начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имат ли нотариусите Морален кодекс?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имат ли нотариусите Морален кодекс?

Мнениеот boiko » 21 Апр 2006, 08:47

Повод да задам този въпрос е случай от 18.04. 2006г. в юридическата кантора на проф.Илиев до метростанция Люлин в София. Предния ден ми бе указано че в 18.00 ч. на 18.04. ще има нотариус в кантората и ще мога да ползвам нотариална услуга. В указания час се явих в кантората и поисках нотариална заверка на на две покани за чужденци. Предвидливо попитах за цената на услугата и след като я чух, изпаднах в недоумение, постепенно прерастващо в гняв. Всяка година каня мои гости-чужденци и заплащам по 3лв. на покана, т.е. 2х3=6лв. В случая ми бе поискано 2х10=20лв. Попитах защо е това несъответсвие с тарифата и ми бе казано че това е цена ако ползвам услугата в кантората на нотариуса. Въпросния нотариус беше Милена Германова-помощник-нотариус на нотариус Пиринка Петрова - София-град ул.Раковски 169.
Съгласен съм че би следвало да има завишение за услуги извън кантората на нотариуса но 350% завишение е подигравка с клиента. При това нотариуса не посещава дома ми а ползва кантора на колеги.
Отчитам и факта че в Люлин гастролират "гост-нотариуси" след като няма постоянен и това оформя завишена тарифна практика но не и безгранична такава.
Въпроса ми е:
Има ли "Морален кодекс" на юриста и отнася ли се и за нотариуса?
boiko
Нов потребител

Мнениеот grudka » 21 Апр 2006, 09:00

Нотариусите имат етичен кодекс - можете да го видите в страницата на Нотариалната камара. За съжаление вашия случай не е нещо необичайно. Това се случва непрекъснато и в други райони. Жалко!
grudka
Младши потребител

Назад към Общи дискусии