начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Мнениеот irkum » 25 Май 2006, 14:21

Изтеглихме кредит преди 1 година - 30 000 лв. за 20 години
Платихме безумни такси/управление, такса внасяне пари по разпл. сметка, такса преизчисляване, задължителни 100 застраховки живот и на апартамента...и т.н./
Не е това най-лошото. Сега плащаме лихва 9.8%, която на фона на другите банки 6.8-7.5 % просто е абсурдна. Искам да ми преизчислят процентите и се оказва, че е трябвало да подам молба до 1 та година, иначе се плаща на 9.8%. Искаха да си открия разпл. сметка-ОК, направих си 2, искаха да превеждам заплата по нея - ОК, искаха да плащам поне 2 комунални услуги - плащам 3- и кво оказа се , че ме правят на глупак. Имало клауза в договора, че до края на 1 та година е трябвало да изпълня тея неща. Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили . И кво мога ли да осъдя най-скапаната банка-НЕ!!! Щото никой шибан адвокат не иска да се занимава. Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв.
Айде кажете кой сега е номер 1?

п.п. За отношението на застаряващите лелки, които работят там - НЕ КОМЕНТИРАМ. Само ще кажа, че в БУЛБАНК или В ЦКБ ти правят кафе и ти говорят на ВИЕ:-...
irkum
Нов потребител

Re: ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Мнениеот donna » 25 Май 2006, 14:27

irkum написа:Изтеглихме кредит преди 1 година - 30 000 лв. за 20 години
Платихме безумни такси/управление, такса внасяне пари по разпл. сметка, такса преизчисляване, задължителни 100 застраховки живот и на апартамента...и т.н./
Не е това най-лошото. Сега плащаме лихва 9.8%, която на фона на другите банки 6.8-7.5 % просто е абсурдна. Искам да ми преизчислят процентите и се оказва, че е трябвало да подам молба до 1 та година, иначе се плаща на 9.8%. Искаха да си открия разпл. сметка-ОК, направих си 2, искаха да превеждам заплата по нея - ОК, искаха да плащам поне 2 комунални услуги - плащам 3- и кво оказа се , че ме правят на глупак. Имало клауза в договора, че до края на 1 та година е трябвало да изпълня тея неща. Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили . И кво мога ли да осъдя най-скапаната банка-НЕ!!! Щото никой шибан адвокат не иска да се занимава. Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв.
Айде кажете кой сега е номер 1?

п.п. За отношението на застаряващите лелки, които работят там - НЕ КОМЕНТИРАМ. Само ще кажа, че в БУЛБАНК или В ЦКБ ти правят кафе и ти говорят на ВИЕ:-...

Имате ли копие от молбата "Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили "

Това записано ли е в договора ви ""Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв."

За първото ,ако нямате копие от молбата вижте заведена ли ивземете номера , и пишете жалба до централно управление ще им пратят вътрешен контрол да разследва случая и ще ви уведомят.

За втория въпрос не знам какво пише в договора ви ,че да ви отговоря.
donna
Старши потребител

Отговор

Мнениеот irkum » 25 Май 2006, 14:43

1. Да. Имам копие от молбата, в което е написано, че 1 та година изтича на 23.02 и има дата на подаване 14.02.

2. Не , не е записано, но какво от това. Ще сканирам договора и молбата при първа възможност и щр ги публикувам.

Не мислех, че някой ще ми отговори, защото с 2 та адвокати , с които говорих разбрах , че просто няма смисъл да се боря.
Благодаря Ви
irkum
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 26 Май 2006, 14:33

Истианта е че съдилищата по незнайни за мен причини издават решения в полза на банките и понякога си затварят очите за т.нар.дребни несправедливости, а Вие сте клиент на банката и имате всички права на добро обслужване, на коректност и предварителна информация. Ако договорът съдържа някакви явно неизгодни клаузи за Вас може да напишете жалба, която е напълно безплатна до комисията по защита на потребителя. Все пак обаче жалбата е хубаво да я изготви адвокат.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот vega » 29 Май 2006, 20:21

Не зная какъв ви е договора, но в тези на "Банка ДСК" , поне които съм виждала аз винаги има клауза за 5% при предсрочно погасяване. Ако не ви е спешно може да изчакате да влезе в сила новия закон, в който банките няма да имат право да наказват кредитополучателите, които погасяват предсрочно задълженията си. Доколкото знам закона вече е минал на първо четене. Въпросът е как ще стоят нещата със старите договори. Що се отнася до правото ви на преструктуриране на кредита, не виждам пречки да се защитите щом сте в срока. Поддържам мнението на колегата, който ви посъветва да подадете молба до централата в София. Намира се на ул."Московска", не знам кой си номер.
vega
Потребител

Назад към Общи дискусии