Здравейте,
Проблема е следния: Имам съсед, с граничеща къща - до нашия двор, който от тази къща си изкарва тръба за мръсната си вода прави септична яма, като пич- в нашия двор!!! (от стария тип-ями) и си вкопава там тръбата с отходната вода.
Изкопал си я собственоръчно - съвсем нагло без нашето знание и съгласие, нито ни е питал. Ние сме пред свършен факт.
Ямата е от стария селски тип- които от одавна се смятат за неекологични и замърсяващи почвата- (понеже не е искал да се набутва за локална пречиствателна станция) и мръсната вода от мивката му (не е тоалетна) се изтича в тази яма- в моя двор, след което тази мръсна вода се пропива в почвата, съответно ми замърсява моята земя- а там имам овошки и насаждения. Ямата е в горната част на двора ми- който е под наклон.
Следователно водата се стича и замърсява цялата гранична част- от горе- до началото на имота.
Проблем 1.
Съседа ми е много прост и тип "мутра", с напомпаните мускули и високо самочуствие. Не е от добричките хора. Опитвала съм да говоря с него по въпроса- но той нито ще я махне нито отведе на някаде водата и най-вече казва че това се водело тяхна част??? - и могъл да си прави каквото си иска. Не ми се рискува да се забърквам с него, макар че съм на косъм да го направя.
Той документи за ямата няма. Те цял живот твърдят че имат около 1 метър- "техен" - по цялата граница- в нашето място. Никога не са ни представяли документи за това. (За да си влизат спокойно винаги в двора ни-под претекст да плевят и махат бурените които се допирали до тяхната къща). Цялата страна с тях е граница от ограда-каменен зид над 1 метър. След зида- е къщата им- която би трябвало да се явява границата.
Аз знам че- каквито и да са били границите преди неопределен брой време назад години - в момента се признават тези които са изградените зидове- а те са си изградени поне отпреди 100 години????
Принципно съседа не признава закони и незнам как да процедирам? Бихте ли ми дали акъл- какви закони да прочета, как стои въпросът с границите в момента , и мога ли да го принудя да отведе мръсната вода до канализацията - (трябва да копае успоредно на общата ни ограда - през целия ми имот-около 100м, докато стигне улицата и се включи в канализацията).
Мога ли да искам това той да го направи със собствени средства- а в действителност канала ще се води в моя двор? И какво мога да искам от него в този случай?
Благодаря ви много
- Дата и час: 03 Дек 2024, 07:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
1.Септична яма на съседа в двора ми!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 1.Септична яма на съседа в двора ми!
tututo За решаване на поставения от Вас казус има два пътя - на закона и на самоуправството. Пътят на закова е скъп,свързан с много емоционални пикове и пр. и пр.
Пътят на самоуправството се свежда до наемане на разбойник снабден със стоманена тръба от един цол - да му счупи напреко и двете кости на краката. През 2004г. цената на тази услуга беше около 700 лева. Точно мутрите най-много се плашат от такъв развой на нещата. Напомпаните мускули са само напомпани. От вътре са кухи. Имам лични наблюдения!
Пътят на самоуправството се свежда до наемане на разбойник снабден със стоманена тръба от един цол - да му счупи напреко и двете кости на краката. През 2004г. цената на тази услуга беше около 700 лева. Точно мутрите най-много се плашат от такъв развой на нещата. Напомпаните мускули са само напомпани. От вътре са кухи. Имам лични наблюдения!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Хахахаах,
Много ме зарадва и разсмя вашият коментар.
Още днес купувам тръбата Каде казвате, че мога да намерия свестен разбойник?
Много ме зарадва и разсмя вашият коментар.
Още днес купувам тръбата Каде казвате, че мога да намерия свестен разбойник?
- tututo
- Нов потребител
"Искайте и ще ви се даде? "Който търси - намира!"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|