начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Жалба срещу незаконно строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу незаконно строителство

Мнениеот zdaskalova » 27 Ное 2012, 13:57

Здравейте,
Тази тема сте я коментирали многократно, но аз лично не намерих отговори в аспекта на моя казус.

Проблемът ми е следния: В централен квартал на гр. София, в съседни на моя пърцел имоти, има няколко на брой ниски постройки, всички, от които са напълно незаконни построени са без никакви строителни документи/. Обитавани са от бездомници от всякакъв вид раса, възраст, професия и психически статус.

Юни месец тази година входирах жалба в РДНСК срещу собствениците на единия парцел, където е по-сериозно положението. От там са изпратили писмо до съответната Община за извръшване на проверка по повод моята жалба. В следствие на жалбата се появи собственичката на парцела, но общо взето отказа да съдейства.

След около 4 месеца получих писмо от отдел Незаконно строителство в район Оборище, адресирано до собствениците на въпросния имот, с копие до мен. В него е казано само и единствено, че в имота им има отпадъци, които трябва да изчистят. Не става въпрос за срокове или за наказания, нито за незаконни постройки.
Отидох до въпросния отдел в Общината, за да си изясня, защо е изместен фокуса на жалбата и не е констатирано наличието на незаконното строителство. Отговориха ми устно, че трябвало аз да доказвам, че въпросните постройки действително са в имотите на съседите!? Според собственичката на единия имот, те не били в нейната собственост /съгласно нейните документи, в имота няма постройки :mrgreen: /

Имам 2 въпроса:
1. Аз, като жалбоподател, ли трябва да доказвам, че това, което го има, наистина го има (чрез някакъв вид техническо заснемане) или това е ангажимент на собствениците на имота.
2. Трябва ли да входирам същата жалба /искане до Общината, за да издадът заповед за премахване?
zdaskalova
Нов потребител

Re: Жалба срещу незаконно строителство

Мнениеот emilgrigorov » 27 Ное 2012, 14:03

След като са ничии, защо не си ги завладеете :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 03:11

emilgrigorov написа:След като са ничии, защо не си ги завладеете :?:

Сакън! Нали ако ги завладее нали после ще трябва да ги събаря :lol:
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 06:06

Е нали точно това иска :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 09:54

emilgrigorov написа:Е нали точно това иска :lol:

В момента - да, а после?....... :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 09:55

Мдам, баницата :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 09:58

+1 :!:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот zdaskalova » 28 Ное 2012, 12:24

:) С удоволствие бих си увеличила имота с 50тина м2, но не е това идеята :mrgreen:

Бих искала собствениците на имота да съборят незаконните постройки, за да не се събират там скитници и хората да спрат да си изхвърлят спринцовките и презервативите.. :?
zdaskalova
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 12:30

Е, нали твърдят, че не е тяхно ... а и общината не се чувства собственик :lol: Като е ничие :arrow: :lol:
Иначе - не сте страна, имотите не са Ваши. Може да се търси Заповед на кмета в тоя дух, в който е сегашната. И след това - изпълнение на тази Заповед .
Не съм адвокат, потърсете някой такъв, за да насочва действията Ви от тук насетне.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация