начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

запор на МПС

запор на МПС

Мнениеот nikitto » 15 Дек 2010, 20:17

Здравейте, имам следния казус:
Получих покана за доброволно изпълнение. В нея не са посочени вещи, на които е наложен запор. Няколко дни след това продадох пред нотариус МПС. Купувача отива в КАТ да си прехвърли МПС-то, но разбира, че е наложен запор. Затова обаче аз не съм бил уведомен и за запора научих от купувача. Посъветвах се с адвокат и разбрах, че продажбата на МПС-то е валидна, тъй като не съм бил уведомен за запора. Каза ми, че трябва да подам молба до ЧСИ за вдигане на запора.
Интересува ме каква е тази молба и аз сам мога ли да си я подам или трябва да търся услугите на адвокат.
nikitto
Нов потребител

Re: запор на МПС

Мнениеот Pause » 16 Дек 2010, 13:01

Според ГПК чест и почитание към професията.Не ми изглежда законосъобразно развитието понеже не сте уведомен надлежно с поканата и можете да обжалвате действията по Чл435 ал2 ГПК.Добре е да питате адвокат понеже сделката може да е валидна, но ако имуществото на длъжника е недостатъчно кредиторът може да иска да се прогласи недействителността.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 16 Дек 2010, 13:12

:) А ти защо продаде колата веднага след поканата?
За да няма секвестируемо...недобросъвестен си.
Сега може и да имаш поне два проблема, третия си го знаеш. Купувачът няма да може да регистрира возилото на негово име. Може и да води дело срещу теб и да си иска парите, разноските, лихвите. Може и да атакува обезпечителната мярка, но пак ще загуби. Тея разноски някой трябва да ги плати.
Пък и К има полезни ходове, при това всичките успешни.

ЧСИ ще вдигне запора, като си платите дълга. Мога да се обзаложа на това.

Дела, дела, разноски, адвокати... а лихвата по дълга цъка, като резултатът за теб няма да е положителен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikitto » 17 Дек 2010, 13:39

Не съм действал недобросъвестно. МПС-то е продадено много преди да получа и поканата, но само с пълномощно. Не съм си имал и на идея , че ще се образува изпълнително дело. Пред нотариус е продадено няколко дни след поканата, но аз не знаех, че има запор.
nikitto
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство