начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Парно:

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Парно:

Мнениеот toshko » 25 Авг 2006, 09:54

Поздрави на всички!
Искам да попитам и ако някои може да помогне с съвет.
Спрял съм топлоподаването във апартамента (топла вода и радиатори)минават само тръби.Въпросът ми е.На какво парадоксално основание трябва да плащам сметки на топлофикация при условие ,че не ползвам тяхните услуги?
Определено не мисля ,че имам и договорни отношения с новия собственик с който да ме задължава да платя нещто което не ползвам
Знам ,че темата е обширна и нашумяла но ще се радвам да споделим тази тема,определено е в цял свят който пие си плаща но в случея мисля ,че има нещто ненормално.
toshko
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Авг 2006, 12:14

Според новите светли идеи в областта на топлодрането, вече няма да плащате такса мощност. През лятото (след като не ползвате и топла вода) няма вече да плащате нищо. Остава въпросът какво се случва през отоплителния сезон. Цялата отоплителна инсталация на блока Ви включва както радиатори, индивидуални отклонения за топла вода и т.н., така и разни междуетажни тръболяци, както и тези в мазето. Те са от категорията на т.нар. "общи части" на етажната собственост. Тези общи части винаги генерират някакво разсейване на топлоенергията, което понастоящем по норматив е между 15 и 30 % от топлоенаргията, която е изчислена за отопление (т.е. ФДР изключват енергията за топлата вода, като загубите при нея са калкулирани в цената за отопление на кубик вода). Логиката е, че в съответствие с Вашия дял от общите части следва да се плащат съответния процент от тези 15-30 %. Тук обаче има противоречие с факта, че топлата вода също има загуби по общи части на етажната собственост (вертикалните щрангове например). Ето защо би трябвало най-накрая да се реши - или който нищо не ползва, не плаща нищо, или към загубите от сградната инсталация за отопление следва да се прибавят и някакви загуби от щранговете за топла вода. Личното ми мнение (аз също съм в топлофицирана сграда) е, че щом имате процент от общите части, ще трябва да си носите тежестта при експлоатацията върху тази собственост, т.е. процент от загубите, защото няма инсталация, която е ефективна на 100 %. Това не е "такса мощност", а част от неудобствата да живеете с други етажни собственици и приложението на принципа "комуто ползите, нему и тежестите". Ако убедите общото събрание целият блок да се откачи от Топлофикация, няма да се плаща нищо. Просто обитаването на обект в етажна собственост има такива досадни неудобства - да плащате за чистене, осветление и други подобни, уви!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tankovbg » 27 Авг 2006, 20:34

Виж най горе Живеем в Енергостан същото дереже.
tankovbg
Потребител

Назад към Общи дискусии