- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво означава синята линия...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
86 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Какво означава синята линия...
окончателен договор по ал. 3, 4 или 5 е документа който променя собствеността petko_a Анадън му?
Последна промяна julyanvonemona на 07 Фев 2012, 22:43, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Анадък! Говорим за чл.17 ал2 т.1 нали така? Собственика е един единствен, пак ли сключва предварителни и окончателни договори? Каква промяна в собствеността настъпва от това?
- petko_a
- Потребител
Предварителните и окончателни договори в случая са предварителни и окончателни едностранни волеизявления в съответната нотариална форма.
-
И те се считат за промени в собствеността?
- petko_a
- Потребител
petko_a, ако можеш да извадиш отделни идентификатори и скици по отделно за всеки имот, в вписана вътре Заповедта за ПУП-а, всичко е наред. Човека да си извади констативни нотариални актове, и си взема Разрешения за строеж. Какъв е проблема?
Ако няма кадастрална карта, си вади скица от общината. По ПУП-а. И после - констативен нотариален акт, без да променя нищо в кадастралния номер. И готово. Въпреки , че не е логично, това е положението.
Винаги съм карал всички да си направят последващото изменение на кадастъра и да са с нови планоснимачни номера и верни площи, ама никой не ще.
Ако няма кадастрална карта, си вади скица от общината. По ПУП-а. И после - констативен нотариален акт, без да променя нищо в кадастралния номер. И готово. Въпреки , че не е логично, това е положението.
Винаги съм карал всички да си направят последващото изменение на кадастъра и да са с нови планоснимачни номера и верни площи, ама никой не ще.
Последна промяна emilgrigorov на 07 Фев 2012, 22:59, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Получаваш скици със заповедите на подробните устройствени планове от кадастралната карта? Е може, на мен не ми се случва често да вадя скици, не съм толкова крупен собственик. А за какво е необходим констативен нотариален акт?
- petko_a
- Потребител
emilgrigorov констативни нотариални актове не са необходими! Договорите, респективно едностранните волеизявления по посочените от мен разпоредби са напълно достатъчни! след това с пълно право се намесващ в КК (план)
-
julyanvonemona написа:emilgrigorov констативни нотариални актове не са необходими! Договорите, респективно едностранните волеизявления по посочените от мен разпоредби са напълно достатъчни! след това с пълно право се намесващ в КК (план)
Това е така, julyanvonemona.
Но защо ми се струва, че petko_a разпитва за 3 казуса едновременно, и не знае какво точно пита?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ето emilgrigorov, значи не винаги е необходимо изменение на кадастъра въз основа на одобрен ПУП? А ти emilgrigorov защо отговаряш като не знаеш за какво точно питам?
- petko_a
- Потребител
само тогава когато възниква нов обект на собственост вследствие реализиране предвижданията на ПУПЕто emilgrigorov, значи не винаги е необходимо изменение на кадастъра въз основа на одобрен ПУП?
-
Въобще не ми започвай с "Ето"petko_a написа:Ето
Може, но са грешни площите.
Проектът за изменение на кадастралния план ти дава верни площи.
Последна промяна emilgrigorov на 07 Фев 2012, 23:13, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Разбрах позицията ти julyanvonemona, благодаря!
- petko_a
- Потребител
emilgrigorov как го реши това?Може, но са грешни площите.
-
emilgrigorov, ще ти призная, че изпитвам силно неудоволствие да си комуникирам с теб. Просто изпитвам необясними чувства към някои хора. Ти не си виновен. Мога да се заяждам сега за тези площи с теб до утре, но мерси, ще си намеря по-приятни занимания.
- petko_a
- Потребител
emilgrigorov написа:Може, но са грешни площите.
Проектът за изменение на кадастралния план ти дава верни площи.
Какво пък означава това???
ИГЕО-интелигентните геодезически решения
www.igeo-bg.com
www.igeo-bg.com
- igeo_ood
- Младши потребител
emilgrigorov, ще ти призная, че изпитвам силно неудоволствие да си комуникирам с теб
petko_aНеразумно поведение! За emilgrigorov ще е значително по трудно да мотивира отговор на моя въпрос!
-
Да, особено в София. Но е по-дълъг разговор, може ли утре?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Пишех, пък то още по-голям интерес. Доообре, казвай стъпка по стъпка как правиш изменение на регулационния план, започвайки от стария нотариален акт до нов документ за собственост, и ще ти обясня къде е разликата в площите
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov По изменение центъра на тежестта в дадена тема съм "академик", така че по въпроса за доказване на неточността на площите - твой ред е! Освен това същия въпрос ти е зададен и от дама igeo_ood. Бъди кавалер!Тя е с приоритет!
-
Не, не измествам. Понеже е дълго обяснението, мислех да си спестя писането. Но petko_a изчезна, а и igeo_ood ги онтема.
В София допускат 2 логически грешки, поради което съм категоричен.
Ще поизчакам, да си напише , стъпка по стъпка.
И тогава.
В София допускат 2 логически грешки, поради което съм категоричен.
Ще поизчакам, да си напише , стъпка по стъпка.
И тогава.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
86 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|