начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

незаконно строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконно строителство

Мнениеот llilia » 10 Дек 2004, 11:35

Колеги, някой има ли опит в следната материя: извършено е незаконно строителство /надстоени са три етажа, вместо два, както е предвидено в ПУП и както е предвидено във визата за проектиране/. С повече връзки и друго ):, строителите устяват да се снабдят с инвестиционни проекти и разрешение за строеж/ акт за узаконяване, за различните части от сградата, в които строителни книжа е отразен и третия етаж. Аз съм за непосредствените съседи, чийто имот е засегнат т.к. строителстовото се извършва по регулационната линия, разделяща двата имота. Съгласно последната редакция на чл.149, ал.2 от ЗУТ собствениците на съседните имоти, било то и непосредствени такива не са включени в кръга на заинтересованите лица, които могат да жалят строителните книжа. Тогава как да се защитят непосредствените съседи и как да докажат, че строителството е незаконно, в това число незаконосъобразни са и издадените строителни книжа. пак напомням, че третия етаж не е предвиден в ПУП, средователно строит. книжа в тази си част са незаконосъобразни, но не е предвиден администратимен път за защита на съседите.
llilia
Младши потребител

Re: незаконно строителство

Мнениеот llilia » 10 Дек 2004, 12:05

Имам един резервен вариант, който съм проучила и евентуално ще прибягна към него- чл.109 от ЗС, в който процес съдът може да се произнесе инцидентно по законосъобразността на административните актове, издадени във връзка със строителството и евентуално да постанови премахване на третия етаж. Но остава въпросът за административния ред.
llilia
Младши потребител

Re: незаконно строителство

Мнениеот Инот » 15 Дек 2004, 16:54

Ви и чл.32, ал.1 от ЗАП (участие на прокурор)
Инот

Назад към Строителство и регулация