начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наследник при смърт на прародител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследник при смърт на прародител

Мнениеот deezy77 » 26 Сеп 2023, 22:12

Здравейте,
След няколко проверени уебсайта за веригата на наследственост не намерих отговор на специфичния ми казус. Преди 6 години майка ми почина, при което аз и нейният мъж - мой доведен баща, бяхме нейни наследници. Тази година баба ми (нейна майка) почина, тя има и други живи деца. При нейната смърт аз и мъжът на майка ми ли сме наследници на нейния дял?
Според живите ѝ деца само аз съм наследник според адвокати, с които са се консултирали.
Благодаря Ви за отделеното време!
deezy77
Нов потребител

Re: Наследник при смърт на прародител

Мнениеот guest1 » 26 Сеп 2023, 23:11

Здравейте.
Съпругът на майка Ви - без значение дали е Ваш баща или не - НЕ Е НАСЛЕДНИК на Вашата баба (майка, на Вашата майка). Защото няма кръвно родство с наследодателката.

Наследници на баба Ви са децата ѝ и нейния съпруг, вероятно починал. За следващите по ред няма да коментирам, защото тези изключват всички останали.
При положение, че майка Ви е починала преди баба Ви - Вие и вашите братя и сестри (ако има) я замествате (майка Ви).

Отидете в Отдел ГРАО във Вашата община и си извадете Удостоверение за наследници. Там ще пише - кои са наследниците с право на наследяване.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Семейни казуси