начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отново за циганите ( упс, ромите де )

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот cvetana » 06 Авг 2006, 19:19

П.С. И защо да не ви цитирам?!!! Това е част от професията ми - да цитирам и отсрещната страна, за да оборя пункт по пункт нейната теория. Такава практика има и в много други професии, като литературата например. А най - вече в живия живот.
Ааа, между другото, вие срамувате ли се от думите си?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот dinev » 06 Авг 2006, 22:35

Цветана! Остави го тоя beverlywest. Явно човека е циганин, притежаващ компютър. Освен това може да чете и да пише! Бравос! Е, все пак трябва да бъдем благосклони към такива екземпляри. Нищо, че човечецът не знае правописа на някои думички, като "интелигентен", но щом е стигнал до тук, със сигурност ще ги научи.
dinev
Потребител

Мнениеот dinev » 06 Авг 2006, 22:40

Колеги,
моля разпространявайте линка на подписката, който съм дал на първият хостинг, в форумите, в които участвате! Нали осъзнавате колко е важно?!
dinev
Потребител

Мнениеот beverlywest » 07 Авг 2006, 02:38

cvetana написа:П.С. И защо да не ви цитирам?!!! Това е част от професията ми - да цитирам и отсрещната страна, за да оборя пункт по пункт нейната теория. Такава практика има и в много други професии, като литературата например. А най - вече в живия живот.
Ааа, между другото, вие срамувате ли се от думите си?

И понеже не ме разбирате на български, реших да ви пиша и на други езици, но се съмнявам, че и този път ще ме разберете имайки предвид нивото ви! Дано да владеете по един от тези езици на професионално ниво!!!

First of all I would say that in someway may be you have right when you say that I don’t write some verbs in correct way, because long time I did not use this language to express myself as now, but after your remarks very carefully I have checked this in the dictionary and specially in my case the words that you underlined as incorrect “ nechuh, nevidyah and nevijdam”for my surprise they were completely correct . You can also check this in your dictionary for your personal information. There was only one word which was not correct “ Ne sum”, but if you take this in consideration that I live more than 20 years in Belgium( I left Bulgaria when I was 12) and I speak this language very rare(sometimes with my parents and my children just to do not forget it, but the children speak for now very broken bulgarian just because they study the official languages) and because my wife is Belgium and I almost disconnect my relations with Bulgaria, I would rather say that is not so great mistake. The most important is that you understand what I am trying to say. Here I would like also to tell you to do not evaluated me before you know who am I and to give your estimates in advance. I am also graduated lawyer who works for the “Human Rights Watch “ and accredited reporter of UN mission in Europe in minority rights. I speak 6 other languages but I will use three of them which you mentioned as official in Belgium to express myself this time( with this I will try to prove my knowledge in the official languages in the country where I live) and if you are more “educated” than me I am sure that you will understand the written. Writing here in this forum I have never wanted to offend you , but in our case you just provoked me to do it. Every day I read all the news about Bulgaria’s development towards EU and I am shocked from the disgusting opinions of bulgarian people given in different forums in the way which all of you treated your minority groups. For these 20 years I have been in Bulgaria 6 times and all the time was connected with my job. I don’t have bulgarian nationality just because I lost it during the communism and we have never tried to get back. First time when I visited Bulgaria was in 1998 and I will never forget it, because I have been treated in the airport like a criminal just because I had belgium passport with bulgarian name. But anyway I don’t have intention to fill your head with all my problems, you know your country better than me. I understand the situation in which you live, but there is not reason to be so crucial and rude towards the other bulgarian citizens which belongs to different culture or ethnos. With this I stop the discussion with you but just for this topic. I wish you good luck!

Dutch

Eerst en vooral zou ik zeggen dat in somige dingen u gelijk hebt wanneer u dat ik sommige werkwoorden op correcte manier niet schrijf zegt, omdat deze taal ik niet gebruikte om uit te drukken zoals nu, maar na uw opmerkingen zeer zorgvuldig heb ik dit in het woordenboek en speciaal in mijn geval de woorden die u als onjuiste „nechuh , nevidyah en nevijdam“ voor mijn verrassing zij volledig correct waren. U kunt dit in uw woordenboek uw persoonlijke informatie ook controleren. Er was slechts één woord die geen correcte was „ Ne sum“, maar als u dit binnen neemt overweging dat ik meer dan 20 jaar in België leef (I verlat Bulgarije toen ik 12 was) en spreek ik deze taal zeer zeldzame (met mijn ouders en mijn kinderen, maar de kinderen spreken ook voor nu zeer gebroken Bulgaar enkel omdat zij de officiële talen bestuderen) en omdat mijn vrouw belg is en ik bijna mijn relaties met Bulgarije losgemaakt, Ik zou eerder zeggen die zo geen grote fout gemaakt. Het belangrijkst is dat u begrijpt wat ik probeer om te zeggen. Hier zou ik ook u willen vertellen geëvalueerd me niet alvorens u wie ben ik en om uw ramingen vooraf te geven weet. Ik ook een advocaat diploma heb werk ik voor het “Human Rights Watch” en ik ben geaccrediteerde verslaggever van de opdracht van de V.N. in Europa in “Minderheden Rechten”. Hier schrijven ik in dit forum ik nooit heb willen om u beledigen, maar in ons geval veroorzaakte u me enkel om het te doen. Dagelijks las ik alle nieuws over de ontwikkeling van Bulgarije naar de EU en ik ben geschokt van de doende walgen adviezen van Bulgaarse mensen die in verschillende forums op de manier worden gegeven die iedereen uw minderheidsgroepen behandelden. deze 20 jaar ben ik in Bulgarije 6 keer geweest en de hele tijd verbonden aan mijn werk. Ik heb geen Bulgaarse nationaliteit enkel omdat ik tijdens het communisme dit verleist hebben en wij hebben nooit geprobeerd terug te keren. De eerste keer toen ik Bulgarije bezocht was in 1998 en ik zal het nooit vergeten, omdat ik in de luchthaven zoals een misdadiger ben behandeld enkel omdat ik het paspoort van België met Bulgaarse naam gehad. Maar heb ik hoe dan ook geen bedoeling om uw hoofd met al mijn problemen te vullen, u kent uw land dan me beter. Ik begrijp de situatie waarin u leeft, maar er is geen reden naar de andere Bulgaarse burgers zo essentieel en ruw te zijn die tot verschillende cultuur of ethnos behoort. Met dit houd ik de bespreking met u maar enkel voor dit onderwerp. Ik wens u goed geluk!

French

Je dirais d'abord et surtout que dans certains les choses, vous avez raison quand vous cela n'écris pas me certains verbes de la façon correcte dit, comme cette langue me non utilisés pour exprimer comme maintenant, mais après vos remarques très soigneuse j'ai ceci dans le dictionnaire et spécialement dans mon cas les mots qui vous comme „nechuh , nevidyah et nevijdam « pour ma surprise ils ont été entièrement corrects. VOUS pouvez aussi contrôler ceci dans votre dictionnaire votre information personnelle. Il y avait seulement un mot de c'un „Ne sum correct mais si vous prenez ceci au sein l'considération de cela je plus de 20 ans en Belgique vis (la Bulgarie abandonnée je 12 ai été à ce moment-là I) et parle moi cette langue très rare (avec mes parents et mes enfants, mais les enfants parlent uniquement aussi pour le Bulgare maintenant brisé très parce qu'ils étudient les langues officielles) et parce que ma femme Belge et me presque mes relations avec la Bulgarie a été détachées, Je dirais plutôt qui tellement pas de grande erreur non faite. Est les plus importante que vous comprenniez ce que j'essaye de dire. Ici me vous aussi, vous ne voulez pas me racontez évalués avant de vous à qui suis m'et à donner d'avance weet de vos estimations. M'un avocat diplôme ai aussi le travail moi pour « le Human Rights Watch » et je suis le correspondant accrédité de la mission de V.N. en Europe, dans « les minorités droits ».
Ne me écrire ici jamais me dans ce forum ai voulu pour vous offenser, mais dans notre cas vous me avez causé uniquement pour faire le. Quotidienne j'ai lu toute nouvelle au sujet du développement de la Bulgarie vers l'UE et j'ai été choqué de faisant suis dégoûté les conseils des gens bulgares qui il est donné dans différents forums de la façon qui tout le monde vos groupes minoritaires ont traitée. ceux-ci 20 ans j'en Bulgarie 6 retourne ai été et le temps entier ai été relié à mon travail. Je n'ai pas de nationalité bulgare uniquement parce que j'ai ce ont perdu au cours du communisme et nous n'avons jamais essayé de retourner. La première fois me la Bulgarie a été à ce moment-là fréquentée en 1998 et je ne le oublierai jamais, comme j'ai été traité dans l'aéroport comme un criminel uniquement parce que moi le passeport de la Belgique avec le nom bulgare eu. Mais si je n'ai pas d'une manière ou d'une autre d'intention pour remplir votre tête avec déjà mes problèmes, vous me connaissez alors votre pays bet , vous connaissez alors votre pays me améliorez. Je comprends la situation dans laquelle vous vivez, mais il y a aucune raison il y a être vers les autres citoyens bulgares si essentiels et rudes qui appartient différents à la culture ou à ethnos. Avec ceci, je tiens la conférence avec vous uniquement mais pour ce sujet. Je vous souhaite success

German

Zuerst von allen würde ich sagen, daß für einige Sachen Sie rechtes haben, wenn Sie sagen, daß ich einige Verben nicht in korrekte Weise schreibe, weil langfristig ich nicht diese Sprache verwendete, um mich als jetzt auszudrücken, aber, nachdem Ihre Anmerkungen sehr sorgfältig ich dieses im Wörterbuch und besonders in meinem Fall die Wörter überprüft haben, die Sie als falsches „nechuh unterstrichen, nevidyah und nevijdam“ für meine überraschung waren sie vollständig korrekt. Sie können dieses in Ihrem Wörterbuch zu Ihrer persönlichen Information auch überprüfen. . Es gab nur ein Wort, das nicht korrekte „Ne Summe“ war, aber wenn Sie dieses innen nehmen Betrachtung, daß ich mehr lebe, als 20 Jahre in Belgien (Ich verließ Bulgarien, als ich 12 war) und in mir sprechen diese seltene Sprache sehr (manchmal mit meinen Eltern und meinen Kindern gerade vergessen Sie sie nicht, aber die Kinder sprechen für jetzt sehr defekten Bulgaren, gerade weil sie die Amtssprachen studieren) und weil meine Frau Belgien ist und ich fast meine Relationen mit Bulgarien trenne, Ich würde eher sagen, der nicht so großer Fehler ist. Das wichtigste ist, daß Sie verstehen, was ich versuche, zu sagen. Hier möchte ich auch Ihnen erklären, daß nicht ausgewertet mir, bevor Sie wissen, wem ich sind und Ihre Schätzungen im voraus geben. Ich bin auch graduierter Rechtsanwalt, der für die „Human Rights Watch” und beglaubigten Reporter der UNO Mission in Europa in den Minoritätrechten arbeitet. Schreiben hier in dieses Forum, das ich habe, wollte nie Sie beleidigen, aber in unserem Fall erregten Sie mich gerade, um ihn zu tun. Täglich lese ich alle Nachrichten über Entwicklung Bulgariens in Richtung zum EU und ich werde von den ekelhaften Meinungen der bulgarischen Leute entsetzt, die in den unterschiedlichen Foren in der Weise gegeben werden, der die ganze Sie Ihre Minoritätgruppen behandelten. Für diese 20 Jahre bin ich in Bulgarien 6mal gewesen und alle Zeit wurde mit meinem Job angeschlossen. Ich habe nicht bulgarische Nationalität, gerade weil ich sie während des Kommunismus verlor und wir nie versucht haben, zurück zu erhalten. Erstes Mal, als ich Bulgarien war 1998 besichtigte und ich vergessen es nie, weil ich im Flughafen wie einem Verbrecher behandelt worden bin, gerade weil ich Belgien Paß mit bulgarischem Namen hatte. Aber irgendwie habe ich nicht Absicht, Ihren Kopf mit allen meinen Problemen zu füllen, Sie kennen Ihr Land besser als ich. Ich verstehe die Situation, in der Sie leben, aber es gibt nicht Grund, in Richtung zu den anderen bulgarischen Bürgern so entscheidend und unhöflich zu sein, der unterschiedlicher Kultur oder ethnos gehört. Mit diesem stoppe ich die Diskussion mit Ihnen aber gerade für dieses Thema. Ich wünsche Ihnen Erfolg!!
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 07 Авг 2006, 03:14

dinev написа:Цветана! Остави го тоя beverlywest. Явно човека е циганин, притежаващ компютър. Освен това може да чете и да пише! Бравос! Е, все пак трябва да бъдем благосклони към такива екземпляри. Нищо, че човечецът не знае правописа на някои думички, като "интелигентен", но щом е стигнал до тук, със сигурност ще ги научи.

Вие трябва да сте голям "Оракул",щом познахте, че имам компютър и че мога да чета и да пиша, от вас ще стане добър заместник на петричката врачка. Но аз бих ви посъветвал друго. " Да не си слагате задните части там където два мъжки атрибута се бият". Можех и да ви го кажа по-вулгарно, но какво да се прави нали форума трябва да се пази чист. А що се отнася до вашата "ПЕТИЦИЯ", нея можете да я ползвате и за други биологочни нужди. И какво е неправилното в изписването на думата "Интелигентен" въобще не можах да разбера? Вашето " Бравос" да не би да е по-правилно?
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 07 Авг 2006, 10:36

:D Точно си мислех да ви кажа да си вземете речника и да проверите как се пишат някои думи.
Няма начин, и не съществува такъв речник, в който глагола с отрицателна частица отпред да се пише заедно. Моля ви се! Това, че го пишело в речник е опашата лъжа. Четете БГ текстове в нета, ако нямате български книги и вижте някой въобще пише ли така.
Имате и някои грешки в чуждите текстове. Например каква е тази глупост: "Here I would like also to tell you to do not evaluated me" Какво е това "to do" не на място и после глагола в минало време. И не знаех, че някой може да бъде женен за държава:"my wife is Belgium ", сигурно искате да кажете, че жена ви е белгийка, но пък от друга страна може и да се чувствате женен за Белгия. "rare" трябва да е "rarely" и т.н и т.н. Но стига с правопис и граматика сме се занимавали, очевидно вие знаете няколко езика по малко. И аз не съм учителка по български или други езици.
Сега ще кажа неща, които рядко си позволявам да казвам за когото и да било, но вие просто си търсите отговора ми - с обидите не само към мен. Общото впечатление, което създавате е, че сте доста семпъл човек. Нямате изказ, нямате логика, няма същност и смисъл във всичко, което пишете, няма стройна и подредена мисъл, няма абсолютно никаква аргументация. Няма начин такъв човек да е юрист, аз не познавам толкова бедни откъм - остави речник, откъм мисъл и смисъл колеги. Ако са ви такива и репортажите за малцинствата :shock: , не ще да сте се задържали на работа за дълго. Очевидно мозъчни клетки са ви достигнали само за зубрене на думи от различни езици. Няма лошо, всеки си има капацитет.
И всичко изброено дотук, гарнирано със злоба и грубиянщина, в още по - малка степен може да ви определи като добре образован, интелигентен човек със съответната култура и имащ нивото, за което претендирате.
Що се отнася до езиците, в Белгия просто няма човек, който да не ги говори, на тях се общува ежедневно, децата ги учат задължително от малки в училище и това не ви е в плюс. Все едно аз да се хваля, че говоря добре български, че дори и руски.
Кажете ми, кой интелигентен човек на ниво може да каже " Да не си слагате задните части там където два мъжки атрибута се бият"(що не го преведете и на немски). Пак ви призовавам да не замърсявате български юридически форум по този грозен и вулгарен начин с уличен език, какъвто тук не се говори. (И какъвто, сигурна съм, не си позволявате в белгийски форуми).
Не разбирам откъде точно идва злобата ви към България, и очевидно към всичко, което става тук, но доста ви се е посъбрала. А при един наистина интелигентен човек няма място за мислене и говорене като вашите.
Вие не знаете реално какви са нашите проблеми и ежедневие, за да имате каквато и да било позиция. Елате тук, поживейте сред циганите, без обаче да им говорите, че пишете на запад за малцинствата и тогава пишете истината за тях. И за това как са третирани тук.
Защото очевидно не сте си направили този труд, а сте попреписвали от някои наши медии какво се случва (очевидно само думи на цигански лидери).
Последна промяна cvetana на 07 Авг 2006, 13:19, променена общо 2 пъти
cvetana
Младши потребител

Мнениеот enigma » 07 Авг 2006, 11:08

Human Rights Watch - боже пази България от тия боклуци и международни рекетьори - господине, ако ви пука за ромите - моля, заповядайте, живейте сред тях, яжте от техния хляб и им преподавяйте нещо полезно - учете ги на цивилизация. Но да ми седите в удобния офис, да са получавате заплатката и да лаете по форумите - и да ми говорите за човешки права е фарисейщина и пълно двуличие.

Освен това имате доста грешки на немски и английски, макар и изказът да ви е нелош.
enigma
Потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 11:54

ако не му го е написал някой от Human Rights Watch
lat67
Младши потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 12:08

и между другото, смятам че арабите(примерно) малко по-другояче ги бият в полицейските участъци в Белгия, за Франция пък да не говорим
lat67
Младши потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 12:09

само че там Human Rights Watch не се намесва
lat67
Младши потребител

Мнениеот enigma » 07 Авг 2006, 12:29

Не им е поставено за задача от Големия брадър, иначе я е решил да въздаде демокрация в Белгия по финансови причини, я тя станала най-арабската страна в света.
enigma
Потребител

Мнениеот oho_boho » 07 Авг 2006, 13:36

Колкото повече чета тази тема, ми става тъжно за всички нас. Аз подобни петиции няма да подписвам, тъй като се опитвам да живея в мир с всички етноси. Моят роден град е с голямо ромско малцинство, но това не стимулира моите първични страсти. И когато погледните в съдебните зали по наказателни дела, 99% от подсъдимите са от ромски произход. Това какво значи - че това малцинство е нискообразовано, но и най-онеправдано. Това ли малцинство съсипа нашата държава, то ли източи финансовите институции, то ли корумпира въсшите държавни органи, то ли извършва поръчкови убийства, то ли създаде групите за натиск - рекетьорите, настоящи застрахователи. Кой ги създаде. Но те не са на подсъдимата скамейка. Защо?! На нас циганите ни били виновни. Законът трябва да се прилага за всички, както за мутрите в бели якички, така и за уличните крадци, грабители и изнасилвачи. Но без петиции от този патриотарски стил. В едно е прав белгиецът с българско потекло - такива "писания" са заместители на липсващи тоалетни принадлежности. :D И престанете с тази тема и с тази дива ненавист.
oho_boho
Потребител

Мнениеот juri » 07 Авг 2006, 13:46

Ето ме отново!
Какъв страхотен екшън се е разразил през почивните дни!
Това е част от коментара на еBC... (чете се "Еби си..."):
Дами и господа,
Добре дошли на главното събитие тази вечер! Това е мачът без правила и категории за определяне на абсолютния шампион на шампионата по кеч (WC - the Wrestling championship)!
И така двубоят тази вечер е cvetana vs beverlywest
(Между другото - Цветана се казва моята тъща, но тя не ползва компютър, така че: "Бабо, знам, че не си ти!")
Да видим как противниците се охарактеризират един друг: тук вижте предишните постинги на опонентите в този мач. Прекрасно! Виждаме духът на уважение и спортсменство, който трайно се е настанил сред нас!
Хора, нали гледате кеч? Значи знаете какво става след това.
WC-титлата сменя притежателя си често! Не си мислете, че е невъзможно да я завоювате и вие! Мислете позитивно - ВИЕ МОЖЕ ДА СТЕ СЛЕДВАЩИЯТ WC-ШАМПИОН!
Но все пак, предупреждавам тези, които не са професионалисти (юристи):
"Не правете това в къщи! Оставете wc-опасността на нас!"
или както още по-красноречиво заяви един от участниците в мача пред организатора на събитието:
" Да не си слагате задните части там където два мъжки атрибута се бият".

ПС Поздравявам моя фен - Зидаромазача!
juri
Потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 13:49

няма никаква ненавист, а обективно гледане на нещата.
Не сте наясно, че парите навсякъде по света означават власт и не ви е ясно колко богати хора в САЩ и други западни държави се измъкват сухи от водата, а пешкира вместо тях почти винаги опира някой бедняк без връзки. Там е по-малко от тук, но много го има.
Никой не е против циганите в България, като такива. Проблема е, че ако са чисти, работещи като нас хора, и честни, без толкова масови криминални прояви, всеки ще се отнася с тях като с един от нас. Както се отнасяме към евреи, арменци и турци. Защо не се пише за нищо във взаимоотношенията ни с тях, си струва да се замислим. Някои хора не манипулират ли общественото мнение тук и на запад?
Истината е, че циганите станаха нагли в ежедневното си общуване с нас и в престъпленията си, понеже виждат, че България е един разграден двор, без пазачи.
lat67
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 07 Авг 2006, 14:04

lat67 написа:Истината е, че циганите станаха нагли в ежедневното си общуване с нас и в престъпленията си, понеже виждат, че България е един разграден двор, без пазачи.

Това, което е повдигнато, исках и аз да кажа! Причините са някъде другаде, а не само в циганите. И отново повтарям - да не би монополистите да не са нагли или пък да не би да не те депресират убийствата посред бял ден на централни улици, или пък да не би да не са наглеци политици, които са оплетени в "обръчи от фирми" (без значение от кой цвят са) и сформират правителства или издигат претенденти за президенския пост. Казвам, че от такива петиции никой няма нужда, а от активна работа. Всеки ден! Защо не пуснете петицийка за оставката на Р. Петков, който е политически отговорен за неразкритото убийство на сестрите Белнейски в Пазарджик и за безхаберието на неговите подчинени - доказателство Велинградското убийство. Тук, при тези обстоятелства, трябват оставки, на политици, а несъмнено Р. Петков е такъв.
oho_boho
Потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 14:22

Идеята ви е чудесна! Само напишете текста и аз веднага се подписвам!
Ето такива будни граждани трябва да има!
lat67
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 07 Авг 2006, 14:27

Иронията е неуместна :D ! Аз нито съм буден, нито съм по петициите, а се опитвам ежедневно да си върша работата, за която ми се плаща. Направете го и Вие!
oho_boho
Потребител

Мнениеот lat67 » 07 Авг 2006, 14:31

Ех, прибързано ви похвалих.
Но то е лесно отстрани да се критикува и нищо да не се прави. После някой друг бил виновен за източване на пари и прочее.
lat67
Младши потребител

Мнениеот kalin_r » 07 Авг 2006, 14:40

И аз подписах петицията. Изказвания във стила на "неравностойно положение" и т.н. въобще не могат да ме трогнат, защото съм от район, където циганите (ромите) са много. Има една народна поговорка, която гласи: "Ако сам не си помогнеш и госопод няма да ти помогне". В този ред на мисли искам да кажа , че от лични наблюдения знам колко са нехайни, дезинтересирани, безотговорни и безкрайно лентяайстващи са циганите. Дори да им намериш работа започват да недоволстват и ти носят от девет реки вода как не можел да работи, защото имал реш-е на ТЕЛК и т.н. и т.н., а всъщност той се е възполва от дадената му възможност за НЯКАКВА пенсия или социална помощ и въобще не иска и да чува за тази най-мразена от ТЯХ дума ТРУД!!!!
Второ: свидетел съм на това как се ходи от ромска къща на ромска къща и ги карат да си пускат децата на училище кото ими осигуряват безплатна храна за децата и още куп превилегии.........., РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ, защото продължават да не ги пускат и остават трагично неграмотни, ама не защото не им се дава въможност както се тръби навсякъде!!!!!!
мога да спомен още безкрайно много примери......., важното е само едно: те сами не искат да си променят положението, защото така им е по-изгодно. Един циганин от селото на баща ми ведниж ми каза7 "Бате, трябва ти да си един циганин и цял живот сам ще искаш да си цигенин!!!!!!" Оставям последното без коментар?????!
kalin_r
Нов потребител

Мнениеот kalin_r » 07 Авг 2006, 14:43

И аз подписах петицията. Изказвания във стила на "неравностойно положение" и т.н. въобще не могат да ме трогнат, защото съм от район, където циганите (ромите) са много. Има една народна поговорка, която гласи: "Ако сам не си помогнеш и госопод няма да ти помогне". В този ред на мисли искам да кажа , че от лични наблюдения знам колко са нехайни, дезинтересирани, безотговорни и безкрайно лентяайстващи са циганите. Дори да им намериш работа започват да недоволстват и ти носят от девет реки вода как не можел да работи, защото имал реш-е на ТЕЛК и т.н. и т.н., а всъщност той се е възполва от дадената му възможност за НЯКАКВА пенсия или социална помощ и въобще не иска и да чува за тази най-мразена от ТЯХ дума ТРУД!!!!
Второ: свидетел съм на това как се ходи от ромска къща на ромска къща и ги карат да си пускат децата на училище като им осигуряват безплатна храна за децата и още куп превилегии.........., РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ, защото продължават да не ги пускат и остават трагично неграмотни, ама не защото не им се дава въможност както се тръби навсякъде!!!!!!
Мога да спомена още безкрайно много примери......., важното е само едно: те сами не искат да си променят положението, защото така им е по-изгодно. Един циганин от селото на баща ми ведниж ми каза: "Бате, трябва ти да си един циганин и цял живот сам ще искаш да си циганин!!!!!!" Оставям последното без коментар?????!
kalin_r
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии