начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

въззивно производство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въззивно производство

Мнениеот lulu » 12 Мар 2005, 11:54

Колеги, вълнува ме следния казуз: на първа инстанция ответникът не е взел участие в процеса, т.к съдът е счел, че е доверителят ми е редовно призован при условията на чл.51, ал.4 от ГПК. Съсед на адреса /посочен в призовката/ с две имена дал сведението, че дружеството е напуснало адреса,/което не отговаря на действителността/. Съдът приключва делото в едно заседание, в което е представено нова доказателство. Съдът не дава възможност на ответника да вземе становище по предстванетие доказателства, т.к е призован по реда на чл.51, ал.4 от ГПК. Сега на втора инстанция, оспорих редовността на призоваването и поисках от съда да повтови действията от първата инстанция с оглед възможността ми да оспоря по чл.154 от ГПК един от представените документи в единственото с.з. пред І-ва инстанция. Съдът ми даде възможност да докажа нередовнотстта на призоваването. Извън протокола ми председателя ми заяви, че трябва да намеря лицето дало сведението да посоча три имена и егн и съда да го призове за разпит? Как да го намеря това лице, като в призовката е посочено с две имена. Не е ли достатъчно обстоятелството, че призовката не е оформена редовно- липстват три имена и адрес на който живее лицето дало сведенията. Отделен е въпросът, че доверителят ми не е променил адреса си. Не е ли по-удачно да докажа това обстоятелство, вместо да търся някакво лице, което не съм сигурна какво ще каже в съда и което не познавам? Моля, дайте своите мнения!
lulu
Младши потребител

Re: въззивно производство

Мнениеот 789 » 12 Мар 2005, 13:58

смятам, че неправилно първоинстанционния съд е дал ход на делото при нередовно оформена призовка, следвало е да се изпрати нова такава. съветвам Ви да представите актуално състояние ,от което да е видно , че адресът е същия и да настоявате за нередовността на призовката. вижете кой е бил призовкаря и осъществете контакт с него. мисля, че съдът иска твърде много от Вас, не Ви е работа да издирвате свидетеля , има ГПК.
789

Назад към Общи дискусии