начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Размер на глоба за незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Размер на глоба за незаконен строеж

Мнениеот negus » 07 Юли 2009, 15:54

Имам имот от 500кв.м.на който имам сглобяема къща 70кв.м но е незаконна.
Бихте ли ми казали какъв е размера на глобата за този строеж и как мога да го направя законен.Имота е моя собственост.
Благодаря!
negus
Нов потребител

Re: Размер на глоба за незаконен строеж

Мнениеот anserk » 08 Юли 2009, 10:10

negus написа:Имам имот от 500кв.м.на който имам сглобяема къща 70кв.м но е незаконна.
Бихте ли ми казали какъв е размера на глобата за този строеж и как мога да го направя законен.Имота е моя собственост.
Благодаря!

Къде е имота (скица), има ли документ за собственост, кога е изградена къщата?
anserk
Активен потребител

Мнениеот naughty » 08 Юли 2009, 19:15

освен глоба има и предписание за премахване на незаконния строеж. Само с глоба няма да минете..
naughty
Потребител

Мнениеот anserk » 09 Юли 2009, 09:34

За незаконни строежи няма глоби, а се издава на момента заповед за събаряне от Началника на РДНСК, която подлежи на обжалване пред съд. Незаконен строеж не се узаконява, защото от януари 2004 г. няма такава процедура по ЗУТ. Има друга възможност, но negusтрябва да отговори на зададените ми въпроси от вчера, за да се разбере дали е приложима.
А за сведение на negus вида на конструкцията на сградите и съоръженията няма значение за статута на един строеж.
anserk
Активен потребител

Мнениеот zelen » 09 Юли 2009, 11:03

negus написа:Имам имот от 500кв.м.на който имам сглобяема къща 70кв.м но е незаконна.
Благодаря!

Добрата новина е, че имотът ви се намира в БГ, следователно -всичко е възможно.
Не поемам ангажимент само, ако сте горд притежател на имот в друга държава! :lol:
zelen
Потребител

Мнениеот negus » 11 Юли 2009, 02:44

имота е закупен през 2003 заедно с постройката която в последствие се оказа че за нея нимам никакви документи.закупен е от баба ми която ми го остави като наследство то не че ме притеснява това че ще бутнат постройката а повече дали нима да има парична санкция която аз нима да мога да си позволя защото то така и така като се видя с пари там мисля да строя- имота се намира на територията на варна
Последна промяна lutman на 11 Юли 2009, 06:19, променена общо 1 път
Причина: кирилизация http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
negus
Нов потребител

Мнениеот anserk » 13 Юли 2009, 13:02

negus написа:имота е закупен през 2003 заедно с постройката

Ето-това вече е някаква конкретна информация, но все още недостатъчна!
Обикновенно нотариалния акт се чете дума по дума, ред по ред до края!Ако нотариуса е записал и постройката, значи се е позовал на по-рано издаден и вписан нотариален акт.И ако постройката е изградена преди 1987 г. има пар.16 от ПР на ЗУТ.
СЪВЕТ: с нотариалния акт за собственост, скица на имота и удостоверение за наследници отивате при АДВОКАТ ! Няма да можете да се справите сам, колкото и да ви съветваме! Процедурата е специфична.
След съвета от адвокат, сам решавате по кой път да тръгнете!
Успех!
anserk
Активен потребител

Мнениеот boricvetkov » 13 Дек 2012, 22:44

zelen написа:
Благодаря!

Добрата новина е, че имотът ви се намира в БГ, следователно -всичко е възможно.
Не поемам ангажимент само, ако сте горд притежател на имот в друга държава! :lol:

:D Горе долу точно така стоят нещата.
boricvetkov
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Дек 2012, 09:34

boricvetkov написа: :D Горе долу точно така стоят нещата.

С ще излезнете прав!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация