начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имам 2 въпроса..

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам 2 въпроса..

Мнениеот leneto » 26 Мар 2006, 15:38

Здрасти, имам 2 въпроса. Първият е - императивна или диспозитивна е нормата на чл. 141 ал.1 от ЗЗД ? И вторият ми е солидарна ли е отговорността между поръчителя и длъжника??
leneto
Нов потребител

Мнениеот mariya » 26 Мар 2006, 15:59

Здравей, leneto
Нормата на чл.141, ал. 1 от ЗЗД е императивна....кредиторът следва да обезпечи вземането си - това идеята на поръчителството.
По отношение на вторят въпрос - поръчителят е солидарно задължен с длъжника пред кредитора.Договорът за поръчителство е договор между поръчителя и кредитора
mariya
Нов потребител

Назад към Общи дискусии