начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Прехвърляне на имот.

Казуси за недвижими имоти

Прехвърляне на имот.

Мнениеот desi_87 » 15 Мар 2013, 22:15

Здравейте!
При мен се получава следната ситуация. Става въпрос за апартамента на дядо ми и баба ми, който е тяхна обща собственост, придобита по време на брака. Дядо има само един син- моят баща. Баба ми е починала, а дядо има втори брак от 16 години. В момента те са разделени, но съпругата му не иска да се развежда. Дядо иска да прехвърли заедно с баща ми целия апартамент на мен, без възможност за оспорване от нейна страна. Може ли да стане с дарение или само с покупко- продажба? Разбрах, че съпругата му има запазена част от собствеността на дядо, но би трябвало това да не включва апартамента, придобит преди брака им.
desi_87
Нов потребител

Re: Прехвърляне на имот.

Мнениеот n_ikito » 17 Мар 2013, 20:59

"Новата' баба, засега няма собственост в апартамента. При евентуална смърт на дядо Ви (господ здраве да му дава), тя ще има запазена част от цялото наследство. Евентуалното дарение, ако накърнява тази част е атакуемо.
УСПЕХ!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 17 Мар 2013, 21:09

В момента те са разделени, но съпругата му не иска да се развежда.

Въпросът е дядото иска ли да се развежда? :lol:
Ако да , то има и развод без съгласието на единия съпруг , ако брака е дълбоко и непоправимо разстроен.
Иначе съгласен с мнението на колегата по-горе.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот desi_87 » 19 Мар 2013, 11:19

Разводът ще отнеме повече време, а трябва и по съдилища да се ходи... Дядо е възрастен и не му се занимава. Значи остава варианта с покупко-продажба като най-сигурен. Благодаря ви.
desi_87
Нов потребител

Назад към Имотни казуси