начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Студент и обезщетение за безработица ?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Студент и обезщетение за безработица ?

Мнениеот snaketnn » 22 Сеп 2012, 09:32

Здравейте,
Имам следното питане: Имам четири години трудов стаж, а сега ми предстой да напусна работа, за да изкарам магистратура. Имам ли право, след като не съм на работа, а съм студент - редовно , да получавам обезщетение за безработен, което би ми се полагало, ако не бях започнал да уча ?

Благодаря предварително
snaketnn
Нов потребител

Re: Студент и обезщетение за безработица ?

Мнениеот swetoslaw » 22 Сеп 2012, 15:30

Имам колеги, които просто премълчават факта, че са редовно обучение и взимат обезщетение.
swetoslaw
Младши потребител

Мнениеот rts » 24 Сеп 2012, 12:05

Коя норма забранява на студент редовно обучение да получава обезщетение за безработица, след като е работил, внасяни са му осигуровките за фонд ПКБ в необходимия срок и размер и т.д е прекратен ?
rts
Активен потребител

Мнениеот isirk87 » 08 Авг 2013, 20:24

Здравийте,

Виждам като моя проблем. Може ли да споделите опит в крайна сметка как изчислиха обезщетението Ви ако сте напуснали по чл. 327 от КТ - минималното от 150лв. или на базата на заплатата и осигуровките Ви.

Поздрави!
isirk87
Нов потребител

Назад към Осигурително право