начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

закупуване на земя от чуждестранно лице

Казуси за недвижими имоти

Re: закупуване на земя от чуждестранно лице

Мнениеот omo » 28 Яну 2004, 13:28

Наистина е странно това което казвате. Кой създава пречки вашия приятел да регистрира фирма и на какво основание?

След като регистрира фирмата, той би могъл да получи от МФ удостоверение, че е направил пряка инвестиция и на това основание да кандидатства за продължително пребиваване в БГ. След като тези възможности са предвидени в БГ законите, то наистина няма никаква пречка чужденец да регистрира дружество тук.
omo

Мнениеот Христо » 08 Фев 2004, 19:46

Здрасти, Гери! Можеш ли да ми кажеш кой е този нотариус! Искам да знам, може ли един чужденец да си купи къща в България и ако да, може ли да стане собственик на земята под нея. Как си купуват земи чужденците тук?
Христо

Мнениеот donna » 08 Фев 2004, 19:54

става малко сложно -за къщата се учредява право на строеж ,а за земята пожизнено право на ползване

По интересен е въпроса ако този чужденец има сключен брак с лице което е български гражданин и те решат да купят къща с двор дори съпруга бг.гражданин да има право да придобива земя ,тоя имот става СИО ........и тогава ..........как ще се реши въпроса ?
donna
Старши потребител

Мнениеот "$" » 09 Фев 2004, 01:32

Ако като купувач се запише само съпругата - българска гражданска не би следвало да има проблам при изповядване на сделката.
Минавал съм такава сделка с българин - купувач и съпруга - рускиня, която не я писахме в акта.
"$"

Мнениеот donna2 » 09 Фев 2004, 09:13

а декларацията по чл.25 т.6 от Закона за нотариусите
donna2
Потребител

Мнениеот Elena Taseva » 14 Мар 2004, 22:09

az sam balgarka, zhenena za amerikanec; v momenta zhiveeshta v America, za poslednata godina, predi tova (6.5 godini) v South Africa. po vreme na vacancia minalata godina v Bulgaria, namerihme pochivna stancia v Blagoevgradskia Balkan, kojato se opitvame da kupim. pregovorite vodihme sami(saprugat mi e uchil pravo), directno s kompaniata (privatizirana), kojato prodava stanciata. beshe ni napravena oferta, kojato nie priehme. "problemite" ni zapochnaha v momenta, v kojto trjabvashe da naemem advokat (po priatelska linia), kojto da prikljuchi sdelkata. ot nego iskahme da proveri imota za ipoteki i dr, da registrira kompania i da ni predstavljava pri podpisvaneto na sdelkata. vsichko drugo be poeto ot drugata strana, za koeto, razbira se, nie si plashtame. cena za uslugite na nashia advokat ne beshe dogovorena, i mozhe bi tova ni beshe greshkata, za kojato shte si platim, kakto izglezhda. saprugat mi e zhivjal i rabotil, i skljuchval sdelki, i izpolzval uslugite na advokati po cjal svjat, no beshe shokiran da razbere, che "Bulgarskiat ni advokat" shte ni charge-va v procent ot sdelkata ($140 000 +), a ne honorar na chas. iskame da znaem, normalna praktika za balgarskite ( i nikade drugade) juristi li e da si urezhdat smetkite s klienti po tozi nachi? i tova e sled kato sdelkata beshe ugoverena ot nas i plashtame vsichk drug razhodi.
Elena Taseva

Мнениеот k » 18 Мар 2004, 18:16

такива нотариуси има не само във Варна, а и в София
k

Мнениеот Elena Taseva » 19 Мар 2004, 20:36

imate li komentar po moja sluchai? Molja

az sam balgarka, zhenena za amerikanec; v momenta zhiveeshta v America, za poslednata godina, predi tova (6.5 godini) v South Africa. po vreme na vacancia minalata godina v Bulgaria, namerihme pochivna stancia v Blagoevgradskia Balkan, kojato se opitvame da kupim. pregovorite vodihme sami(saprugat mi e uchil pravo), directno s kompaniata (privatizirana), kojato prodava stanciata. beshe ni napravena oferta, kojato nie priehme. "problemite" ni zapochnaha v momenta, v kojto trjabvashe da naemem advokat (po priatelska linia), kojto da prikljuchi sdelkata. ot nego iskahme da proveri imota za ipoteki i dr, da registrira kompania i da ni predstavljava pri podpisvaneto na sdelkata. vsichko drugo be poeto ot drugata strana, za koeto, razbira se, nie si plashtame. cena za uslugite na nashia advokat ne beshe dogovorena, i mozhe bi tova ni beshe greshkata, za kojato shte si platim, kakto izglezhda. saprugat mi e zhivjal i rabotil, i skljuchval sdelki, i izpolzval uslugite na advokati po cjal svjat, no beshe shokiran da razbere, che "Bulgarskiat ni advokat" shte ni charge-va v procent ot sdelkata ($140 000 +), a ne honorar na chas. iskame da znaem, normalna praktika za balgarskite ( i nikade drugade) juristi li e da si urezhdat smetkite s klienti po tozi nachi? i tova e sled kato sdelkata beshe ugoverena ot nas i plashtame vsichk drug razhodi.
Elena Taseva

Мнениеот Elena Taseva » 19 Мар 2004, 20:38

Elena Taseva

Мнениеот младежа » 23 Мар 2004, 19:14

Г-жо Тасева . адвокатският хонорар И при българските адвокати се уговаря с клиента.
Той може да е твърда сума, за ангажирано време , резултат/ %/ от спечеленото дело, почивка за семейството му в САЩ за 30 дни например , къща в Родопите и в какво ли не още .............. и така нататък.
Проблема доколкото схващам при Вас е, че Ви се струва размерът на хонорара прекаленно голям , а не в каква величина е измерен.
Не зная каква правна сложност и какви правни умения е използвакл колегата , но най -добре е да постигнете взаимо изгодно окончателно решаване на проблема Ви.
Оставам с уважение.
младежа

Мнениеот 6veda » 14 Май 2004, 21:20

Аз имам случай при който чужденци, заедно с един съдружник български гражданин, учредиха ООД и закупиха недвижим имот от името на дружеството. Нямаше проблеми, сделката изповядахме при нотариус в гр. Балчик, тъй като имотът се намира там.
От други колеги знам, че чуждестранни граждани са закупували само сгради с право на строеж, след съответното разрешение.
6veda
Младши потребител

Мнениеот 6veda » 14 Май 2004, 21:28

Съжалявам, че някои колеги, надявам се малко на брой постъпват така некоректно и по този начин петнят името на българската адвокатура. Адвокатският хонорар се договаря с клиента при сключване на договора за правна помощ, ако не е уговорен такъв, тогава се определя съгласно Наредбата за минималните адвокатски възнаграждения. В нея са посочени начините на определяне на хонорарите при различна работа. Можете да откажете услугите на вашия довереник и да му заплатите само свършената работа до момента и щом не сте договорили хонорар, то това ще стане съгласно упоменатата наредба.
Дано си възвърнете доверието в българския адвокат. С поздрав.
6veda
Младши потребител

Мнениеот real estate agent » 07 Юни 2004, 20:50

Г-жо Тасева,

Вие сключихте ли договор с г-н адвоката? Доколкото разбирам изобщо не сте обсъждали този въпрос конкретно с него. Просто му обяснете колко пари смятате да му дадете за правната "услуга", която той ви е направил и ако има допълнителни претенции му кажете да ги докаже! Не мога да повярвам, че съществува такъв кръгъл идиот като вашия адвокат - ами нали ако сте доволни от него пак ще се обърнете към него, явно сте платежоспособни и сериозни хора... На всичко отгоре ще можете да му изпратите ваши приятели, с които да работи той. Но това е положението - докато има такива кретени, за такива като мен ще има и работа и клиенти. Желая ви приятен ден.

Успех
real estate agent

Мнениеот ipon » 13 Юни 2004, 18:25

когато сружеството е регистрирано в българия,не може да се говори за чуждестрано лице,юридическото лице си е Българско.Преди вписването сделката не може да бъде изповядана.
ipon
Потребител

Мнениеот МС » 15 Юни 2004, 14:33

Проблема идва от това, че в последните две години доста голям процент от българските адвокати работят като "брокери под прикритие", виждайки лесните и бързи печалби, които могат да реализират с малко труд и без плащане на данъци... може би не е тук мястото на възмущението ми, но като напълно легален посредник по сделки с недвижима собственост, не сдържах пръстите си ...
Госпожо Тасева, ако има следващ път, в който желаете да инвестирате в нашата държава - уговаряйте се за всичко предварително и настоявайте да го има черно на бяло! Звучи зле за репутацията на българския адвокат, но е самата истина!
С поздрав: Стоянова
МС

Мнениеот Gosho » 24 Юни 2004, 12:24

Stoyanovaa,

kakuv ti e problema BG advokatite da rabotqt kato brokeri? kude pishe che ne mogat da se zanimavat s konsultantska deinost? Vie da ne bi da plashtate danuci za vashata deinost? Sus sigurnost razbirat poveche ot vseki nejurist, zanimavasht se s nedvigimi imoti.
Gosho

Мнениеот fadil » 19 Дек 2004, 16:25

da li imam pravo da kupjam apartament na Balgaria ,as sam ot jogoslavia kosovo.
fadil

Мнениеот Odi si doma u Albaniju! » 19 Дек 2004, 18:46

Je li si ot Jugoslavija ili je si ot "Velika Albanija" i neini narkobarone, koi porusili srbsku drzave? I trazis sega i bugarsku zemljiu zauzemite? Ici si doma u Albaniju i sedi tamo, komsiju!!! Ovde ni je za tebe!
Odi si doma u Albaniju!

Мнениеот remetalk ltd. » 21 Дек 2004, 23:05

Gospojo Stoqnova Advokatite imat pravo da prodavat imoti i to po evtino i ka4estveno ot vas. Te za razlika ot vas qvno sa u4ili pove4e taka 4e ne zlobeite sre6tu tiah a zavur6ete pravo

http://www.balkanparadise.net - coming soon
remetalk ltd.

Мнениеот Непозветен » 27 Дек 2004, 17:03

Не разбра ли че не може. Трябва да си отвориш ЕООД и да вземеш българин за партньор
Непозветен

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси