начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Параграф 22.Спешно!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Параграф 22.Спешно!

Мнениеот Стела Вълева » 13 Дек 2004, 22:53

Накратко, бях абонат на кабелна телевизия. Предплатих промоционален пакет и след неговото изтичане не поднових договора. Обаче кабелната телевизия е продължила да подава сигнал още 6 месеца. Няколко месеца по- късно получих писмо от кредитна институция,че те ще събират дълга на кабелната телевизия и дължа сума за 6 месеца с лихви.Обърнах се към офиса на телевизията и показах договора, който съм подписала и в който пише, че ако просроча с 30 дена плащането изключват сигнала. Предложих да доплатя за този месец щом не са разбрали, че няма да ползвам услугата им. Управителя пое ангажимент с това да приключи преписката. Няколко месеца по- късно получих ново писмо, че ако не доплатя останалата сума ще ме съдят. От кредитната институция ми казаха, че нямат писмен отказ от моя страна. Тъй като в договора не е фиксирана формата на отказване от договор, считам, че тъй като и до ден днешен не съм се отказала писмено могат да ми искат такси за 2 години?!?
Трябва да уточня, че аз съм едноличен търговец и съм пред теглене на кредит и ако ме съдят може да възпрепятстват фирмената ми дейност. От друга страна не съм съгласна, че щом те на своя отговорност и при явно неплащане от моя страна са подавали сигнал 6 месеца?!!, аз трябва да платя.
Още веднъж се обърнах към локалният офис от където ми казаха да подам жалба, а те ще я предадат на кредитната институция в която от своя страна ми отговориха, че не отговарят за основателността на вземанията, а само за събираемостта на таксите, както им ги е подала кабелната телевизия.
1. Следва ли да се обърна към прокуратурата за становище дали сумите са изискуеми?
2. Мога ли да съдя кабелната телевизия/управителя на локалният офис?/ за пропуснати ползи, ако ми откажат кредит заради дългове, които впоследствие се окажат неправомерно предявени?
Стела Вълева

Re: Параграф 22.Спешно!

Мнениеот лунатик » 14 Дек 2004, 08:59

Тази "кредитна" институция е от ония пръкнали се фирми които събират "дългове" с упражняване на психичиски тормоз. Платете си за този месец при оператора и толкоз. Теглете им ...... на "кредитната" институция и ги забравете (и ако трябва си изключете телефона, щото ще ви тормозят непрекъснато). Пък нека водят дела срещу вас.
Само си прегледайте договора, дали има някякакви други условия, освен онова с което при неплащане на 1 вноска се прекъсва подаването на сигнал. (например за автоматично продължаване на договора при определени условия).
лунатик

Назад към Общи дискусии