начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконен строеж

Мнениеот AssenBG » 21 Авг 2012, 00:11

Здравейте,
В административна преписка за установяване на незаконен строеж една от страните предоставя документ (обяснение), в който описва неистински факти.
При искане от другата страна да получи копие на документа съгласно чл.34 (1) АПК, административния орган отказва, с мотива, че издателя на документа не е съгласен.
Възможно ли е на това основание да се прогласи този документ за неистински.
Благодаря предварително.
AssenBG
Младши потребител

Re: Незаконен строеж

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 04:23

Нe!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 21 Авг 2012, 08:37

Неистински документ е този на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на друго лице а не на това, което го е съставило.
Документа за който пишете очевидно е истински относно авторството, но доколкото разбирам, понеже съм недостатъчно умен, съдържа според вас неверни данни. В рамките на адм.производство/чл.34 ал.3 от АПК/ имате право да изразите становище по събраните доказателства, включително и по отношение на цитирания документ.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 09:48

neutralen написа:Неистински документ е този на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на друго лице а не на това, което го е съставило.
Документа за който пишете очевидно е истински относно авторството, но доколкото разбирам, понеже съм недостатъчно умен, съдържа според вас неверни данни. В рамките на адм.производство/чл.34 ал.3 от АПК/ имате право да изразите становище по събраните доказателства, включително и по отношение на цитирания документ.

Надявам се горното не е адресирано към мен. В противен случай диагнозата си остава!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 21 Авг 2012, 18:29

Мамина гугутка, нещо си се объркала. Не знам какво си мислиш, но тук е Форум и аз си пиша мнението.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 19:48

....Мамина гугутка, нещо си се объркала....

Да! Така е! От Нешънъл Географик казаха, че щели да се сменят магнитните полюси, а ние гугутките се влияем!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 05 Сеп 2012, 20:27

AssenBG написа:Здравейте,
В административна преписка за установяване на незаконен строеж една от страните предоставя документ (обяснение), в който описва неистински факти.
При искане от другата страна да получи копие на документа съгласно чл.34 (1) АПК, административния орган отказва, с мотива, че издателя на документа не е съгласен.
Благодаря предварително.

Няма как да ви отказват копие на документа, след като сте заинтересувана страна. Обиконвено се използва подобен подход , ако не искат да ви дадат копие на документа . Ако този документ е оригинал имате право да поискате да ви предоставят негово копие със заверка 'вярно с оригинала " . Ако не е предоставен като оригинал - поискайте другата сграна да представи оригинала и ако не го представи- оспорвайте документа.

В АПК чл. 34, ал. 1 пише следното : Административният орган осигурява на страните възможност да преглеждат документите по преписката, както и да си правят бележки и извадки или - според техническите възможности - копия за тяхна сметка.

Така че обяснения на административен орган че издателя на документа не бил съгласен когато става дума за заинтересувана страна са немотивирани.
tany_ivanova
Потребител

Назад към Строителство и регулация