начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Наказателното право е за прости хора!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателното право е за прости хора!

Мнениеот Гост » 05 Дек 2005, 18:20

убедих се, че е така!
Правно неграмотни! Боравят с 2 закона, а дори и тях не ги знаят!
Частноправниците сме ИСТИНСКИТЕ ЮРИСТИ :twisted:
Гост

Мнениеот dess_74 » 05 Дек 2005, 20:00

Не е и нужно.
Те /законите/ затова се издават и публикуват в книжки и други формати за да се ползват.
По отношение на квалификацията не мисля, че е редно да се прави такава.
dess_74
Потребител

Мнениеот Гост » 05 Дек 2005, 20:08

Блажени са низшите духов, и тяхно е царството небесно!
Гост

Мнениеот Гост » 05 Дек 2005, 20:09

Извинете, грешка! Да се чете"Духом".
Гост

Re: Наказателното право е за прости хора!

Мнениеот Гост » 05 Дек 2005, 21:20

Anonymous написа:убедих се, че е така!

:roll: може, може, но защо ли и в нас, и Холивуд, и в Русия, а и навсякъде всички книги, филми и т.н. не са по вашата част, а все по наказателноправната :lol:
Може би щото, при частноправната не е необходимо да си юрист, може и със самообразование, по принцип, защото не са възможни наказателните казуси, всичко е елементарно, стига да имаш средно образование и да знаеш къде да четеш... :twisted:
Гост

Мнениеот Mironov » 05 Дек 2005, 21:23

Qvno nqkoi hora sa 4eli prikazkata za lisicata i grozdeto:))
Mironov

Мнениеот Гост » 05 Дек 2005, 21:47

:D Може, може :wink: Ама други са ходили на лекции при дявола, когато е чел евангелието 8)
Лека вечер :mrgreen:
Гост

Мнениеот eti » 05 Дек 2005, 23:35

ne znam 6to za jurist moje da razsajdava taka....ami ima tolkova zapleteni kazusi,4e dvanaeto na kvalifikazia saaaaaavsem ne e za prosti hora.Az li4no nikoga ne razdeljm po podoben na4in ne6tata-dobre e ,kogato 4ovek e osaznal vsa6tnost kakvo e pravoto(sas sigurnost 2-ta zakona ne sa kriterii)ne e vazmojno da vkarva podobni razsajenia....tova ne sa razsajdenia na jurist...pone spored men
eti

Мнениеот bl » 05 Дек 2005, 23:51

ТАКА Е ЕТИ! но има и друга гледна точка - "частноправници" цитирам самовлюбения анонимен гост, а два закона не знаят! Дори и от самите форуми се вижда, че има колеги с професионално мислене в гражданско- правната материя, но трудно се ориентират в наказателно - правната. това, обаче, не ги прави втора категория юристи.
считам, че не е коректно зададена темата от анонимния "ГОСТ" .Освен ако той , не си преодолява комплекса за малоценност чрез форума.
bl

Мнениеот прокурор » 05 Дек 2005, 23:57

Братле,намери си интимен партньор и успокой топката! Я,остави правото и се съсредоточи върху секса,белким се поуспокоиш!
прокурор

Мнениеот Deribei » 13 Яну 2006, 10:55

Ало,частноправника,я си гледай разводчетата между циганите и не се изказвай неподготвен като селянин на мегдан!
Deribei

Мнениеот gavril » 01 Май 2006, 23:40

obeden sam, ce i casnoto pravo ne se znae ot kolegata izdal mnenieto za nakazatelnoto pravo. dvata zakona sa dostatavno slojni za analogia za krupni prestapleniq...
gavril
Младши потребител

Мнениеот gudio » 02 Май 2006, 10:33

С недоумение виждам, че пак е възможно във форума да се включват "гости", "анонимни" и т.н. и да ръсят ругатни. Доскоро и аз правех така (без ругатните :lol: разбира се), но в един момент ме принудиха да се регистрирам.
Мисля, че е много важно "пеналистите" да са добри в специалността си, което не се отдава на всеки (не от всеки става пеналист). Тяхната дейност, в края на краищата е изключително важна, да не говорим, че гражданските правоотношения често се "развиват" до наказателни такива, особено в нашата държава.
Но не съм и привърженик на "коне с капаци", твърдящи, че отбират само от наказателно право и хабер нямащи си от другите материи - това не са и истински пеналисти. Има немска поговорчица "kein Zivilist - kein Jurist"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот mikele » 04 Май 2006, 00:53

Ало, госта с идейката за гражданскоправната наука-колега,не ме занивай с глупостите си,по-добре веми си скъсай дипломата,ако имаш въобше такава и бягай на село да пасеш крави,шото като те гледам как се изказваш..голям бездарник си!
mikele
Младши потребител

Мнениеот dinev » 04 Май 2006, 19:12

Момченцето може сега да завършва, в което не виждам нищо лошо. Единственото е, че все още не се е ориентирал и не е видял как стоят на практика нещата. Както и да е. Желая му успех в гражданско - правната материя. А, и да не се изказва неподготвен, както е направила Алиса в страната на чудесата, която изказва една много интересна мисъл: "-Колко е голям светът, а аз какво малко момиченце съм и колко малко неща знам! По - добре да не си изказвам мислите на глас, щото може да ми се смеят." Цитата може и да не е дословен, но беше в такъв дух.
dinev
Потребител

Мнениеот military » 04 Май 2006, 19:49

Абе хора какво е това съперничество между "частноправниците" и "наказателноправниците" .Вие трябжа да работите заедно за благото на тази държава,а не да се"плюете" по между си.Затово правотворческата и правораздавателната сисрема е в това окаяно състояние.ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
military
Младши потребител

Мнениеот deltacorp » 05 Май 2006, 11:37

Ей, неграмотното адвокатче, с комплексите защо не си смениш професията. Например с твоя интелектуален багаж ще се вместиш идеално в фирма "ЧИСТОТА", наред с "бразилците". :lol: :lol: :lol:
deltacorp
Нов потребител

Назад към Общи дискусии