начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Задължения за издръжка за минал период

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задължения за издръжка за минал период

Мнениеот elma_2 » 20 Сеп 2023, 13:17

Здравейте!
Включвам се със следното питане. 2019г съпругът ми подаде молба за развод, 2021г съдът излезе с решение по делото, като го осъди за тези две години да заплати месечни издръжки за детето, както и да заплати разходите ми по делото. Образува се изпълнително дело, и задълженията му се предадоха на ЧСИ. Към момента обаче все още няма постъпвало плащане по тях, с обяснение от негова страна, че той няма нищо на негово име и няма как да му взема въпросната сума. Междувременно два пъти съм подавала жалби към прокуратурата за неплащане на текуща издръжка повече от два месеца. Въпросът ми е какво още мога да направя за да се задвижи по някакъв начин започване на изплащане на задълженията му чрез ЧСИ или чрез друга институция?
Предварително благодаря за отделеното време.
elma_2
Нов потребител

Re: Задължения за издръжка за минал период

Мнениеот hristev » 20 Сеп 2023, 15:53

Прочетете бавно и внимателно тази наредба - https://lex.bg/laws/ldoc/2135737406

Сама трудно бихте се справили. Намерете адвокат.
hristev
Потребител

Мнениеот guest1 » 20 Сеп 2023, 20:26

hristev написа:Прочетете бавно и внимателно тази наредба - https://lex.bg/laws/ldoc/2135737406

Сама трудно бихте се справили. Намерете адвокат.

И да чете, и не - все тая. Когато стане ...
https://youtu.be/ayWVMsSwOt0?si=wvymx5qZYIPHC8iG

Изображение
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот elma_2 » 21 Сеп 2023, 08:40

Адвоката ме препраща към ЧСИ, ЧСИ към адвокат, адвоката към прокуратура, прокуратурата към полицията, полицията към адвоката ....и пак така кръгът е затворен и вече не знам какво да правя. Друг въпрос който имам, може ли да продаде "половината" от общия ни автомобил , за да си покрие някаква част от задълчението към ЧСИ и как точно ще стане ако аз не съм съгласна да продавам моята половина?
elma_2
Нов потребител

Мнениеот dimist » 21 Сеп 2023, 15:42

elma_2 написа:Адвоката ме препраща към ЧСИ, ЧСИ към адвокат, адвоката към прокуратура, прокуратурата към полицията, полицията към адвоката ....и пак така кръгът е затворен и вече не знам какво да правя. Друг въпрос който имам, може ли да продаде "половината" от общия ни автомобил , за да си покрие някаква част от задълчението към ЧСИ и как точно ще стане ако аз не съм съгласна да продавам моята половина?

Ето , че има имущество, поискайте от ЧСИ да запорира , опише и продаде неговия дял от автомобила. Може да искате да ви се възложи този дял на Вас като кредитор, и така ще станете единствен собственик и ще правите с колата каквото решите.
А и за първи път чувам прокуратура да откаже да образува наказателно дело за неплащане на издръжка.
dimist
Потребител

Назад към Семейни казуси