начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

поръчители по заеми

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

поръчители по заеми

Мнениеот dharma » 16 Авг 2005, 11:37

поръчител съм по заем от банкаОББ.Кредитоискателя престана да го погасява и на мен ми направиха запор на заплатата.Другите двама поръчители работят без трудови договори и банката не иска да се занимава с тях.Заведено е и дело срещу мен,така че ако спра да внасям ,ще изпратят съдия-изпълнител.
Реших,да погася цялата сума и да съдя другите двама поръчители и кредитоискателя.
Моля за съвет,как точно става това,отнема ли много време и пари,и изобщо заслужава ли си.КРЕДИТОИСКАТЕЛЯ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ СЕ ВОДЯТ БЕЗРАБОТНИ И НЯМАТ СОБСТВЕНОСТ.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
dharma

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 17:25

Вашите неприятности произтичат от характера на договора за поръчителство. Защото всеки от поръчителите отговаря САМОСТОЯТЕЛНО И НАЗАВИСИМО от другите поръчители за ЦЯЛАТА СУМА на заема. Разбираемо е поведението на банката. Но все пак за да могат да поръчителстват те са работили по време на сключването на договора. Дали ще погасите сумата ще решите Вие но имайте в предвид че дори и да осъдите ответниците по иска впоследствие щом нямат налични пари и имоти ще имате в ръка само един изпълнителен лист и няма да има срещу какво да насочите принудителното изпълнение. На Ваше място не бих плащал.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Авг 2005, 11:29

по-добре си платете,защото ще платите и лихвите!!!разберете се с длъжника да се издължи към вас както може!!!това мисля е единственият ви шанс. :( :( :(
Гост

Мнениеот dharma » 17 Авг 2005, 13:56

въпреки че се водят безработни,всички те работят в частна фирма, но без трудови договори,живеят под наем и имат някаква техника-телевизори; пперални и тн.
Ще ми бъде достатъ4но,дори тожа да ги оставя на голи дъски.
дали мога да го направя със съдия изпълнител?
dharma

Мнениеот dharma » 17 Авг 2005, 13:58

въпреки че се водят безработни,всички те работят в частна фирма, но без трудови договори,живеят под наем и имат някаква техника-телевизори; пперални и тн.
Ще ми бъде достатъ4но,дори тожа да ги оставя на голи дъски.
дали мога да го направя със съдия изпълнител?
dharma

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 03:44

Банката трябва в 6-месечен срок да е завела иск срещу главния длъжник, за да запази правата си срещу Вас като поръчител. Иначе, дори да е завела дело срещу Вас, тя ще изгуби правата си.
Гост

Мнениеот dharma » 18 Авг 2005, 12:59

благодаря,ще проверя.Ако имате и други идеи ще съм благодарна да ги споделите.
dharma

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 13:39

искът срещу главния длъжник ли се насочва в 6 мес.срок или срещу поръчителя???
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 12:44

Банката може да търси от вас парите си само ако е завела иск в шестмесечен срок от падежа срещу длъжника.
Гост

Назад към Общи дискусии