начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

реакция

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

реакция

Мнениеот Hm » 17 Сеп 2005, 11:01

Колеги, как бихте реагирали ако някой си марсианец започне да критикува друг колега пред вас. Напряво побеснявам когато някой ми каже- еди си кой адвокат или юрисконсулт на незнам си коя институция не става за нищо. Това ми го казва някаква си инеженерка от село, според която юридическата професия е разтягане на локуми. :(
Hm

Мнениеот адвокат » 17 Сеп 2005, 11:54

Абе и аз побеснявам,но вътрешно съм убеден,че от ден на ден все повече институции и колеги започват да не стават за нищо.Въобще рибата замирисва от към главата:щом държавата започва да не става за нищо,какво да очакваме за останалите части?
адвокат

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 12:11

Да, като отидат в съда и той постанови решение, с което отхвърля искането, малчат като риби или търсят да начин да уредят делото по - нагоре, иначе адвокатите им виновни.
Гост

Мнениеот Hm » 17 Сеп 2005, 12:24

адвокат написа:Абе и аз побеснявам,но вътрешно съм убеден,че от ден на ден все повече институции и колеги започват да не стават за нищо.Въобще рибата замирисва от към главата:щом държавата започва да не става за нищо,какво да очакваме за останалите части?

И аз това отговорих за държавата ни, но ме заболя защото това е една материя, която хем не разбират, хем дават "компетентни" мения по правни въпроси. А заедно с това и характеристика на колеги. Тяхната всичката ли е наред, че им остана работата на адвокатите да оценяват :?:
Hm

Мнениеот нели » 19 Сеп 2005, 19:53

В нашата мила родина манталитета си е балкански в отрицателните му проявления,разбира се не за всичко.Конкретно по оценките за юристите често се чуват подобни мнения,дори клиентите се опитват да учат адвоката си на ум и разум за конкретния казус и предварително четат закони.Още по-гадното е че търсят в последствие консултация и от още 2-ма юристи,за да са сигурни че адвоката им ги е посъветвал правилно!Ярка черта сред българското население е да критикува нещо което разбира повърхностно и да атестира чуждата работа,като своята собствена я забравя.То така стана инжинерите итехниците разбират от право и медицина,а юристите са вещи и в инжинерната област,но това е от практиката.ЗУТ принуждава...Вече трябва да свикнем всеки да се интересува от способностите си и да бъде полезен с уменията си,като се сещам за една много подходяща българска поговорка "Всяка жаба да си знае гьола."
нели

Мнениеот auctor » 19 Сеп 2005, 20:28

Съгласен съм с мненията, но напоследък като че ли най-много се дразня когато чуя как всеки (независимо от образование, квалификация, стаж) дава "компетентното" си мнение по въпросите, свързани със съдебната власт. Покрай влизането ни в ЕС и наболелите в тази връзка въпроси темата вече е излязла на мода и всеки "отговорен" българин се чувства едва ли не задължен да си каже мнението, да даде конкретни препоръки, въпреки че повече от говорещите едва ли са и припарвали в съд. Да се чуди човек откъде толкова акъл в цялата ни нация!!! Това изглежда рефлектира и върху отношението на хората към конкретните им правни проблеми - когато им дойдат до главата, хората вече се чувстват "специалисти", кажи-речи: половин юристи! Никой не си дава сметка, че правото е необятно и че различните му клонове изискват не много усилия и време, през което да им се отдадеш, за да достигнеш някакво ниво на професионализъм. Само не знам дали тези същите, ако тръгнат да си проектират и строят къща например, биха си наели адвокати и лекари вместо архитекти и строителни инженери...?
auctor
Нов потребител

Мнениеот auctor » 19 Сеп 2005, 20:32

Т.е. имам предвид, че клоновете на правото изискват МНОГО усилия и време, за да достигнеш опр. ниво на професионализъм.
auctor
Нов потребител

Назад към Общи дискусии