начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

нотариален акт на имот

Казуси за недвижими имоти

нотариален акт на имот

Мнениеот veli_4ko » 03 Юни 2009, 17:48

Ситуацията с нас е следната-баща ми почина и в неговите документи не можем да намерим нотариален акт на семейната ни къща .Има нотариален акт на парцела върху който е построена къщата ,издаден при покупката на същия.Понеже баща ми приживе се занимаваше с тези документи,майка ми не си спомня нищо за такъв нотариален акт.Възможно ли е къщата да няма нотариален акт т.е.след построяването й да не е ваден такъв и как да разберем това
veli_4ko
Нов потребител

Re: нотариален акг на имот

Мнениеот fani_i » 03 Юни 2009, 18:00

Възможно е да няма нотариален акт. Строителни книжа намериха ли се поне?
Има редица особености и в зависимост от това кога е строена къщата.
fani_i
Потребител

Re: нотариален акг на имот

Мнениеот veli_4ko » 03 Юни 2009, 18:03

къщата е строена 1980 год и има само части от плана
veli_4ko
Нов потребител

Re: нотариален акт на имот

Мнениеот sunrise » 04 Юни 2009, 09:25

Ами може да си извадите в такъв случай удостоверение за търпимост на сградата.
В общиата сигурно имат и плановете, но зависи.
sunrise
Активен потребител

Re: нотариален акт на имот

Мнениеот anserk » 04 Юни 2009, 12:11

Строителен надзор съм и непрекъснато се сблъскваме с такъв казус.За да поискате удостоверение за търпимост( то се издава само от главен архитект или ДНСК), трябва да се докаже, че изградената сграда е била допустима по действуващите норми и правила преди и сега. Ако е била изградена с позволителен билет (разрешение за строеж) , то може да се намери, както и проектите. Нищо не се губи в нашата държава, стига да знаеш къде да го потърсиш. Има процедура по ЗУТ (закон за устройство на територията) за вашия случай.Най-добре се обърнете към строителен надзор (консултант), за да се потърсят всички налични книжа, може и да няма нужда от махленски свидетелства и удостоверение за търпимост.При нотариуса-накрая.
anserk
Активен потребител

Назад към Имотни казуси