начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Затворен достъп до имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Затворен достъп до имот

Мнениеот nikolova7 » 26 Юни 2013, 14:02

Здравейте, предварително Ви благодаря за съветите, които ще ми дадете.
Казустът е следния: Имот от 1000 кв.м.-лозе по нотариален акт граничи от едната страна с път. През 2008, когато е правен новия кадастралния план на града част от пътя е заличен и не достига до имота. /В момента по кадастрална карта- до имота няма достъп/. Тази част от пътя, по която се е стигало до имота в момента е в границита на имота на съседа. Потърпевшите собственици не са знаели /което не ги оправдава/ и сега съседа им е издигнал ограда и те нямат достъп до имота си. Посъветвайте ме какво може да се направи по казуса при условие, че разбирателство със съседа е невъзможно.
nikolova7
Нов потребител

Re: Затворен достъп до имот

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юни 2013, 14:28

Има ред за изменение на кадастралната карта и пътят от плана за земеразделяне да се възстанови. Обърнете се къмадвокат и инж. геодезист.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nikolova7 » 26 Юни 2013, 15:45

Може ли да ми дадете примерен текст за споразумение по общо съгласие между съседи да бъде променена границата и да бъде продължен пътят до имота.
nikolova7
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юни 2013, 21:13

nikolova7 написа:Може ли да ми дадете примерен текст за споразумение по общо съгласие между съседи да бъде променена границата и да бъде продължен пътят до имота.
Не става със споразумение има си ред по чл.53 от ЗКИР. Достатъчно е съседът Ви да подпише предвиденият нарочно за тази цел протокол и готово. Протокола е по образец от АГКК.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация