начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Грешна скица на имот,корекция на граница

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешна скица на имот,корекция на граница

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 10:55

Добър ден,
бих искала да питам дали мога да заведа дело ,за да ми променят границата на имота.
Закупих имот по параграф 4 от едно време и явно тогава изобщо не са го заснели както трябва ,защото беше начертан като 53 квадрата а реално е 34 .След като го заснехме открихме с геодезиста ,че при това положение едната граница пресича имота.Геодезиста каза ,че отклоненията са по малки от допустимите и би трябвало служебно от кадастъра да ми променят границата,но от кадастъра ми отговориха ,че би следвало да е със съгласието на собствениците съседи.
Искам да знам дали мога да търся правата си с адвокат,след като грешката не е моя,а от преди .Дори и миналия собственик да не е предявил възражението си върху така направената ГРЕШНО скица.
Благодаря предварително.Дано сте ме разбрали.
rayagergovska
Младши потребител

Re: Грешна скица на имот,корекция на граница

Мнениеот julyanvonemona » 03 Юли 2011, 16:45

rayagergovska правата винаги може да си търсите, стига те наистина да са нарушени. Конкретно във вашия случай трябва да установите дали грешната скица е издадена на базата на влязла в сила КК, ако има такава. Ако няма има ред за попълване на кадастралния план. В случай,че съседите Ви имат претенции към някаква част от имота Ви и в двата случая може да се стигне до исково производство за собственост, за което Ви трябва адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 17:40

Да грешната скица е на база влязла в сила КК.
На мен притеснението ми е да не изискат аз да търся съседи,защото никой не се интересува от този имот ,който е до мен.Буренясал и запустял,а собствениците са н на брой наследника ,които няма как да намеря сама .Точно затова и искам кадастъра да поправят допуснатите грешки .
rayagergovska
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Юли 2011, 18:35

Търсенето на съседите е работа на АГКК при това е задължително така че не берете грижа!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 19:54

Благодаря ви!
rayagergovska
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация