начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Делба между братя - особен случай

Казуси за недвижими имоти

Делба между братя - особен случай

Мнениеот mariana456 » 14 Апр 2015, 16:26

здравейте,потърсих тема сходна с моя случай но не намерих.затова пускам моето запитване и бих желал да получа съвет. Ние сме двама братя наследници на нашите родители,които са починали. Преживе те не са посочили наследници на къщата. вече 10 години неможем с брат ми да постигнем разбирателство да разделим имота.Междувременно,синът на брат ми развали всичко в къщата-изкърти електрическата инсталация,изряза асмите до дано....направи къщата необитаема. Трябва да кажа,че къщата е 42 квадрата построена на 502 квадратни метра общинска земя дадена на родителите ми след наводнениетов града прес 1953 година. Нотариален акт има само построената къща,защото тя е на отстъпено право на строеж от общинския парцел от 502 квадрата. Моля дайте ми съвет как да постъпя,за да получа моят дял наследство,защото няма начин да се разбера с брат ми
mariana456
Нов потребител

Re: Delba mezhdu bratia-osoben sluchai

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Апр 2015, 18:24

Трябва да искате делба. Май не сте искали да купите земята. Тук имаше срокове. В общи линии - делба и публична продажба на търг на къщата. Има и разни хватки но не са за телефон. Пък и не са всеки. Не всеки му се занимава.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mariana456 » 21 Апр 2015, 05:09

Blagodara za otgovora....samo da utochna che v nashata obshtina niama srokove za zakupuvane na zemiata,lichno s kmeta se konsultirax. Tazi nasledstvena kashta triabva da se opravi...ne darza da e vzema az.No na fona na cialata razruxa koiato pravi brat mi I sina mu varxu imota mnenieto na rodata e po dobre da vzema az imota pone da go zapaza. Pri posleden razgovor s brat mi toi iska 15000 leva za da mu plata delba. Za informacia v momenta kashtata e v takova sastoyanie napravena ot nego,che I plaxovete ne iskat da zhiveyat tam. Zatova,molia davam vi email adresa si,ako mozhe da mi kazete nakratko za kak sediat neshtata s procedurata za delba I publichen targ-------srokove,raznoski/ Nemoze da se chuem po telefon,nito da se sreshnem,zhiveya izvan stranata/. Ako ste advokat shte se sreshna s vas pri sledvashtoto si idvane v balgaria. irenzako@yahoo.co.uk BLAGODARIA
mariana456
Нов потребител

Мнениеот mariana456 » 24 Апр 2015, 01:03

Благодара за отговора....само да уточна че в нашата община няма срокове за закупуване на земята,лично с кмета се консултирах. Тази наследствена къща трябва да се оправи...не държа да е взема аз.Но на фона на цялата разруха която прави брат ми И сина му варху имота мнението на родата е по добре да взема аз имота поне да го запаза. При последен разговор с брат ми той иска 15000 лева за да му плата делба. За информация в момента къщата е в такова състояние направена от него,че И плаховете не искат да живеят там
mariana456
Нов потребител

Назад към Имотни казуси