начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Статут на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Статут на имот

Мнениеот emilgrigorov » 28 Фев 2012, 22:44

julyanvonemona написа:Одновен проблем е какво е станало със собствеността на чичо чиито имот е засегнат, каква част е станала море ерго ИДС, каква част е бряг и дали брега е или не е ИДС . Казаното за замерванията от БАН има предвид използване на полезни за казуса данни от БАН-аджийските сведения за целия от 1927г. насам период(до колкото такива има).

+1
Само да вметна, за мен стои и въпросът "До колко е станала море? в смисъл, че като копнеш до морето, нали знаеш че се пълни с морска вода и става мъничко моренце.
Между другото, "ципуро" и викат на анасонлийката в Гърция, нздр.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Фев 2012, 22:54

Рикар, Узо, Мастика и всичките южнобългарски анасонлийки (от града на розите до града на кауните) вкл. и гръцката Ципура не понасям!
Все пак благодаря за "наздраве" приемам го с една "Леденика" в момента.
Последна промяна julyanvonemona на 28 Фев 2012, 23:08, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Фев 2012, 22:58

:D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Фев 2012, 19:04

Схема_1.jpg
настоящата схема е опит за създаване на чертеж по казаното от nk7702n. нека ако не е отпаднал интереса и към създаденета от нея тема да разгледа схемета и да каже пресъздал ли съм графично казаното от нея до тук.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Фев 2012, 20:01

Доста труд, бих казал. Перфектно!
Интересно ми е, как се е придвижвала държавната граница, и бихме ли могли да я ползваме за база.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 29 Фев 2012, 20:30

А защо пък да се е местила и държавната граница!?!
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Фев 2012, 20:44

petko_a написа:А защо пък да се е местила и държавната граница!?!

Честно казано, и аз не вярвам. Но, винаги може да се окажем изненадани. И, ако не е местена, то тогава това, което изглежда като море, всъщност море ли е (в зоната , оцветена в синьо в рамките на имота от 1927) ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Фев 2012, 20:45

Доста труд, бих казал...

...море ли е (в зоната , оцветена в синьо в рамките на имота от 1927) ?
Като ме е налегнало безделие един час интензивин труд нищо не е! И все пак докато nk7702n не каже това ли е имала предвид - не мога да комнтирам. Колкото до държавната граница хайде да не се отплесваме чак толкова
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 21:12

Доколкото разбирам от графични изображения, мисля, че добре са пресъздадени на чертежа нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 22:42

Чакай да се включа на последната права :lol: :lol: :lol:

Това дето е било бряг 1927 (синята ивица) по Божията сила е отишло в морето. И нЕма земна сила, която да възстанови предишното положение (разбирайте обем права на собственост). В тази си част, по отношение чичото, имотът е погинал. Дано си има дни човечецът да обитава къщичката с малкото земя около нея.

П.П. И да бъде благодарен, че навремето държавата/общината са укрепили брега, за да може днес да съзерцава отвисоко изгрева на слънцето и лунната пътека. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 22:49

След толкова много задълбочени размисли, май натам отиват нещата, Мели.. :lol: Да е жив и здрав човечецът и да си следи кръвното налягане, че тежко се понасят загубите.. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 22:51

Абе като погледнах що нещо изписахте, та чак ми дожаля. :P
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 22:53

Е, що, виж цяла графика се появи, темата се развива, все пак!? :P Може да чуем още интересни съждения...Изпълнителят на графиката отсъства, та не можем да го разпитаме по - подробно по нея, ама по - късно и това ще стане.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 23:01

Колкото до графиката - спор няма. Естетически е издържана и професионално представена.
Ама на фона на казуса стои като куклата Барби - красива е. :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 23:07

Така е, спор няма, че julyanvonemona е естет. Благодаря му за усилията, наистина съм трогната от жеста!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Мар 2012, 23:16

Авторът на графиката е наясно че частта попаднала под водата дори и Божиите сили едва ли биха я възвърнали в собственост на човечеца. Тои е на ясно също така, че тази част вече е в кюпа на континенталния шелф на българските териториални води ерго - станала е ИДС. Автора обаче не е на ясно онази част която се е превърнала в бряг дали е погинала за собственика и колкото да търсеше през тези дни, не можа да открие, че по силата на специален закон или решение на МС се е превърнала в ПДС. Така той стигна до заключението, че превърналата се в бряг част и днес продължава да си е собственост на чичина и точно в тази част майчицата дръжава е сътврила брегоукрепителната подпорна стена. Интересно е дали от гледна точка на чл.92 ЗС това бретоукрепително съоръжение не е собственост на чичина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 00:11

julyanvonemona написа:... Интересно е дали от гледна точка на чл.92 ЗС това бретоукрепително съоръжение не е собственост на чичина.

Още в началото проявих интерес дали на чичото няма да бъде вменено задължението да позаплати тези "облагородявания".
Относно шелфа, също така. Доколко е шелф, и доколко божата сила под формата на десетина Камазки едри ст.б. отпадъци не биха ги приобщили към територията. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 09:26

emilgrigorov , По интересно е дали чичина може да дръпне от дръжавата мангизи, заради това че брегоукрепителното съоръжение е изградено в неговия имот, както в началото беше съобщиено - без извършвани отчуждителни процедури.. Точно за това от изключителен интерес са геодезическите данни които БАН в своята научна дайност е събирал, относно това дали брегоукрепителното съоръжение е построено във водата т.е. в погиналата част от имота на чичина , в зоната на брега или в двете. Последното от трите възможности е най интересна от гледна точка на това че брегоукрепителното съоръжение най-вероятно ще се окаже съсобствено, между чичина и държавата. По своя характер и предназначение то е неподеляемо - в смисъл ако имотната граница минава през него - не може да бъде "отсечено" по никакъв начин.
Последна промяна julyanvonemona на 03 Мар 2012, 09:34, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 09:30

julyanvonemona написа:emilgrigorov , По интересно е дали чичина може да дръпне от дръжавата мангизи, заради това че брегоукрепителното съоръжение е изградено в неговия имот, както в началото беше съобщиено - без извършвани отчуждителни процедури.

Мдам. И някоя преписка за незаконно строителство, щот едва ли има проект за това брегоукрепване, с отдръпване навътре на сушата. Е, повЕрвай ми, нема такОв проект :D
Даже по параграф 16 (1) немогат да го вкарат, щот никога не е имало такива градоустройствени правила и нормативи, с които се отстъпва територия. Даже, ако сложиш още еда чертичка м/у имота на чичето от 1927 и морето, ше е по-вярно, щот сигурно е имало дРъжавна земица там. Която е похабена в следствие на обикновено присъщата немарливост :D
Май е станало, че в един 50 годишен момент морето е изненадало дРъжавата :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 09:43

Ако например става въпрос за "Северната дъга" на укрепването но новата част на Несебър, там проекти има и то "страшни" - в смисъл на наляти много мангизи и за проекта и за изпълнението му. Там сега е крайбрежния им булевард. (Що ли ми се струва, че натам се въртят нещата)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация