- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
16 кредита и още нещо...
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
16 кредита и още нещо...
Здравейте, приятелка ми сподели, има 16 кредита теглени от банки и от тези бързите кредитчета. Три или четири са използвани за собствени нужди а останалите нали си е "добра душица" изтеглила и дала на заем на нейна колежка. И за да и стане още по-цветен животът е поръчителка на тази същата въпросна колежка по няколко кредита. Колежката пък от своя страна не плащала щото пък парици нямала. Тя работи за скромна заплатка ама прави големи харчове. Та всички кредити светят ли светят все на червено, и писма идвали, и телефонът и звъни, ли звъни и към ЧСИ работата върви...
Последна промяна lubopitna28 на 27 Дек 2014, 13:03, променена общо 1 път
- lubopitna28
- Младши потребител
Re: 16 кредита и още нещо...
Светли дни са и по този повод: приятелката ви да живее така, че когато се обърне назад да види собствената си следа в лабиринта, а не пътеката по която са минали кредиторите.
п.п. 16 кредита? ... поздравления- отговаря на условията да стане член на групата радетели за физически фалит.
п.п. 16 кредита? ... поздравления- отговаря на условията да стане член на групата радетели за физически фалит.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Да разбирам, че изход няма...?
- lubopitna28
- Младши потребител
Е, не- изход има и сега( да погаси задълженията си), но малцина от длъжниците преминават през него.
С времето възможно да се отворят и нови дупки в лабиринта, но не е много сигурно.
С времето възможно да се отворят и нови дупки в лабиринта, но не е много сигурно.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
хаххахахах разбрах Ви - пари няма и спасение няма.... жалко за наивните душици даващи чужди пари на заем!!!
- lubopitna28
- Младши потребител
Ситуацията е доста комплицирана и като такава неизменно сериозна, но въпреки това се радвам, че провокирах усмивката ви.
Преди време тук са ви посъветвали да посетите юрист- аз няма да се отклоня от този съвет, защото е най- правилен. Толкова много кредити предполагат разход от едни 50лв. ( няма пречка, когато влезете при колега да питате за сумата), за да сте наясно с финансовата част. Възможно и сроковете по 147 ЗЗД за кредитите, обезпечени с поръчителство да са задействани, от което да се отървете с част от дълга ( не е невъзможно, макар, че напоследък кредитодетелите не бездействат достатъчно дълго).
За заемните средства ще се търсят доказателства, че пари са взети, имало е договореност да се дадат в заем и че реално са предадени( дано не става въпрос за разговори на 4 очи)... преценяват се обстоятелствата и се взима някакво решение. Сега.
Единственото жилище е несеквестируемо ( стига да нямате и някой ипотечен кредит), но доходите не са, или поне не съвсем- вижте чл. 446 ГПК.
За евентуално бъдещо наследство е възможен отказ от такова, когато му дойде времето... ( преценяват се ползите и тегобите от този акт и се действа).
И, да- остава възможността да пробие т.н. закон за фалит на физически лица, но е малко вероятно- като цяло ситуацията е наистина сериозна от гражданскоправна гл. точка.
Повече разумни стъпки в бъдеще ви пожелавам.
Преди време тук са ви посъветвали да посетите юрист- аз няма да се отклоня от този съвет, защото е най- правилен. Толкова много кредити предполагат разход от едни 50лв. ( няма пречка, когато влезете при колега да питате за сумата), за да сте наясно с финансовата част. Възможно и сроковете по 147 ЗЗД за кредитите, обезпечени с поръчителство да са задействани, от което да се отървете с част от дълга ( не е невъзможно, макар, че напоследък кредитодетелите не бездействат достатъчно дълго).
За заемните средства ще се търсят доказателства, че пари са взети, имало е договореност да се дадат в заем и че реално са предадени( дано не става въпрос за разговори на 4 очи)... преценяват се обстоятелствата и се взима някакво решение. Сега.
Единственото жилище е несеквестируемо ( стига да нямате и някой ипотечен кредит), но доходите не са, или поне не съвсем- вижте чл. 446 ГПК.
За евентуално бъдещо наследство е възможен отказ от такова, когато му дойде времето... ( преценяват се ползите и тегобите от този акт и се действа).
И, да- остава възможността да пробие т.н. закон за фалит на физически лица, но е малко вероятно- като цяло ситуацията е наистина сериозна от гражданскоправна гл. точка.
Повече разумни стъпки в бъдеще ви пожелавам.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Добре де, а приятелката когато хвана колежката за гушата, тя какво й каза? Студената супа, или?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
хахаххаха какво е казала колежката ли...?
- Ще ги оправим ама сега нямам пари!
А вече има заведено дело с излязла заповед за незабавно плащане или нещо такова доколкото разбрах.
- Ще ги оправим ама сега нямам пари!
А вече има заведено дело с излязла заповед за незабавно плащане или нещо такова доколкото разбрах.
- lubopitna28
- Младши потребител
Спорен е въпроса кой е по-виновен, овцата или овчаря. Евала на такива кредитополучатели. Благородно им завиждам.
- fbr65
- Потребител
Блажени са дребните душици, лишени и всякакво чувство за борба за техните права. Мъчиш се да им налееш от онова сивото вещество дето го наричат мозък, ама то на сила не става. Хората са казали "Не питай старило , а питай патило!!!". Мъчиш се съвет да му дадеш и да помогнеш ама то си знае неговото. Най-лесно е да стоим и да чакаме, както беше писано в една моя публикация тук.
Към днешна дата съм горда да заявя, че аз моите проблеми съм си ги решила с банките - не поръчителствам, не съм взела пари и не дължа на никого нищо. Лягам спокойна и се събуждам с усмивка. Ще гледаме сиира дето се вика на слабите, на уж безпомощните и глупавите, а ЧСИ ще трупа хонорари. Мога да кажа само със здраве да си ги харчи, защото и той е човек и той семейство храни. Хайде живи и здрави и всеки да си носи кръста на гърба. Дали ще е лек или тежък зависи от самите нас!
Към днешна дата съм горда да заявя, че аз моите проблеми съм си ги решила с банките - не поръчителствам, не съм взела пари и не дължа на никого нищо. Лягам спокойна и се събуждам с усмивка. Ще гледаме сиира дето се вика на слабите, на уж безпомощните и глупавите, а ЧСИ ще трупа хонорари. Мога да кажа само със здраве да си ги харчи, защото и той е човек и той семейство храни. Хайде живи и здрави и всеки да си носи кръста на гърба. Дали ще е лек или тежък зависи от самите нас!
- lubopitna28
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|