- Дата и час: 03 Дек 2024, 08:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какъв е статутът на Стопанските дворове
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Какъв е статутът на Стопанските дворове
[quote="Melly" написа ................
Борбата за кокала е жестока.
П.П. Доктори все още има в България.
П.П. Доктори все още има в България.
- nk7702n
- Старши потребител
Melly написа:Защото тези земи са от земеделския фонд, тъй като предназначението им не е сменено. Има си специално уредена процедура за това.
Иначе са си урбанизирана територия, нали!
Тежка ли е тази процедура?
- antonz
- Нов потребител
nk7702n написа:Melly написа: написа ................
Яжте кокали, бре. Аз ям само прясно приготвена храна без кокалите и то, когато са ме поканили и след това съм приела поканата.
-
Melly - Старши потребител
antonz написа:Melly написа:Защото тези земи са от земеделския фонд, тъй като предназначението им не е сменено. Има си специално уредена процедура за това.
Препоръчвам ви да се свържете с Григоров - "emilgrigorov" по въпроса за процедурата.
Успех!
-
antonz написа:Питането ми е за статута на стопанските дворове....
Въпросите ми са:
Това Урбанизирана територия ли е!
Не знам защо толкова държите да знаете, дали Вашият имот е "урбанизирана територия"? По всяка вероятност НЕ Е! Но това не пречи да го застроявате. Не е нужно и да сменяте предназначението на земята, защото то се счита за сменено, тъй като е било "стопански двор". Съседният имот най- вероятно не е бил част от стопанския двор, и затова сте правили процедура по смяна на предназначението. За да го застроявате, обаче, трябва да изготвите ПУП- ПЗ (което вече е направено, доколкото разбирам), който да бъде одобрен от Кмета на съответната Община.
Законовите основания да застроявате имота си са записани в чл. 59, ал. 1 ЗУТ.
- bgarch
- Потребител
Melly написа:antonz написа:Melly написа:Защото тези земи са от земеделския фонд, тъй като предназначението им не е сменено. Има си специално уредена процедура за това.
Препоръчвам ви да се свържете с Григоров - "emilgrigorov" по въпроса за процедурата.
Успех!
Аз Ви препоръчвам да заобикаляте глупостите на някои некомпетентни съфорумци и да се свържете с Архитект Македонски с ник julyanvonemona. Успех!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Melly написа:Препоръчвам ви да се свържете с Григоров - "emilgrigorov" по въпроса за процедурата.
Успех!
Аз Ви препоръчвам да заобикаляте глупостите на някои некомпетентни съфорумци и да се свържете с Архитект Македонски с ник julyanvonemona. Успех!
Хахахахааааааааааа, а сбийте се де. Аз ще наблюдавам отстрани като арбитър.
-
Аз пък се чудех кога ще се хвърлиш за пореден път за кокала, че откога се напъваш...!?
Айде, със здраве! Нямам време за глупости! На питащия - успех и приятна вечер!
Айде, със здраве! Нямам време за глупости! На питащия - успех и приятна вечер!
Последна промяна nk7702n на 25 Май 2013, 23:11, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Много си зле, горката ти. Нито можеш да четеш, нито пък разбираш написаното от мен. Не си ми в категорията. По тази причина не можеш да ми даваш оценки. Имаш още много да учиш, ама и дано ти влиза нещо в главата де.
Няма как да стане да слезна на нивото ти и да общувам с теб - нито на житейски теми, още по-малко на правна тематика, изключая наказателната материя..., където нямам преки впечатления от твоите изяви, тъй като не я работя, но като чувам оттук-оттам как те преценяват колеги, ясно ми е...
Мъкаааааааа, мъка....
И престани да бълваш глупости. Хубаво беше кротнала известно време, ама дяволчето Фют нещо пак се е вселило в душата ти и ръчка, ли ръчка....
Нямам какво друго да ти кажа... То времето ше покаже.
Няма как да стане да слезна на нивото ти и да общувам с теб - нито на житейски теми, още по-малко на правна тематика, изключая наказателната материя..., където нямам преки впечатления от твоите изяви, тъй като не я работя, но като чувам оттук-оттам как те преценяват колеги, ясно ми е...
Мъкаааааааа, мъка....
И престани да бълваш глупости. Хубаво беше кротнала известно време, ама дяволчето Фют нещо пак се е вселило в душата ти и ръчка, ли ръчка....
-
Melly написа:Препоръчвам ви да се свържете с Григоров - "emilgrigorov" по въпроса за процедурата.
Успех!
Melly, emilgrigorov нищо не ти е направил за да го давиш в собственото си безхаберие!
Жокер! Няма начин да има влязъл в сила ПУП (дори и само план за застрояване) и предназначението на земята да не е сменено. Кой и кога го е направил за сега не е ясно.
Последна промяна julyanvonemona на 25 Май 2013, 20:48, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Melly написа:Препоръчвам ви да се свържете с Григоров - "emilgrigorov" по въпроса за процедурата.
Успех!
Melly, emilgrigorov нищо не ти е направил за да го давиш в собственото си безхаберие!
Аре сега и ти ли бре, Емонски, ще ми даваш оценки, а?
Я равнис "у лево". Превърнахте с Наде форума на селски мегдан. Баста!
-
Melly написа:...................
Аре сега и ти ли бре, Емонски, ще ми даваш оценки, а?.............
Извинявай! По невнимание пропуснах че си "старши потребител", ама то е 'щот' не ти личи!
-
Melly написа:Много си зле, горката ти. Нито можеш да четеш, нито пък разбираш написаното от мен. Не си ми в категорията. По тази причина не можеш да ми даваш оценки. Имаш още много да учиш, ама и дано ти влиза нещо в главата де.
Мъкаааааааа, мъка....
Ама, аз изобщо не искам да общувам с теб нито житейски, нито професионално, бе Мелка, ти що непрекъснато ме споменаваш по име, сигурно ме сънуваш даже...!? Явно е, че много ми се възхищаваш и следиш всичките ми изяви.
П.П. От чужди мнения, особено пък от твоето, след като разбрах, че не само си некомпетентна, ами и че допускаш правописни грешки, изобщо не се вълнувам. Айде, приятна вечер и от мен!
- nk7702n
- Старши потребител
............
Последна промяна kulova на 25 Май 2013, 22:32, променена общо 2 пъти
- kulova
- Потребител
Приятна почивка ! Времето лекува всичко и всички!
Последна промяна nk7702n на 25 Май 2013, 23:13, променена общо 2 пъти
- nk7702n
- Старши потребител
Процедурата от тук насетне не е тежка. Тоест - таксата е тежка, иначе - нищо особено, почти завършена процедура, щом има ПУП.
Като общо, препоръчвам да не се плаща таксата веднага. Има три годишен срок за започване на строителство, след който "изфирясва".
Питайте в ОСЗ с документите от досието на ПУП-а (копирате всички листчета от папката в общината), после - кадастъра, и - това е.
Честно казано, не ми се занимава ... за мои собствени имоти го възлагам. Голяма простотия е по тия ОСЗ - та, нЕам нерви
Ясу (и богатството на българският език по-горе, св.св. Кирилиметоди ...) .
Като общо, препоръчвам да не се плаща таксата веднага. Има три годишен срок за започване на строителство, след който "изфирясва".
Питайте в ОСЗ с документите от досието на ПУП-а (копирате всички листчета от папката в общината), после - кадастъра, и - това е.
Честно казано, не ми се занимава ... за мои собствени имоти го възлагам. Голяма простотия е по тия ОСЗ - та, нЕам нерви
Ясу (и богатството на българският език по-горе, св.св. Кирилиметоди ...) .
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Melly написа:antonz написа:.........
Защо не се вадят от общината а от ОСЗ!
Защото тези земи са от земеделския фонд, тъй като предназначението им не е сменено. Има си специално уредена процедура за това.
Чл. 17. ЗОЗЗ (Изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 2001 г.) (1) Промяната на предназначението на земеделските земи за неземеделски нужди се разрешава в зависимост от продуктивните качества на земята и целите на промяната от:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) комисии към областните дирекции "Земеделие" - когато исканата площ е до 50 дка от пета до десета категория или не е поливна и земята е в землищата на населените места на територията на съответната област;
2. Комисията за земеделските земи - за останалите случаи.
Чл. 25.ЗОЗЗ (Изм. - ДВ, бр. 28 от 2001 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 87 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Препис от решението за промяна на предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди се издава на заявителя след представяне на копие от молба и документ за заплатена такса за отразяване на решението в кадастралната карта, съответно в картата на възстановената собственост. Когато с решението за промяна на предназначението на част от поземления имот се образуват нови имоти съгласно чл. 24, ал. 3 от Закона за кадастъра и имотния регистър, службата по геодезия, картография и кадастър дава идентификатори на новообразуваните поземлени имоти. В случаите по чл. 24, ал. 7 решение за промяна на предназначението се постановява служебно от съответната комисия и не подлежи на обжалване.
Melly, както виждаш решението на комисията е това което прави промяната на предназначението на земята , а ако въобще имаш зрение за тези неща би следвало да видиш, че няма законов начин то да породи последици преди да бъдат заплатени съответните такси, така че горното ти цитирано от мен твое съждение е лишено от елементарна причинно-следствена връзка.
Именно заради това се опитах да предпазя emilgrigorov да не изрича
Като общо, препоръчвам да не се плаща таксата веднага.
-
Не обърквайте човека, той и без това вече съвсем се е объркал. Не е нужно да променя статуса на земята, тя НЕ Е ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, бившите стопански дворове извън регулация се считат за земя с променено предназначение, т.е. те не са земеделска земя и за тях не се правят процедурите по промяна предназначението на земята, нито се плащат таксите за това. Има и одобрен ПУП-ПЗ, т.е. може да строи, което вече му е било и разрешено.
Пак питам antonz, защо му е нужно да установи дали имотът му е урбанизирана територия или не е?
Пак питам antonz, защо му е нужно да установи дали имотът му е урбанизирана територия или не е?
- bgarch
- Потребител
bgarch написа:Не обърквайте човека, той и без това вече съвсем се е объркал. Не е нужно да променя статуса на земята, тя НЕ Е ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, бившите стопански дворове извън регулация се считат за земя с променено предназначение, т.е. те не са земеделска земя и за тях не се правят процедурите по промяна предназначението на земята, нито се плащат таксите за това. Има и одобрен ПУП-ПЗ, т.е. може да строи, което вече му е било и разрешено.
Това къде точно го прочетохте, в коя правна норма, Господин архитект?
Защото аз чета тая норма :
§ 2. (1) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2000 г.) За строителство, извършено върху земеделска земя, без да е променено предназначението й, се провежда процедурата по реда на този закон.
(2) В случаите по ал. 1 собственикът на изградените сгради заплаща освен стойността на земята санкцията по глава девета на закона и двойния размер на таксата по чл. 30.
- nk7702n
- Старши потребител
bgarch написа:Не обърквайте човека, той и без това вече съвсем се е объркал. Не е нужно да променя статуса на земята, тя НЕ Е ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, бившите стопански дворове извън регулация се считат за земя с променено предназначение, т.е. те не са земеделска земя и за тях не се правят процедурите по промяна предназначението на земята, нито се плащат таксите за това. Има и одобрен ПУП-ПЗ, т.е. може да строи, което вече му е било и разрешено.
........................
Колега bgarch що не прочетеш какво пише по този въпрас чл.10 (12) ЗСПЗЗ, Като вземеш под внимание че закона третира земеделски земи а конкретната рзпоредба стопанскетите дворове и като събереш две и две, ще разбереш че стопанския двор си е земеделска земя та дрънка и съвсем не е с променено предназначение!
-
56 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|