убедих се, че е така!
Правно неграмотни! Боравят с 2 закона, а дори и тях не ги знаят!
Частноправниците сме ИСТИНСКИТЕ ЮРИСТИ
- Дата и час: 01 Фев 2025, 10:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателното право е за прости хора!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Не е и нужно.
Те /законите/ затова се издават и публикуват в книжки и други формати за да се ползват.
По отношение на квалификацията не мисля, че е редно да се прави такава.
Те /законите/ затова се издават и публикуват в книжки и други формати за да се ползват.
По отношение на квалификацията не мисля, че е редно да се прави такава.
- dess_74
- Потребител
Re: Наказателното право е за прости хора!
Anonymous написа:убедих се, че е така!
може, може, но защо ли и в нас, и Холивуд, и в Русия, а и навсякъде всички книги, филми и т.н. не са по вашата част, а все по наказателноправната
Може би щото, при частноправната не е необходимо да си юрист, може и със самообразование, по принцип, защото не са възможни наказателните казуси, всичко е елементарно, стига да имаш средно образование и да знаеш къде да четеш...
- Гост
- Гост
ne znam 6to za jurist moje da razsajdava taka....ami ima tolkova zapleteni kazusi,4e dvanaeto na kvalifikazia saaaaaavsem ne e za prosti hora.Az li4no nikoga ne razdeljm po podoben na4in ne6tata-dobre e ,kogato 4ovek e osaznal vsa6tnost kakvo e pravoto(sas sigurnost 2-ta zakona ne sa kriterii)ne e vazmojno da vkarva podobni razsajenia....tova ne sa razsajdenia na jurist...pone spored menAnonymous написа:убедих се, че е така!
- eti
ТАКА Е ЕТИ! но има и друга гледна точка - "частноправници" цитирам самовлюбения анонимен гост, а два закона не знаят! Дори и от самите форуми се вижда, че има колеги с професионално мислене в гражданско- правната материя, но трудно се ориентират в наказателно - правната. това, обаче, не ги прави втора категория юристи.
считам, че не е коректно зададена темата от анонимния "ГОСТ" .Освен ако той , не си преодолява комплекса за малоценност чрез форума.
считам, че не е коректно зададена темата от анонимния "ГОСТ" .Освен ако той , не си преодолява комплекса за малоценност чрез форума.
- bl
Anonymous написа:убедих се, че е така!
Братле,намери си интимен партньор и успокой топката! Я,остави правото и се съсредоточи върху секса,белким се поуспокоиш!
- прокурор
obeden sam, ce i casnoto pravo ne se znae ot kolegata izdal mnenieto za nakazatelnoto pravo. dvata zakona sa dostatavno slojni za analogia za krupni prestapleniq...
- gavril
- Младши потребител
С недоумение виждам, че пак е възможно във форума да се включват "гости", "анонимни" и т.н. и да ръсят ругатни. Доскоро и аз правех така (без ругатните разбира се), но в един момент ме принудиха да се регистрирам.
Мисля, че е много важно "пеналистите" да са добри в специалността си, което не се отдава на всеки (не от всеки става пеналист). Тяхната дейност, в края на краищата е изключително важна, да не говорим, че гражданските правоотношения често се "развиват" до наказателни такива, особено в нашата държава.
Но не съм и привърженик на "коне с капаци", твърдящи, че отбират само от наказателно право и хабер нямащи си от другите материи - това не са и истински пеналисти. Има немска поговорчица "kein Zivilist - kein Jurist"
Мисля, че е много важно "пеналистите" да са добри в специалността си, което не се отдава на всеки (не от всеки става пеналист). Тяхната дейност, в края на краищата е изключително важна, да не говорим, че гражданските правоотношения често се "развиват" до наказателни такива, особено в нашата държава.
Но не съм и привърженик на "коне с капаци", твърдящи, че отбират само от наказателно право и хабер нямащи си от другите материи - това не са и истински пеналисти. Има немска поговорчица "kein Zivilist - kein Jurist"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Ало, госта с идейката за гражданскоправната наука-колега,не ме занивай с глупостите си,по-добре веми си скъсай дипломата,ако имаш въобше такава и бягай на село да пасеш крави,шото като те гледам как се изказваш..голям бездарник си!
- mikele
- Младши потребител
Момченцето може сега да завършва, в което не виждам нищо лошо. Единственото е, че все още не се е ориентирал и не е видял как стоят на практика нещата. Както и да е. Желая му успех в гражданско - правната материя. А, и да не се изказва неподготвен, както е направила Алиса в страната на чудесата, която изказва една много интересна мисъл: "-Колко е голям светът, а аз какво малко момиченце съм и колко малко неща знам! По - добре да не си изказвам мислите на глас, щото може да ми се смеят." Цитата може и да не е дословен, но беше в такъв дух.
- dinev
- Потребител
Абе хора какво е това съперничество между "частноправниците" и "наказателноправниците" .Вие трябжа да работите заедно за благото на тази държава,а не да се"плюете" по между си.Затово правотворческата и правораздавателната сисрема е в това окаяно състояние.ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
- military
- Младши потребител
Ей, неграмотното адвокатче, с комплексите защо не си смениш професията. Например с твоя интелектуален багаж ще се вместиш идеално в фирма "ЧИСТОТА", наред с "бразилците".
- deltacorp
- Нов потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|