 22 гаража ...

Странно! Това е първият случай за който чувам че се е случило. Иначе закона го допуска, но явно всички сте действали като армия и сте успели да преодолеете общинарската съпротива!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 21:29

doc03 написа:
julyanvonemona написа:и сте успели да преодолеете общинарската съпротива!

Не бих казал ... Накрая с "бъклица" ни канеха ... :) особено след като се оказа, че трябва да се закупи "малко" земя
julyanvonemona написа:Странно! Това е първият случай за който чувам че се е случило.

... явно не сте критерият за чуваемост

Чак толкова ли е зле общинарският бюджет та чак и с бъклица да Ви канят, явно наистина не съм критерий за чуваемост.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kony70 » 19 Ное 2012, 14:30

Благодаря за съвета, ще пробвам - колко времи ви отне процедурата по закупуването?
По кой закон?
П.П. За подблоково пространство става въпрос.
kony70
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Ное 2012, 21:33

doc03 написа:...непрекъснато паркирани коли на външни на имота лица... И се оказа по-трудно да се постави законно бариера, отколкото да се построи самия обект. 8 години вече ... :D

С КАТ не сте ли пробвали?
А бариера се поставя относително лесно - с проект (геодезия, конструктивно становище, документация на самата бариера), РС (строеж 6-та категория). Към същото е добре да си пуснете проект "Организация на движението" с пътни знаци (забранено спирането примерно). Това се съгласува с КАТ (скъпо) и ОБД-СО (ул."Будапеща" 17).
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация