начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

СГРАДА В СЪСОБСТВЕН ИМОТ

Казуси за недвижими имоти

СГРАДА В СЪСОБСТВЕН ИМОТ

Мнениеот vartolumei » 07 Юни 2012, 13:16

ЗДр--------
Закупихме етажче и 1/2 идеална част от двор-в нотариалния акт пише че имаме е гараж 17.5кв но го ползват все още съседите ни-ограничават ни правото на ползване-т.е ще се съдим-но въпроса ми е друг този гараж заедно с още една сграда в дворното място са построени преди да сме имали хабер че ще живеем там може би някъде около 1990-1995 година имам чуството :lol: без разрешителни-проверихме в техническа служба-казват няма документи-мога ли да изискам да се събори моята част от гаража?Ако мога разбира се да докажа коя е тя???? :lol: и а-джа ба как е построена тази другата жилищна сграда в съсобствен двор при условие че няма разпределяне правото на ползване?? :roll:
vartolumei
Младши потребител

Re: СГРАДА В СЪСОБСТВЕН ИМОТ

Мнениеот gandalf_bg » 07 Юни 2012, 14:46

абе бутай го бе нали си е твой по НА...баси наглеците...как са се настанили в тоя гараж...
по-интересният въпрос в случая според мен е друг:
как е построена твоята сграда, при положение, че няма реално разпределение на идеалните части...
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот vartolumei » 07 Юни 2012, 15:40

сградата е двуетажна къща-единия етаж е нашия другия е на съседите там всичко си е наред-проблема е при сградите които не знам как се водят-май допълващо застрояване в съсобствения двор.Няма как да го бутна защото ще съборя и техния така.а проблеми не искам имаме си достатъчно-
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Юни 2012, 08:30

абе бутай го бе нали си е твой по НА...баси наглеците...как са се настанили в тоя гараж...

Голям умник сте бил Вие gandalf_bg ! Преди да давате такъв съвет, прочетете че и гаража е съсобствен.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 11 Юни 2012, 16:43

Хората са казали че като вземеш да ровиш в л------та така замирисва повече--- :twisted:
Съсобствениците са си направили и реконструкция на покрива-отново без подписи от когото и да било :lol: и то само защото имат "връзки на обувките" в общината ама нейсе-те делата не се водят там. :wink:
Явно са куражлии хора и правят каквото си поискат.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Юли 2012, 13:39

Хората са казали че като вземеш да ровиш в л------та така замирисва повече---

За някоии л.....а са хранителна среда, поради което обичат да им мерише така!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 26 Юли 2012, 18:23

Много правилно.
Още едно въпросче-имаме ли шанс за съдебна делба на дворното място?Има къща двуетажна в режим на ЕС-отделни входове от различни улици-къщата е на кръстовище. дворното място е общо 480кв метра и двамата съсобственика сме с 1/2 идеални части според ЗУТ трябва да имаме 300квм и 15 м лице и евентуално съда може да намали до 1/5 което май е 240кв
vartolumei
Младши потребител

Назад към Имотни казуси