начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

технически ръководител без тр.договор

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

технически ръководител без тр.договор

Мнениеот emasal » 18 Юни 2006, 09:54

По какъв начин мога са поема отговорностите на технически ръководител на обект без да сключа трудов договор със фирмата изпълнител.Имам си други доходи
emasal
Нов потребител

Re: технически ръководител без тр.договор

Мнениеот donna » 18 Юни 2006, 10:01

emasal написа:По какъв начин мога са поема отговорностите на технически ръководител на обект без да сключа трудов договор със фирмата изпълнител.Имам си други доходи

Не ми е много ясен въпроса .
За какъв обект става дума -сроителство ли е?
Явно имет някакъв граждански договор със фирмата изпълнител на обекта ,където са описани правата и задълженията ви .
И какво точно разбирате под отговорност......за някакъв вид надзор ли става дума?
Дай малко по-вече инфо.
donna
Старши потребител

Мнениеот emasal » 19 Юни 2006, 08:14

Става дума за строителен обект.При изпълнението му се попълват различни протоколи свързани с етапите през които се минава и със спазването на проектите необгодими за въвеждане в експлоатация.Това е задължение на строителният технически ръководител.Въпросът ми е:как мога да изпълнявам задълженията на стр.тех.р-л без да имам трудов договор.На пример собственика на къщата може да ми е роднина или друг много близък. По какъв начин трябва да си изградим взаимоотношенията?
emasal
Нов потребител

Мнениеот donna » 19 Юни 2006, 08:27

emasal написа:Става дума за строителен обект.При изпълнението му се попълват различни протоколи свързани с етапите през които се минава и със спазването на проектите необгодими за въвеждане в експлоатация.Това е задължение на строителният технически ръководител.Въпросът ми е:как мога да изпълнявам задълженията на стр.тех.р-л без да имам трудов договор.На пример собственика на къщата може да ми е роднина или друг много близък. По какъв начин трябва да си изградим взаимоотношенията?

Отношенията ще уредиш не с роднините си и т.н., а с изпълнителя ,тоест със строителната фирма , тоя строител има нужда от технически р-л и т.н. тъй като той извършва строителството . А отношенията може да уредиш с трудов или с граждански договор.
donna
Старши потребител

Мнениеот emasal » 19 Юни 2006, 22:09

donna благодаря!Но ме интересува няма ли друг вариант за уреждане на подобни взаимоотношения в България?
emasal
Нов потребител

Мнениеот donna » 19 Юни 2006, 22:17

emasal написа:donna благодаря!Но ме интересува няма ли друг вариант за уреждане на подобни взаимоотношения в България?

Друг вариант...........освен сроителната фирма да е твоя .........не се сещам за друго.
donna
Старши потребител

Мнениеот emasal » 19 Юни 2006, 22:21

Като физическо лице без фирма няма ли друга възможност?Само тези 2 възможности ли имам?Егати бедната държава сме!!!
emasal
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 19 Юни 2006, 23:13

Ти какво искаш всъщност?
Какво, егати и бедните хора сме, значи "уреждане" на "подобни" взаимоотношения?

Може и някаква едностранна абстрактна сделка да свърши работа, ако въпросът е в безболезнената сигурност на заплащането.
Последна промяна kontrol на 19 Юни 2006, 23:16, променена общо 1 път
kontrol
Активен потребител

Мнениеот donna » 19 Юни 2006, 23:15

kontrol написа:Ти какво искаш всъщност?
Какво, егати и бедните хора сме, значи "уреждане" на "подобни" взаимоотношения?

Може и някаква едностранна сделка да свърши работа, ако въпросът е в заплащането.

Не става ,това са протоколи касаещи строителството ,а и те са нормативно определени.
Никой строител няма да си сложи главата в торбата на съответните етапи протоколите да ги подписва незнайно за тях лице .
donna
Старши потребител

Назад към Общи дискусии