начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Запор върху трудово възнаграждение

Запор върху трудово възнаграждение

Мнениеот ivelinakoleva1027 » 24 Окт 2016, 17:09

Здравейте ! Имам следният проблем и се чудя, дали някой ще може да ми помогне със съвет.
Ситуацията е следната: Преди години е теглен кредит, във който годеникът ми фигурира като лице свързано с кредито получателя чрез съвместно съжителство /без брак/. Към момента въпросната жена е спряла да вкарва пари по дължимият кредит, и тъй като не могат да се свържат с нея запорират неговата заплата.
ВЪПРОС : Може ли по някакъв начин да се докаже, че той вече няма нищо общо с даденото лице, за да се вдигне запорът от заплатата му?
ivelinakoleva1027
Нов потребител

Re: Запор върху трудово възнаграждение

Мнениеот teogeo » 24 Окт 2016, 17:47

ivelinakoleva1027 написа:Здравейте ! Имам следният проблем и се чудя, дали някой ще може да ми помогне със съвет.
Ситуацията е следната: Преди години е теглен кредит, във който годеникът ми фигурира като лице свързано с кредито получателя чрез съвместно съжителство /без брак/. Към момента въпросната жена е спряла да вкарва пари по дължимият кредит, и тъй като не могат да се свържат с нея запорират неговата заплата.
ВЪПРОС : Може ли по някакъв начин да се докаже, че той вече няма нищо общо с даденото лице, за да се вдигне запорът от заплатата му?

Годеникът Ви не фигурира като "свързано лице с получателя чрез съвместно (фактическо) съжителство", а като поръчител най-вероятно. Не опитвайте да усуквате въжето :mrgreen:

Подписал се е, станал е поръчител... сега ще плаща. Дори и да извади железни доказателства, че "вече няма нищо общо с даденото лице".
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот ivelinakoleva1027 » 24 Окт 2016, 17:51

В случай, че тогава не е бил назначен на работа и е нямал договор няма как да стане поръчител.
ivelinakoleva1027
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 24 Окт 2016, 18:42

ivelinakoleva1027 написа:В случай, че тогава не е бил назначен на работа и е нямал договор няма как да стане поръчител.

Щом казвате... ...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот vaskovasko » 26 Окт 2016, 12:40

Бая народ стават поръчители с фалшиви документи "да свършат работа". Сами си го начукват един вид.
vaskovasko
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство