начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Вписване на нотариален акт в Агенция по вписванията

Казуси за недвижими имоти

Вписване на нотариален акт в Агенция по вписванията

Мнениеот berto » 01 Авг 2021, 10:15

Здравейте, имам следния въпрос - когато нотариус впише нотариален акт в Агенция по вписванията, копията, които се дават на страните имат ли печат "вписано", който да се поставя било от Агенцията, било от нотариуса или нямат?

Предварително благодаря за отговорите :)
berto
Потребител

Re: Вписване на нотариален акт в Агенция по вписванията

Мнениеот Melly » 01 Авг 2021, 17:39

berto написа:Здравейте, имам следния въпрос - когато нотариус впише нотариален акт в Агенция по вписванията, копията, които се дават на страните имат ли печат "вписано", който да се поставя било от Агенцията, било от нотариуса или нямат?

Предварително благодаря за отговорите :)

След постъпване на съответния брой актове (на хартиен носител) в регистратурата на АВп, съдията по вписване постановява или да бъде извършено вписване, или постановява отказ.
В случай на положителна по съдържание резолюция, служителят от АВп вписва в карето в горния десен ъгъл на представените от нотариуса актове №... акт, №... том, №... нот. дело, №.. от двойно входящия регистър, датата на вписването в актовите книги.
Този акт нотариусът връчва на приобретателя по сделката.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси