- Дата и час: 01 Дек 2024, 23:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пресъединяване към несъществуващ водопровод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Пресъединяване към несъществуващ водопровод
Здравейте,днес ми се случи нещо което някой от вас може би ще ме посъветва как да постъпя.Иам изготвен проект за присъединяване към ВИК ЧИСТА ВОДА .Проекта е съгласуван и всичко е наред.Днес бригадата започна да копае и да търси тръбата към която по проект трябва да се присъединя.Оказа се ,че тръба реално не съществува,има я само нанесена на кадастъра.Така да се каже само нарисувана.Идваха хора бивши служителе на ВиК които са в час кое къде се е прекарвало на тази улица и те ми казаха,че такава тръба не съществува.Как бихте ме посъветвали да постъпя от тук на татък.Дали този казус не е регламентиран със закон ,как се процедира в случая.Аз все пак нямам вина и съм си платил,разкопал съм пътя и сега не стига ,че нямам вода ами и трябва да си платя и за въстановяване на пътната настилка.Благодаря на всички които ще вземат отношение.
- ruskata
- Младши потребител
Re: Пресъединяване към несъществуващ водопровод
Ами, вижте сега:
1. Предполагам, имате предварителен договор за присъединяване?
2. Предполагам, проектът е изготвен въз основа на изходни данни, дадени Ви от ВиК дружеството?
Попадал съм на много подобни случаи. Тяхно задължение е да си възстановят мрежата, ако се е позагубила. Дали ще е под формата на авариен ремонт, дали като ново строителство - тяхна си работа.
Но - всеки случай е сам за себе си. Ако предоставите повече информация, може би ще получите и по-конкретни насоки тук.
1. Предполагам, имате предварителен договор за присъединяване?
2. Предполагам, проектът е изготвен въз основа на изходни данни, дадени Ви от ВиК дружеството?
Попадал съм на много подобни случаи. Тяхно задължение е да си възстановят мрежата, ако се е позагубила. Дали ще е под формата на авариен ремонт, дали като ново строителство - тяхна си работа.
Но - всеки случай е сам за себе си. Ако предоставите повече информация, може би ще получите и по-конкретни насоки тук.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Имам проект който е за подмяна на съществуващ водопровод.Понеже стария няма дебит новия е заложен да е 1 цол.Всичко е съгласувано с ВиК и всички такси са платени.Аз си наемам фирма за изкопните и ремонтните работи.Всичко ми е изрядно по-документацията.Просто тръбата която са посочили в проекта не съществува.Кво праим сега ?
- ruskata
- Младши потребител
Пишете, че имате проект - съгласуван. Не пишете по какви изходни данни е направен проектът, но се предполага, че са получени от ВиК дружеството. Не пишете нищо за договор, обаче, а това е смутително. Също и фактът, че Вие наемате фирма да извършва тези работи. Надявам се да ме разбирате - на какво основание ремонтирате чужда собственост?
При това положение не само че ВиК дружеството няма да носи отговорност за местоположението на тръбата (кой Ви е казал къде точно да копаете - на скиците им винаги пише, че мрежите не са геодезически заснети), но може и Вие да се видите в приключение заради това, че бърникате общинската инфраструктура.
При това положение не само че ВиК дружеството няма да носи отговорност за местоположението на тръбата (кой Ви е казал къде точно да копаете - на скиците им винаги пише, че мрежите не са геодезически заснети), но може и Вие да се видите в приключение заради това, че бърникате общинската инфраструктура.
-
vdggbg - Активен потребител
Имам сключен договор със всички платени такси за присъединяване към ВиК.Те ми посочиха къде е тръбата и къде да копая.Изкопните работи и полагането на тръбата,както и възтановяването на настилката е за моя сметка.Аз наех хора за всичко това и всичко е съгласувано с Вик,от тяхна страна те щяха да извършат самото заустване.Аз виновен ли съм ,че те не си знаят къде са им тръбите,ако те незнаят кой тогава.Според мен би трябвало сега за тяхна сметка да ме присъединят към най близката точка.Само ,че за сега шикалкавят.Интеррсуваше ме към кой трябва да пусна жалба или какво се прави в такива случаи.
- ruskata
- Младши потребител
Имам сключен договор със всички платени такси за присъединяване към ВиК.
Имате си основанието да заведете иск с/у ВиК.
-
Melly - Старши потребител
Явно, нещата опират до клаузите на сключения между Вас и ВиК дружеството договор. Ако публикувате тук неговия текст (заличавайки предварително личните данни), може би някой ще Ви даде конкретен съвет как да постъпите. На въпроса в края на поста Ви, който Ви интересува - хубаво е да подадете жалба до изпълнителния директор на дружеството, в която да се оплачете от некомпетентността на подчинените му служители. Така от справедливото Ви възмушение ще остане писмена следа, и няма да има място за "шикалкавене".
-
vdggbg - Активен потребител
След подадена от мен жалба до началника на ВиК ,днес получих отговор по-моя казус. Понеже проекта ми за присъединяване към водопроводната мрежа е съгласуван по-данните от подземния регистър на нашия град ,съответното областно ВиК ми одобрява проекта по-тези данни които са им предоставили от кметството ни .Следователно не носят отговорност за неверно предоставени данни.Предлагат ми да си изготвя нов проект,като за съгласуването му няма да дължа такса.Копането обаче си остава за моя сметка.Въпроса ми е ,имам ли основание да поискам изкопните работи да се извършат за сметка ,на тези които са подали невярна информация или по-точно кметството ни.Мога ли да се обърна направо към тях с някъква молба до кмета или направо да си търся адвокат.
- ruskata
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|