начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Отказ на КАТ за преиздаване на СУМПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ на КАТ за преиздаване на СУМПС

Мнениеот vbk70 » 11 Юни 2014, 13:36

Здравейте!
Наскоро ми бяха откраднати документи, сред които свидетелството за управление на МПС.
Интересува ме има ли правно основание КАТ да откаже преиздаването на СУМПС с мотив, че не са заплатени глоби от електронни фишове, при положение, че свидетелството не ми е било отнето и за въпросните нарушения не се отнемат контролни точки? Ако отказа е неправомерен, как бихте ме посъветвали да търся правата си?
Благодаря.
vbk70
Нов потребител

Re: Отказ на КАТ за преиздаване на СУМПС

Мнениеот barakuda » 11 Юни 2014, 16:30

Дали е правомерно не знам, а би трябвало, защото не ми харесва да съм единствения бакък, който си плаща, когато е виновен.
barakuda
Потребител

Мнениеот vbk70 » 11 Юни 2014, 20:34

barakuda много неща биха трябвали в България, вкл. държавата да ме защитава в ситуации когато от мен е било отнемано (много повече отколкото и дължа). Не това ми беше въпроса, предпочитам да се придържаме към него. Към виновните също трябва да се отнасят по закон. И въпроса ми е законно ли ми отказва кат или ме изнудва?
vbk70
Нов потребител

Мнениеот zmeyan » 12 Юни 2014, 10:21

Питаш... защото мислиш да съдиш КАТ, че те "изнудват" ли?
Смяташ, че неплатените глоби не са правилни и искаш да жалиш глобите ли?
Или може би искаш като не плащаш глобите си в КАТ да принудиш държавата да те защитава, когато ти отнемат повече, отколкото дължиш (или каквото там си имал предвид)?
Ако считаш, че глобите са наложени правилно - плати си ги!
Ако считаш, че глобите не са ти наложени правилно - жали ги!
Ако искаш просто да разбереш, кое е правното основание (има такова), попитай в КАТ.
zmeyan
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 12 Юни 2014, 10:34

Правното основание е чл. 159 ал.2 от Закона за движение по пътищата. Не виждам какво ще обжалвате.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот vbk70 » 12 Юни 2014, 22:11

@TheOldMan Това ми трябваше, благодаря!
vbk70
Нов потребител

Назад към Общи дискусии