начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Скръбна вест ! Почина Теодор Пиперков !

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Скръбна вест ! Почина Теодор Пиперков !

Мнениеот exhatoh » 17 Дек 2013, 16:31

Нека почива мир !!!
Един от най - запомнящите се преподаватели, ненадминат оратор който можеше да те пренесе в Рим и онази епоха !!!

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fforum.uni-sofia.bg%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D51%26p%3D1018979&ei=1FGwUuHiCYXCtQaX9YGABQ&usg=AFQjCNF5LUbaFMkUjvZFoS81ktDTwTY_dA&sig2=sO89vGzRkxIh4evHWM7wKw&bvm=bv.57967247,d.Yms
exhatoh
Младши потребител

Re: Скръбна вест ! Почина Теодор Пиперков !

Мнениеот bludniq_sin » 17 Дек 2013, 16:49

Лека му пръст на д-р Пиперков! Изключителен преподавател, който по изключително колоритен начин провокираше интерес у всички студенти към римското право!
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот boxko » 17 Дек 2013, 17:22

Великан!
Уникален преподавател със своя неповторим стил и излъчване. Истинки Човек, принципен и справедлив. Римското право вече няма да е същото. Огромна загуба за академичната общност.
Теодор Пиперков, поклон!
boxko
Потребител

Мнениеот exhatoh » 17 Дек 2013, 17:30

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2641990
"17 декември се оказа черна дата за търновската Алма-матер. Същия ден се получила вест и за смъртта на един от зам.-ректорите. Проф. Багрелия Борисова отговаряше за евроинтеграцията и международното сътрудничество"

За съжаление лошите вести не идват сами, още един преподавател също е починал днес, много лош ден за Великотърновския университет и нашето общество ! Ценните хора си заминават :( :( :(
exhatoh
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 17 Дек 2013, 19:25

Днес сутринта, около 10:30, във ВТУ. Можеше да го спасят...тотално безхаберие.

In memoriam pretorium PIPERIUM!

Беше ВЕЛИК (все още е).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот epictetus » 18 Дек 2013, 12:50

teogeo написа: Можеше да го спасят...тотално безхаберие.

Можете ли да поясните? Какво точно е станало и настина ли е можело да бъде спасен?

Аз съм първи курс и съжалявам, че няма да ми преподава той. Звучи като чудесен преподавател. Наистина огромна загуба. Лека му пръст.
Последна промяна epictetus на 18 Дек 2013, 12:55, променена общо 1 път
epictetus
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 18 Дек 2013, 12:54

teogeo, ако наистина е масиран инфаркт е нямало никакъв шанс да се спаси човек. В такива случаи си отиваш за 3 до 5 мин.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот Melly » 18 Дек 2013, 13:25

ПОКЛОН
пред един изключителен преподавател Тео Пиперков!

Загубата е огромна, както за близките му, така и за всички, които са имали привилегията да бъдат негови студенти. Той имаше харизматично излъчване и с огромните си познания по римско частно право, а и не само, завладяваше всеки един от нас.
Често по време на лекции (обикновено в аулата, която беше претъпкана) той, Тео Пиперков, след кратка пауза и внушителен, и артистичен тон ни казваше:
"Колеги, вдигнете пиките и само НАПРЕД!"
Една внушителна фраза, изказана от един велик човек, какъвто ще остане в моето съзнание завинаги.

Почивай в мир, учителю любим!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tiesto » 19 Дек 2013, 17:16

Нямам думи! Невероятна загуба! Мир на праха му!
Similia similibus curantur.
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот teogeo » 20 Дек 2013, 18:30

bludniq_sin написа:teogeo, ако наистина е масиран инфаркт е нямало никакъв шанс да се спаси човек. В такива случаи си отиваш за 3 до 5 мин.

Не знам откъде да почна... Много ми беше скъп Пиперков като преподавател и като човек. Първите ни две имена са еднакви (затова той се смя на изпита, че само в казармата нямало да сме адаши). Не исках да му кажа и че имаме и друго общо - имаме еднакви рождени дати (само годините се различават), за да не го стресирам :)
Другото ни общо е, че и на мен едно от хобитата ми е изучаване на Древния Рим (в частност - хранителните навици и търговията). Говорихме за рецептата на гарума и всевъзможната употреба на зехтина...

Два дена преди изпит ми се възпали жестоко ставата на дясната ръка, за да не мога да пиша. Явно някой си е мислил, че може и още, за да се случи точно тогава и това с Пиперков... Бяхме на изпит... малко преди края (около 10:30) влезе Генка Джамбазова и попита със спокоен тон дали няма някой с медицинско образование. Повтори си въпроса и каза: "то свърши тя..." и излезе. Помислих си, че някоя по-лабилна колежка е колабирала отвън след като си е сверила написаното.
Излязохме навън и един колега каза: "Май току-що Пиперков почина". Той е бил свидетел.
Човекът наистина е бил зле. Преди няколко дена е ходил на болница и е отложил изпит. Във въпросния ден е закъснял, защото пак е ходил на болница в Търново. Оттам е и дошъл да води лекции. Колегата го е видял минути преди това да говори по телефона, облегнат на стената в коридора. Влязъл в залата и малко след това се строполил. Видели, че няма пулс и решили, че е дотам...

Линейката дойде бързо, но... само за да констатира. То у нас всичко е постфактум. И полиция, и прокуратура, и болници ... все констатират.

Не знам как толкова бързо (за минути) решиха, че е било масиран инфаркт. Яд ме е, че никой не опита нищо. Нямало пулс и това е... Някак си, много спокойно го приеха всички. Виждал съм навън каква е борба за живот. Преди работех по един проекти за интерфейс компютър-мозък и на една конференция англичани споделиха, че са имали случаи да върнат към живота хора след 12-15мин загуба на пулс.
Никой не опита поне да му окаже долекарска помощ... поне да опита със сърдечен масаж и обдишване...
Да бяха опитали поне... .... просто да бяха опитали.
Защо в учебните заведения има пожарогасители, пожарни кранове, има и персонал, обучен да работи с тях, а пък няма един комплект от дефибрилатор, охладител, инжекции с хепарин и адреналин + малко обучение за оказване на долекарска помощ.

И защо точно него??? Терористът Нелсън Мандела си живя до 90 и повече години... камък в градината Господна... Хич да не се сърди, че хората все повече стават атеисти.

И все пак... да погледнем нещата от тази страна - дори Смъртта му оказа чест... прибра го точно от бойното поле, а не в магазина, в леглото, докато шофира... ....

спирам дотук.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Общи дискусии