начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Питане относно завещание

Казуси за недвижими имоти

Питане относно завещание

Мнениеот nora12 » 12 Фев 2009, 15:35

Свекъра на майка ми (т.е. моя дядо по бащина линия) и завещава една от многото си ниви. Майка ми за съжаление умира преди дядото, сега другите наследници отказват да признаят направеното завещанието и искат да делим и завещаната нива, поради което неможем да разделим доброволно наследствената земя на дядото. Въпроса ми е имат ли право др. наследници да не признават завещанието, консултирах се с двама ваши колеги и те ми казаха, че при съдебна делба съда ще признае завещанието, ноаз не съм много сигурна и за това питам. Благодаря предварително на всички отговорили.
Последна промяна nora12 на 15 Фев 2009, 23:40, променена общо 1 път
nora12
Нов потребител

Re: Питане относно завещание

Мнениеот REVOLUTION » 12 Фев 2009, 15:55

Чл. 20. Завещателното разпореждане не произвежда действие, ако лицето, в полза на което е направено, умре преди завещателя.

Чл. 21. (1) Завещателят може да посочи едно или повече лица, които да придобият наследството или завета, в случай че наследникът или заветникът почине преди него или се откаже от наследството или от завета, или е недостоен да наследява.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Фев 2009, 16:30

Независимо от мнението на адвокатите Ви, обмислете и такъв вариант - завземете по силата на създалата се обстановка имота, теглете им една цветиста ... и чакайте.
То все пак трябва малко усилия, независимо от наследството.
Имайте предвид, че законът урежда нещата на базата на хилядолетни наблюдения и научни анализи, кое-как, така че е трудно да се намери по - правилно решение.
На мястото на Вашите адвокати, бих Ви посъветвал да не влизате в съдебен спор, просто разигравайте максимално и отгалагайте решаването на спора, защото в съда не би следвало да уредят във Ваша полза спора.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Фев 2009, 17:41

Колеги, не изземвайте функциите на Минстерствата по доброто и злото, щото нали се сещате, че за нерегламентирана дейност, пък специално да дърпате човека за опашката.
Има си попове и свещеници за душите на хората, ние адвокатите нито сме дяволи, нито ангели.
Е, разбира се, ако някой толкова иска да се запише в подземното царство, нямам против.
Абе, то било много хубаво да си умрял, бе - цел ден нито едно позвъняване, нито един клиент.
Сега се звъни, отивам да посрещна хората с белите престилки и модерната ризка без ръкави.
Те всеки ден ме придружават, не знам защо.
А, то Фют ме изпревари пак.
ivan_lawyer3
Потребител

Назад към Имотни казуси