В Лондон има сграда, широка около 5 фута (~1,50 м). В Амстердам има сгради, малко по-широки от метър. В Шотландия има сграда с широчина само 47 инча (под 1,20 м). В Бразилия има сграда, широка точно 1 м, и висока 10 м. В Токио има много прилична къща 3 на 20 м.
В България има Наредба № 7.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се разделя юридически дворно място?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как се разделя юридически дворно място?
magodeoz, твърдя, че отговора от предишния ми пост е съобразен с Наредба №7 ПНУОВТУЗ
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Аз не твърдя обратното. При тези размери няма как да не е съобразен.
- magodeoz
- Активен потребител
P.S предвид възникналата тук теза за ЗКИР - моля включете си личните съобщения.
Ще видя какво мога да направя.
В Лондон има сграда, широка ~1,50 м.
В Амстердам ... малко по-широки от метър.
В Шотландия ...под 1,20 м.
В Бразилия има сграда... точно 1 м.
В Токио има много прилична къща 3 на 20 м.
Хем ми се ще да вярвам. Хем не вярвам .
Ама ми се ще да вярвам.
Снимки? Клипчета?
И за какво се ползват тези сгради? Вероятно... за атракционни външни огледи от туристи.
- t11t11
- Младши потребител
Може би с примерите уважаваният magodeoz се стреми да подчертае, че нормативната уредба в посочените от него държави допуска такива сгради. Обръщам внимание върху факта, че в неговият пост никъде не се посочва какъв е видът на сградите. В един по-широк смисъл строежът с размери 1 и височина 10м е сграда, както урегулиран поземлен имот е и речно корито. Алюзията е към една друга скорошна тема. А може би напомнянето зя Наредба №7 съдържа и известен упрек към статуса на нещата тук у нас. Все таки аз предпочитам този скован статус, пред произвола на подобен вид "демокрация". С този статус са свързани и представите за " гарантирано устойчиво развитие", както е записано в чл.1 (1) ЗУТ
-
И онези, другите страни си се развиват съвсем устойчиво, при това като че ли без да усещат липсата на наредба, която да им дава акъл накъде да си отварят вратата. Въпрос на предпочитания, както казвате, и на рецидив от други времена - донякъде.
Ето и линк http://www.darkroastedblend.com/2009/04/narrow-buildings-in-japan-and-around.html към тези постройки, щом Ви е интересно, t11t11.
Ето и линк http://www.darkroastedblend.com/2009/04/narrow-buildings-in-japan-and-around.html към тези постройки, щом Ви е интересно, t11t11.
- magodeoz
- Активен потребител
както казвате, и на рецидив от други времена - донякъде.
а защо да сме против "рецидива", а да не го възприемаме като полагаем ни се при това полезен консерватизъм!
-
Защо не, наистина? Въпрос на предпочитание, както вече казах.
- magodeoz
- Активен потребител
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|