Здравейте,
Искам да помоля за съвет за следното:
Имах предсрочно изискуем кредит, който изплатих. Остана таксата ми към съдия изпълнител, и тъй като се забавих с плащането и, съдията изпълнител направи запор на заплатата ми. С възнаграждението, което получавам, работодателя ми погаси задължението към съдия изпълнителя.
Молбата ми е, можете ли да ме посъветвате как да постъпя, за да съм сигурен, че съдия изпълнителя ще вдигне запора на заплатата ми следващия месец, при положение, че работодателя ми е погасил задължението.
Мога ли да изискам от съдия изпълнителя документ в писмен вид, че задължението ми е погасено, съответно, делото е прекратено и запора е вдигнат?
Благодаря предварително за помощта ви, и желая лек и успешен ден.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за консултация по запор на заплата от съдия изпълнител
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
- bastard
- Потребител
Re: Молба за консултация по запор на заплата от съдия изпълн
По закон съдебният изпълнител трябва да вдигне всички наложени обезпечителни мерки служебно незбавно след като задължението е погасено - не е необходимо вие изрично да го искате от него, но една молба може да го подсети. В случай, че "забрави" да вдигне запора и работодателят ви отново удържи от трудовото ви възнаграждение и плати на съдебният изпълнител трябва да сигнализирате камарата на частните съдебни изпълнители за нарушението (имате и други възможности).
Относно документ, че здължението ви е погасено - можете да поискате удостоверение от чси - струва 6 лв с ДДС. Можете и да си направите справка в регистъра на длъжниците към камарата на частните съдебни изпълнители - там се вижда статусът на всички изпълнителни производства, които е имало срещу вас (ако е имало повече от 1 и ако са въведени коректно ест.) тя ако не бъркам струва 12 лв. Заявката за такава справка можете да направите на сайта на централния регистър на длъжниците (не съм сигурен, че може да се направи на място).
Относно документ, че здължението ви е погасено - можете да поискате удостоверение от чси - струва 6 лв с ДДС. Можете и да си направите справка в регистъра на длъжниците към камарата на частните съдебни изпълнители - там се вижда статусът на всички изпълнителни производства, които е имало срещу вас (ако е имало повече от 1 и ако са въведени коректно ест.) тя ако не бъркам струва 12 лв. Заявката за такава справка можете да направите на сайта на централния регистър на длъжниците (не съм сигурен, че може да се направи на място).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|