начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Патентен специалист?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Патентен специалист?

Мнениеот KIS » 17 Дек 2001, 14:12

Въпросът ми е, дали в този форум има патентен специалист, на когото да задам един въпрос. В Патентно ведомство отказват контакт, а въпросът ми е много прост! Благодаря предварително!
KIS

RE: Патентен специалист?

Мнениеот steam » 18 Дек 2001, 02:13

pitaj be, pich, kvo se kozish
steam

RE: RE: Патентен специалист?

Мнениеот KIS » 18 Дек 2001, 12:36

:-) Ок, ще питам тогава и няма да се кося! А и не съм пич де, но няма значение :-). Получихме уведомление за отказ на заявена от нас търговска марка. Отказът е на основание чл. 37, ал. 2, във връзка с чл. 12, ал. 1, т. 2, а именно: “…….Чл. 12. (1) Не се регистрира марка, която:……….2. поради нейната идентичност или сходство с по-ранна марка и идентичността или сходството на стоките или услугите на двете марки съществува вероятност за объркване на потребителите, която включва възможност за свързване с по-ранната марка;от Закона за марките и географските означения….”. Съгласно ал. 4 на същия член “…..Разпоредбите на ал. 1, т. 2 и ал. 3 не се прилагат при съгласие на притежателя на по-ранната марка.” Въпросът ми е чисто практически. Какви документи са необходими и под каква форма трябва да бъде съгласието на притежателя на по-ранната марка – протокол, писмо или нещо друго? Благодаря предварително
KIS

RE: Патентен специалист?

Мнениеот chinacooker » 16 Яну 2002, 13:35

Opitaite da zadadete vaprosa si na dobby69@abv.bg Toi nai-veroiatno e choveka, koito Vi triabva... Izpolzvaite moia nick za referencia :)) Uspeh :))
chinacooker

Назад към Интелектуална собственост