начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Изваждане на удостоверение за търпимост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изваждане на удостоверение за търпимост

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 22:51

Melly написа:
nk7702n написа:Не думай, всички настръхнахме като те съгледахме.. :lol: :lol: :lol:

Който последен се смее, се смее най-добре!

Ми, хубаво, той и който зло мисли другиму, зло го постига.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 22:57

nk7702n написа:
Melly написа:
nk7702n написа:Не думай, всички настръхнахме като те съгледахме.. :lol: :lol: :lol:

Който последен се смее, се смее най-добре!

Ми, хубаво, той и който зло мисли другиму, зло го постига.

Както винаги, дълбоко погрешно схващаш мисълта ми.
В случая, бих ти отговорила със следната сентенция: "Който каквото сам си направи, друг не може да му го стори".
Тъй че, може и ти да чоплиш тиквени семки... в размисъл около това, което дружно сте надробили.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:03

Знаеш ли, вече не си интересна с тия сентенции, така че по - добре се съсредоточи върху нещо по - полезно. И дано да помъдрееш скоро! Все още се надявам да загърбиш озлоблението си, демонстрирано тук. / Надеждата умирала последна... :roll: /
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:07

Себе си ли визираш? Твоето име е Надежда.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:09

Разбирай го както искаш. Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:11

Приятна вечер и на теб.
П.П. Залягай повечко над "уроците". Както в житейски план, така и в професионален.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:13

Melly написа:Приятна вечер и на теб.
П.П. Залягай повечко над "уроците". Както в житейски план, така и в професионален.

Винаги се старая да полагам усилия във всичко и когато имам нужда от съвети, си ги искам директно от човека, който смятам, че може да ми ги даде.
П.П. Възрастта не е критерий за това кой колко е помъдрял и колко уроци е научил.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:23

nk7702n написа:

Винаги се старая да полагам усилия във всичко и когато имам нужда от съвети, си ги искам директно от човека, който смятам, че може да ми ги даде.
П.П. Възрастта не е критерий за това кой колко е помъдрял и колко уроци е научил.

Ама мОла вас, не ми обяснявай - имам собствени критерии за оценка на опонента ми. Теб съм те оценила със "среден" в материята, в която се набутваш без да имаш достатъчно опит и знания.
Виж, в наказателната материя може и да се изявяваш като отличник. Не се наемам да те преценявам там, защото не практикувам наказателно право.

П.П. Израз на недобро възпитание е да кажеш "приятна вечер" на някого, а след това отново да възобновиш диалога помежду ни.
Приеми, че разговорът ни е приключил.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:27

Melly написа:
nk7702n написа:

Ама мОла вас, не ми обяснявай - имам собствени критерии за оценка на опонента ми. Теб съм те оценила със "среден" в материята, в която се набутваш без да имаш достатъчно опит и знания.
Виж, в наказателната материя може и да се изявяваш като отличник. Не се наемам да те преценявам там, защото не практикувам наказателно право.

П.П. Израз на недобро възпитание е да кажеш "приятна вечер" на някого, а след това отново да възобновиш диалога помежду ни.
Приеми, че разговорът ни е приключил.

Явно, няма да се поправиш скоро. Ти поднови диалога с ненужните си съвети. Както и да е. Еми, няма да си отгоре, каквито и злобни намеци да правиш.
П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена. Тоя път не се напъвай!
Последно - лека нощ! Няма да се мъча повече да ти внушавам неща, които не разбираш, дишай свободно. Очевидно е, че някои хора наистина не се променят.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:32

nk7702n написа:П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена.

Я па ти. :shock: Е как да бъдеш впечатлена като не ги разбираш тЕя работи. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:36

Off topic
Melly написа:
nk7702n написа:П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена.

Я па ти. :shock: Е как да бъдеш впечатлена като не ги разбираш тЕя работи. :lol: :lol: :lol:

Блажени са вярващите... :lol:
Поздравче за знаещите и житейските, и другите неща :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 15 Мар 2013, 23:39

Моля, моля! Темата е за "търпимост", така че подходете конструктивно по въпроса :D
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:42

probcho написа:Моля, моля! Темата е за "търпимост", така че подходете конструктивно по въпроса :D

Тъй де, Наде има да почака докато й издадем Удостоверение за търпимост. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 15 Мар 2013, 23:45

:lol:
Айде първо да си входирате пълен набор от необходимите документи, пък после ние ще си решим? :P
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:48

Аз ще изчакам издаване на "ИАА" и съобщаването му на "заинтересованите лица", и чак тогава ще го оспорвам. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 16 Мар 2013, 00:13

"Индивидуалния атрактивен акт" от кои "заинтересовани лица" да се очаква :wink: за да знам дали да препращаме по АПК към "по-горе стоящият"....
Необходимите документи, които трябва да внесете са както ги определи "активиста" archi_tekta:
1. Заявление -вече сте го получили като регистриран член в този форум :lol:

2. Скица - може и снимка, .... аз лично не държа да е аерофото :lol:

3. Документ за собственост - достатъчно е упоменаване на статут;

4. Декларация за периода, в който е завършена - в краен случай.... поне ЕГН

5. Копия от подробните устройствени планове - държа да са уточнени намалените отстояния :wink:

6. Геодезическо заснемане на .... - предполагам на възвишения, падини и котловени; не се допуска изработка от лице в конфликт на интереси :P

7. При намалени отстояния следва да се представят нотариално заверени съгласия - лично за мене може и да не са нотариално заверени, стига те да са достатъчно ясно заявени;

8. Снимков материал на обекта - ако може 3-де (пуууууууууу че не ми работи....)

9. Други

За съжаление нашата администрация оставя и такива точки ...... :lol:
Тук предполагаемите допълнителни документи са:

9.1. Технически паспорт: точни физически параметри, функционални възможности, състояние на момента и срок на експлоатация... :P

При възникване на неясноти ще се изискат допълнителни данни!
Моля входирайте на време! Местата са ограничени! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 16 Мар 2013, 00:45

Опасявам се, че вашата администрация няма компетентността да се произнася по Заявления за издаване на "У-ние за търпимост" на адвокат, което У-ние съгласно чл.1235 ЕКЗА е приравнено на ИАА, тъй като този вид дейност е специална и е от компетентността на органа по чл.2222 от същия закон. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Мар 2013, 07:10

Кой е ЕКЗА :?:
ДобреДе, и какво да правят хорицата, като такива заЙвления витаят в публичното пространство като цяло, и такива се раздават от Цецките по гишетата, в частност :?: :lol: И такива ще ни пуснат в "Електронното правителство", с "приложено представете" нотариално заверено копие от Акта за раждане на първото гадже на вуйчо ми, естествено. Се по пощата ли ще си пращам щенките :?: :!: :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2013, 10:58

probcho помагай братко. Между толкова много кратуни да намерим по някоя тиква за да имаме семки за чоплене
archi_tekta за да цитира премъдрите указания на столичникте общинари - по правило почти без изключение, попадащи в категорията на кратуните - прави ли известна разлика между текста по §16 ПР на ЗУТ от 2003г. а именно:
...но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон..., и текста от §127 ЗИД на ЗУТ, а именно:
....са били допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби съгласно този закон.... и ако прави, нека обясни тук в какво се състои и едва тогава да дава високимерни оценки за изявите на останалите съфорумци.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Мар 2013, 14:20

Не споделям напълно написаното от архи текта, но в частта относно отношенията тук правилно е оценил(а) положението. Та, в този ред на мисли- опонирай му (нашамаросай го), като изложиш аргументи за неправилност на написаното от него и остави топката в неговото поле- да ти отговори аргументирано, ако има сили за това. ( все ще извадиш някое правило на бойната тактика по този въпрос).
Тогава, в очакване на отговор, можеш да чоплиш и семки, ако ти се иска, защото мълчанието възможно и да е дългосрочно.
Иначе е като на пазара.

п.п. да допълня, че прочетох оф топиците- кофти пазар.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация