начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Отчуждаване на имот?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отчуждаване на имот?!

Мнениеот proxes » 27 Яну 2012, 00:58

Здравейте, имам следния проблем, преди 3 години закупих ПИ върху който с разрешение за монтаж изградих метална конструкция (хале) като временна постройка. Тези дни разбрах, че е излязъл ПУП и през моя имот ще минава път.
Имам следните въпроси:
1. Пътя засяга около 50-60% от имота ми, целият ли ще ми бъде обезщетен?
2. Мога ли да претендирам за обезщетение за постройката която се води преместваема, тъй като при отчуждаване бизнеса ми ще претърпи загуби както при самото преместване също така и от пропуснати ползи?

Предварително Благодаря на отзовалите се! ;)
proxes
Нов потребител

Re: Отчуждаване на имот?!

Мнениеот goblin » 27 Яну 2012, 18:07

1. Ако от Вашия ПИ може да се обособи самостоятелен УПИ съгласно правилата на ЗУТ - ще се отчужди само частта, необходима за реализиране на публичното мероприятие. Ако не може - ще се отчужди целият имот;
2. Не можете да претендирате за обезщетение заради премахването на преместваемото съоръжение - то не е недвижим имот, и не подлежи на отчуждаване. Ще трябва да го "преместите" другаде. Относно загубите и пропуснатите ползи - бихте могъл (могла) да претендирате за обезщетение, ако успеете да ги докажете в съда. Не е лесна работа.
goblin
Потребител

Re: Отчуждаване на имот?!

Мнениеот julyanvonemona » 27 Яну 2012, 18:43

разрешение за монтаж

proxes Следва да проверите какво е записано върху документа за халето. Това е решаващо, относно възможността да получите обезщетение и за халето.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация