начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Как да разбера какво е наследството на починал роднина?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да разбера какво е наследството на починал роднина?

Мнениеот e_stoyanova » 05 Сеп 2021, 11:36

Здравейте! Една от наследниците съм на починал, близък роднина. От Техническата служба, както и от Службата по земеделие в общината ми казаха да отида при тях с Удостоверение за наследници, за да ми издадат документ за наследството, което е оставил. Вече имам въпросното удостоверение, но сега от там ми заявяват да вървя в НАП, за да разбера за какво точно плащам данък. Аз, това, разбира се го знам и не виждам никакъв смисъл. Плащам това, което някой от останалите наследници е декларирал. Не ги познавам и нямам никаква връзка с тях.
Попаднах в задънена улица и не знам къде, от кого и какво точно да търся. Моля, насочете ме - става въпрос за някакви земи и други сгради, недвижими имоти, които не са декларирани в НАП? Благодаря!
e_stoyanova
Нов потребител

Re: Как да разбера какво е наследството на починал роднина?

Мнениеот guest1 » 05 Сеп 2021, 12:55

Не в НАП - по-скоро, във вашата Дирекция "Местни данъци и такси".
НАП имат само тази информация, която МДТ са им предоставили.

Пп. Това е според случая и мястото, но когато баща ми почина - не сме предприемали нищо. Собствеността на недвижимите имоти беше разпределена служебно и прехвърлена/вписана в партидите на наследниците.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Общи дискусии