начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Полуидиотите...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Полуидиотите...

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 09:27

Днес във вестник "Труд" другарят Кошлуков предлага един долен праг за формирането на политическа партия. Този път цифрата е отново завишена десет пъти. Първо, пред 1990 г., когато БКП искаше да легитимира своята незаконна партия определи долен праг в размер на 50 човека като минимум необходими за образуването на партия и прие най-сетне закон за политическите партии.До тогава, въпросът за образуването на една партия не стоеше на дневен ред. ДСчиташе се, че те БКП е извечно съществуваща от 1891 г., без да се съобразяват с действуващият Закон за лицата и семейството, уреждащ по някакъв начин членството в обществена организация,включително и партия. След 1990 г., този запъртък СДС, внушил си че е всьо и вся умножи линията на пратията по десет и в закона се изкипри цифрата 500. Ето и сега, същата тази първоначална логика, следвана така упорито от верния на БКП/БСП -Емил Кошлуков, бакалавър по политически науки. По този начин от Народното ни събрание щели да си тръгнат полуидиотите. Много мило от страна на господин-другаря, но НИЕ искаме да се махнат първо на пръво идиотите, после ще махаме полуидиотите?!
Abu Talib

Re: Полуидиотите...

Мнениеот makiavelito » 28 Окт 2004, 09:54

mnogo partii, mnogo neshto za malka Bylgarija i samo za edno, da se xvane dyrgavnata subsidiika i da se zavyrti njakoi lev .redno e da ima red i v tova otnoshenie.
makiavelito

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 11:12

Въпросът е повече въпрос на конторл върху дейността на пратиите, отколкото върху правато на сдружение. Предложението на Кошлуков е именно ограничение на политическите права на 4999 човека, нещо, което е противно на Всеобщата декларация за човешки Права, на Международен Пакт за политически и Гражданкски Права. Жалко за "демократа" Кошлуков. Пък и с този Изчибателен кодекс съвсем се определи като другар. Че не е ли видно, че другарите въведоха кодекса като правен акт. Ако трява някой да си тръгне от НС е Кошлуков, понеже не зачита Констнитуцията, в която се е клел. А там изрично се казва, че НС издава само закони-чл. 84,т.1!! Няма и дума за кодекси. Жалко и за нас, че бяхме го предложи за кандидат за президент, той изпусна момента.Повече не го поддържаме именно заради тези прояви на недемократичност. Ако се корегира, може и да му подадем ръка...
Abu Talib

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 17:00

Някой нещо да добави?
Abu Talib

Мнениеот Paradoxx » 28 Окт 2004, 17:44

И според тебе , кой издава кодексите ?:-)))) И какво е кодексът всъщност ?
Paradoxx

Мнениеот наблюдател » 28 Окт 2004, 18:14

За полуидиотите е ясно.Ами какво ще правим с пълните идиоти.
наблюдател

Мнениеот justinian » 28 Окт 2004, 18:54

Дали от силни чувства или от нещо друго си объркал правописа на доста български думи в своето съобщение.Аз не съм чувал за Изчибателен кодекс,а смея да твърдя,че съм чел доста.
След като визираш името на Кошлуков,имай доблестта да напишеш и своето.
Цитираш Конституцията,а същевременно се самосъжаляваш,че си го предложил за президент.Кой сте Вие господине дето предлагате президенти?!!Или по-точно-кои сте вие?Пише ли за вас в Конституцията?
Убеден съм,че Кошлуков не желае да го поддържате.
И няма да се "корегира".

PS "Толкова можем,колкото знаем." Латинска мъдрост
justinian
Нов потребител

Мнениеот ippon » 29 Окт 2004, 12:58

Не превръщайте форума в поле за изява на полуидиоти.Напомням ,това е Lex.bg. форум.
ippon
Потребител

Мнениеот е » 29 Окт 2004, 14:47

Истината е че гореназованите от Вас са избрани вече и могат да се гаврят с нас както си искат. Затова внимавйте по време на избори. Сега и да се жалваме, няма кой да ни чуе. Това е демокрацията. И не някои да ми се правят на интелектуалци и да не гласуват, защото от 240 партии не могат да си изберат една. Така получилите най-много гласове разпределят тези на негласувалите и сега сърбаме попарки... Мисля, че не познавам хора, които да се чувстват комфортно в България и като гледам какво става, това положение ще продължи още дълго. Защото малко са хората, които виждат, че ни е... Другите си слушат чалгата и не им дреме. И всички страдаме.
е

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 30 Окт 2004, 16:01

В нормалните страни политика се прави, не от хора хванати от улицата, а от потомствена интелигенция, част от която от поколения се занимава с политика.
Колко пъти българската интелигенция е била унищожавана в историята?!! Ако започнем да броим от днес назад в историята, първия път е след преврата на 9 септември 1944г. и лошото е че това съвсем не е единствен случай
какво друго е логично да очакваме и защо ви очудва че да са ни калпави политиците е по-скоро правило отколкото изключение!?!

Иначе съм напълно съгласна че когато пишете против някого е грозно и неетично да се криете зад някакъв ник, напишете истинското си име, ако държите на написаното, така не сте по добър от него, той какъвто и да е, поне когато се е изказал си е написал името, нали?
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Abu Talib » 30 Окт 2004, 17:19

Защо питаш? Мисли с главата си.
Abu Talib

Мнениеот Abu Talib » 30 Окт 2004, 17:21

За НИК-а. Не се крия. Всеки що-годе политик е запознат с този псевдоним, под който съм издавал две книги.
Abu Talib

Мнениеот лунатик » 30 Окт 2004, 19:37

Що си мисля, че "Император"-а се прави на интиересен?
лунатик

Мнениеот volodqj » 03 Ное 2004, 20:44

Терзиева понаучи малко история /българска/. Ами 23-25г. къде ги забрави. Малко ли интелигенти изчезнаха?
volodqj

Мнениеот terry ezra » 04 Ное 2004, 13:41

Анастасия, така като чета написаното от Вас, установявам, че и вие не сте особено интелигентна -забележете как сте написала думата "учудвам". Тъжно, Анастасия, много тъжно:(((((
terry ezra

Мнениеот ippon » 04 Ное 2004, 14:46

защо ,след девети септември 1944 г.? или само периода 1923-25 г.? умните мъже в България са били обект на преследване и унищожение винаги.Спомнети се Левски,Ботев,Петко Войвода,Абеко Константинов,Димитър Петков,Димчо Дебилянов,Стотиците от периода 1923-25 г. хилядите до 1944 г. и жертвите след 1944 г. все умни ,истински мъже като Никола Петков,Трайчо Костов и пр. и пр.
Я сега нима е по -различно ? само,че методите са по-изтънчени.
ippon
Потребител

Мнениеот Любомир Стоянов » 04 Ное 2004, 19:20

Без значение е.Абу Талиб е псевдоним на автор.
Любомир Стоянов

Мнениеот ippon » 04 Ное 2004, 20:45

Псевдонима на този форумец предизвиква асоциации,които го прадставят в твърде мрачна и враждебна към славянството и православието светлина.Постингите му указват на човек изпаднал в самозаблуждението за собствената си образованост и без притеснение приема въображемота за истинко знание,той навярно не знае че: "чумата за човека е мнението му,че знае"
/ ІІ, 12/
ippon
Потребител

Мнениеот лунатик » 04 Ное 2004, 22:29

Що си мисля че "Абу Талиб", "Любо Стоянов", "Император" и още, и още, са никове на един и същ автор... Стила е неповторим:)))
лунатик

Мнениеот cleo » 05 Ное 2004, 10:33

Лунатик - както винаго доволно по-прозорлив от масата ...
Колеги тези цифри : 212.31.242.---) все пак значат нещо
Колкото до прозвищата - по-голямата част от тези, които съм срещала из форумите характеризират добре авторите на "гениални постулати"
Аватар
cleo
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии