СПЕШНО: Каква е процедурата по узаконяване на недвижим имот?
Касае се за узаконяване на кухня и баня с тоалет изградени общо в едно помещение.
Помещението е изградено в непосредствена близост до дървено бунгало.
Необходимо ли е да се узаконява и бунгалото.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНОЛ
- Дата и час: 28 Ное 2024, 03:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ - ПРОЦЕДУРА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ - ПРОЦЕДУРА
До 26 януари 2004 - в параграф 184 ЗУТ е уреден т.нар. преживяване на закона, поради което се прилагат нормите на отменения чл. 226 ЗУТ. Подробности не мога да ти кажа, защото всичко зависи от предвижданията в ПУП-а.
- gega
Re: УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ - ПРОЦЕДУРА
Колега нямате много време, до 26-ти е срока.
Искам да Ви кажа, че и аз съм изправена пред същия проблем и въпреки, че съм юрист предпочитам да се обърна към консултантска къща за помощ - това са новите фирми за представителство пред Строителния надзор.
Трябва ви проект, който сам не можете да направите, защото общината го иска от проектант.
Иначе първо си вземете формуляр от общината, в която се намира имота - там са описани всички необходими документи, но повярвайте ми ще се хванете за главата колко са много.
Ако сте плащали глоба към общината до настоящият момент искат дори и квитанциите за глобите.Ужас!!!
В Сиела процедури я има описана процедурата, но това е само теоретично.
Успех
съветвам Ви да подадете заявлението, дори и да нямата всички документи, за да спазите срока 26-ти е в понеделник
Искам да Ви кажа, че и аз съм изправена пред същия проблем и въпреки, че съм юрист предпочитам да се обърна към консултантска къща за помощ - това са новите фирми за представителство пред Строителния надзор.
Трябва ви проект, който сам не можете да направите, защото общината го иска от проектант.
Иначе първо си вземете формуляр от общината, в която се намира имота - там са описани всички необходими документи, но повярвайте ми ще се хванете за главата колко са много.
Ако сте плащали глоба към общината до настоящият момент искат дори и квитанциите за глобите.Ужас!!!
В Сиела процедури я има описана процедурата, но това е само теоретично.
Успех
съветвам Ви да подадете заявлението, дори и да нямата всички документи, за да спазите срока 26-ти е в понеделник
- tanyav
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|