начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

1.Септична яма на съседа в двора ми!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

1.Септична яма на съседа в двора ми!

Мнениеот tututo » 28 Май 2012, 22:52

Здравейте,
Проблема е следния: Имам съсед, с граничеща къща - до нашия двор, който от тази къща си изкарва тръба за мръсната си вода прави септична яма, като пич- в нашия двор!!! (от стария тип-ями) и си вкопава там тръбата с отходната вода.
Изкопал си я собственоръчно - съвсем нагло без нашето знание и съгласие, нито ни е питал. Ние сме пред свършен факт.
Ямата е от стария селски тип- които от одавна се смятат за неекологични и замърсяващи почвата- (понеже не е искал да се набутва за локална пречиствателна станция) и мръсната вода от мивката му (не е тоалетна) се изтича в тази яма- в моя двор, след което тази мръсна вода се пропива в почвата, съответно ми замърсява моята земя- а там имам овошки и насаждения. Ямата е в горната част на двора ми- който е под наклон.
Следователно водата се стича и замърсява цялата гранична част- от горе- до началото на имота.
Проблем 1.
Съседа ми е много прост и тип "мутра", с напомпаните мускули и високо самочуствие. Не е от добричките хора. Опитвала съм да говоря с него по въпроса- но той нито ще я махне нито отведе на някаде водата и най-вече казва че това се водело тяхна част??? - и могъл да си прави каквото си иска. Не ми се рискува да се забърквам с него, макар че съм на косъм да го направя.
Той документи за ямата няма. Те цял живот твърдят че имат около 1 метър- "техен" - по цялата граница- в нашето място. Никога не са ни представяли документи за това. (За да си влизат спокойно винаги в двора ни-под претекст да плевят и махат бурените които се допирали до тяхната къща). Цялата страна с тях е граница от ограда-каменен зид над 1 метър. След зида- е къщата им- която би трябвало да се явява границата.
Аз знам че- каквито и да са били границите преди неопределен брой време назад години - в момента се признават тези които са изградените зидове- а те са си изградени поне отпреди 100 години????

Принципно съседа не признава закони и незнам как да процедирам? Бихте ли ми дали акъл- какви закони да прочета, как стои въпросът с границите в момента , и мога ли да го принудя да отведе мръсната вода до канализацията - (трябва да копае успоредно на общата ни ограда - през целия ми имот-около 100м, докато стигне улицата и се включи в канализацията).
Мога ли да искам това той да го направи със собствени средства- а в действителност канала ще се води в моя двор? И какво мога да искам от него в този случай?

Благодаря ви много :)
tututo
Нов потребител

Re: 1.Септична яма на съседа в двора ми!

Мнениеот julyanvonemona » 29 Май 2012, 06:36

tututo За решаване на поставения от Вас казус има два пътя - на закона и на самоуправството. Пътят на закова е скъп,свързан с много емоционални пикове и пр. и пр.
Пътят на самоуправството се свежда до наемане на разбойник снабден със стоманена тръба от един цол - да му счупи напреко и двете кости на краката. През 2004г. цената на тази услуга беше около 700 лева. Точно мутрите най-много се плашат от такъв развой на нещата. Напомпаните мускули са само напомпани. От вътре са кухи. Имам лични наблюдения!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tututo » 29 Май 2012, 11:57

Хахахаах,
Много ме зарадва и разсмя вашият коментар.
Още днес купувам тръбата :D Каде казвате, че мога да намерия свестен разбойник? :lol:
tututo
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Май 2012, 12:17

"Искайте и ще ви се даде? "Който търси - намира!"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация